Weekagenda week 22

Mevrouw Tamara, Popquiz Marathon, Club 3voor12/Utrecht, Clash of the Titans, Gregory Porter, Hollis Brown

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Een voldaan gevoel is bij velen achtergebleven na een weekend Le Guess Who?. Maar desondanks is het belangrijk om vooral de ogen en oren open te houden voor de optredens van deze week. Moeite om door de bomen het bos te zien? 3voor12/Utrecht helpt je een keuze te maken met een selectie van de vijf leukste evenementen van deze week.

Wie: Mevrouw Tamara + Herrek + Douwe Bob
Wat: singer-songwriter
Wanneer: woensdag 28 mei 2014 (21.00 uur aanvang)
Waar: ACU
Schade:  6
Deze avond presenteert Mevrouw Tamara haar conceptuele EP Zit Ik Vast. Conceptueel in de zin dat Mevrouw Tamara haar luisteraars actief bij de muziek betrekt met verschillende games en interactieve videos. Tijdens de release in ACU mag je als publiek de visuals besturen. Naast de release van deze EP geven Herrek en Douwe Bob een optreden.

Wie: Popquiz Marathon
Wat: Popquiz
Wanneer: woensdag 28 mei 2014 (19.00 uur aanvang)
Waar: verschillende locaties in Utrecht
Schade:  5
De koning onder de popquizzen is zonder twijfel de Popquiz Marathon. Deze marathon wordt jaarlijks in verschillende steden door Rock n Roll Highschool georganiseerd. Ook dit jaar staan verschillende poppodia en kroegen in Utrecht in het teken van deze popquiz. Voor iedereen wat wils, van vragen over smartlappen tot 90s grunge.


Wie: Club 3voor12/Utrecht
Wat: Aafke Romeijn + The Futures Dust + Staatseinde + The Medics (dj-set)
Wanneer: donderdag 29 mei 2014 (21.00 uur aanvang)
Waar: dBs
Schade: geen
Traditioneel sluit 3voor12/Utrecht de maand af met een Clubavond, waar talentvolle acts optreden. Deze editie komt onder andere Aafke Romeijn, die met haar nieuwe volledig Nederlandstalige - album CHIN. IND. SPEC. REST laat horen dat ze het label ‘Spinvismeisjeallang is ontstegen. Laat je vervolgens ook verrassen door de Neue-Niederländische-Welle’ van Staatseinde en The Future’s Dust. Die laatste is één van de meest veelbelovende bands van Nederland en doet muzikaal denken aan een prettige mix van The XX en James Blake.

Wie: LaVette, Offerblok, Moonck, Wooden Soldiers en The Macaws
Wat: finale Clash of the Titans 2014
Wanneer: zaterdag 31 mei 2014 (19.30 uur aanvang)
Waar: De Helling
Schade: € 6
Na tien voorrondes en drie halve finales zijn er nog vijf bands die uit gaan maken wie dit jaar winnaar wordt van de Clash of the Titans, de grootste bandwedstrijd van Utrecht. De vijf finalisten zijn: LaVette, Offerblok, Moonck, Wooden Soldiers en The Macaws. Tijdens het juryberaad speelt Stillwave, de winnaar van vorig jaar, dat vorige week op een indrukwekkende manier de nieuwe EP presenteerde.

Wie: Gregory Porter & Metropole Orkest
Wat: jazz
Wanneer: zaterdag 31 mei 2014 (20.00 uur aanvang)
Waar: TivoliVredenburg
Schade:  25
Met zijn geweldige stem weet de Amerikaanse jazz-zanger Gregory Porter iedereen met gemak voor zich te winnen. Vooral ook door zijn ontspannen live performance. Deze avond zingt Gregory Porter speciaal voor hem geschreven arrangementen. Deze zijn geschreven voor een achttal deelnemers aan de International Arrangers Workshop van het Metropole Orkest. Het belooft erg bijzonder te worden.

Wie: Hollis Brown + No Mans Valley
Wat: rock
Wanneer: zondag 1 juni 2014 (20.30 uur aanvang)
Waar: dBs
Schade:  8
Vier jonge honden uit New York die een fenomenaal debuut hebben afgeleverd. De muziek van deze band is heel lastig te weerstaan en dat gevoel wordt alleen maar sterker, aldus dBs. Hollis Brown laat zich inspireren door namen als Neil Young, Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival, Buffalo Springfield. Een diverse selectie, die je in hun debuutplaat ook een voor een terug hoort komen.