Kort Utrechts Popnieuws Week 20 Kort Utrechts Popnieuws Week 20

Ambachtelijk Brood, Unterwelten, Aafke Romeijn, Ears & Eyes Festival, Staplab Stadsstrijd en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 20

Ambachtelijk Brood, Unterwelten, Aafke Romeijn, Ears & Eyes Festival, Staplab Stadsstrijd en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Ambachtelijk Brood, Unterwelten, Aafke Romeijn, Ears & Eyes Festival, Staplab Stadsstrijd en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Arjan van Dalen debuteert met ‘Ambachtelijk Brood’, een boek over underground artiesten
‘Ambachtelijk Brood’ van Arjan van Dalen is geïnspireerd door de vertellingen van eenmanszaken in de tweede helft van de vorige eeuw, die zich staande probeerden te houden te midden van opdoemende winkelketens en het bijbehorende consumentisme. In het boek laat Van Dalen door middel van acht portretten zien hoe artiesten, labels, podia en kunstenaars van allerhande achtergronden bestaansrecht verwerven binnen een belangrijk sleutelgebied van het muzikale landschap: de underground. Datgene wat hun samenbrengt is dat ze allen vanuit passie in een haastige en onzekere industrie terecht zijn gekomen en hier op geheel eigen wijze betekenis aan geven, uitgaande van eigen kracht en de drang naar experiment. Het boek bevat portretten van onder andere Arnold De Boer (The Ex + Zea), Corno Zwetsloot (Space Siren + Studio Next To Jaap), Meindert Talma (Nederlands onbekendste popster) en Etjen van der Vliet (Just Like Your Mom Toursupport & Catering). Op donderdag 22 mei wordt het boek gepresenteerd in de Cultdealer te Utrecht. Tijdens de presentatie speelt het Friese collectief heksenhamer, presenteert en verkoopt Nick Helderman foto's en is er eten en drinken. De presentatie vindt plaats tussen 19.00 en 23.00 uur.

Documentaire legt ontstaansgeschiedenis debuutalbum Unterwelten vast
Op de Club 3voor12/Utrecht-editie van november 2013 kregen we al een voorproefje van het werk van Unterwelten, het nieuwe alter ego van Michiel Flamman (voorheen solo). Inmiddels is ook het spannende gelijknamige debuutalbum verschenen. Dat Flamman voor deze breuk ten opzichte van zijn eerder muziek niet over één nacht ijs is gegaan, laat de documentaire zien die filmmaker/journalist Matthijs van der Ven heeft gemaakt. De op Cortonville gepresenteerde documentaire volgt de ontstaansgeschiedenis van het album vanaf het eind van 2009. Unterwelten speelt op vrijdag 6 juni in Tivoli de Helling met in de live-band Ronald Straetemans (Tududuh, MTT), Matthijs Kievit (Woods on Fire), Otto de Jong (Ode to the Quiet, Knalland) en Mathijs Peeters (Kodials, Gasoline Brothers).


Nieuwe clip van Aafke Romeijn
De nieuwe clip van Aafke Romeijn is een live-versie van 'Broertje'. Op donderdag 29 mei speelt Aafke op Club 3voor12/Utrecht in dB's. Toegang is gratis, zoals altijd.


Tweede editie Ears & Eyes Festival

Op 21 mei 2014 vindt de tweede editie plaats van EARS & EYES, een Internationaal en interdisciplinair festival in de Reuzenhal te Utrecht. In de ambiance van de Reuzenhal – een oude sorteerloods van de Nederlandse Pakketdienst - wordt het publiek onthaald op een kaleidoscopische en theatrale jungle met muziek, stand-updichtkunst, nieuw circus en dans. Waar vorig jaar de focus nog op bands lag, is er deze keer vooral aandacht voor dichters en circusartiesten. Maar er is ook nog steeds muziek met het Berlijnse Judas & the Winehearts, hosts De Dansers en La Corneille. Check het Facebook-event voor meer informatie.

Staplab presenteert Stadstrijd
Op zaterdag 24 mei presenteert Staplab de allereerste editie van Staplab Stadstrijd. Met als thema ‘Utrecht is je speeltuin’ strijden teams in de binnenstad van Utrecht tegen elkaar en met elkaar. Tijdens deze middag voeren de deelnemers meerdere vernieuwende en uitdagende opdrachten uit en laten zij zich van hun meest creatieve kant zien. Na een spannende strijd bepaalt de jury wie er met de winst vandoor gaat. De prijsuitreiking en afterparty zijn in de Kargadoor. Met een singer-songwriter en een dj wordt de dag in stijl afgesloten. Altijd al een duet met een straatmuzikant willen zingen? Of een meet&greet willen hebben met een echte Utrechtse kroegtijger? Dit is je kans. Speel mee.

A Lazy Sunday Afternoon presenteert data voor 2014 en gaat extra large
De data voor A Lazy Sunday Afternoon 2014 zijn bekend. Net als andere jaren vinden deze gratis minifestivals iedere 3e zondag van de maanden juni tot september plaats in park Lepelenburg.  Vanaf dit jaar kun je echter ook op iedere 2e zondag van de maand hetzelfde recept verwachten in het Tolsteegplantsoen. ZIMIHC wordt hierin gesteund door de vrijwilligers van stichting De Klanksteen. Ook nieuw is de samenwerking met de jonge Utrechtse organisatie The Bakery. Zij verzorgen op LSA in het Tolsteegplantsoen de helft van de programmering, zoals Pollination dat sinds 2011 in het Lepelenburg doet. En dit is nog niet alles, want ook Leidsche Rijn krijgt dit jaar Lazy Sunday Afternoons. Hier zal het plaatsvinden op iedere laatste zondag van de zomermaanden. De precieze data staan op de website.

Aaumffie werkt samen met Fotosynthese en Tantu Beats
Op de nieuwe track ‘Zweet’ werkt het Amersfoortse hiphopduo Aaumffie met de uit Breda afkomstige rapper Fotosynthese en producer Tantu Beats, een samenwerking die tot stand kwam via Twitter. Na een korte kennismaking zijn de heren gelijk de studio ingedoken en daar is de track 'Zweet' uit voortgekomen.


Nieuwe video Freez loopt vooruit op debuutalbum
'Loop Droom Arriveer' is de nieuwe video van de Nieuwegeinse rapper Freez. De single staat op zijn binnenkort te verschijnen debuutalbum Les Demoiselles.


Singer-songwriter Siberian Oxygen presenteert nieuwe EP Waking Up

De Utrechtse singer-songwriterformatie Siberian Oxygen presenteert op 25 mei de nieuwe EP Waking up. In 2011 verscheen van het Utrechtse muzikale trio al het album The Undiscovered Road. De presentatie van de EP vindt plaats op de dag van verschijnen, om 14.00 uur in de theaterzaal van Stadskasteel Oudaen aan de Oudegracht.

Nachtcollege komt met XXL-editie en host een stage bij Monarck
Sinds een half jaar verandert het van oorsprong Amsterdamse concept Nachtcollege één donderdag per maand de Winkel van Sinkel om in een muzikale collegezaal. Dat is echter geen reden om stil te zitten. Op donderdag 29 mei heeft Nachtcollege haar eerste XXL-editie in de Utrechtse Central Studio’s. Er wordt groots uitgepakt om de trouwe, maar ook nieuwe aanhang een avond te bieden met nationale en internationale artiesten uit de deephouse, UK-house en techhouse scene. Op de line-up staan onder andere het Franse duo Amine Edge & DANCE, Robin Schulz, de Engelse Darius Syrossian en een aantal organisaties die de rest van de line-up vullen met Nederlandse artiesten. Op 2 juni host Nachtcollege een stage bij het Monarck festival op Paleis Soestdijk. Hierbij voorziet Nachtcollege op de zondag het dansende publiek in de Paleistuinen van daverende deephouse en UK- en techhouse.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht