Kort Utrechts Popnieuws Week 19 Kort Utrechts Popnieuws Week 19

Roffest, David Douglas, Kids With Guns, The Brahms, Uitkijken naar TivoliVredenburg, Cultfest en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 19

Roffest, David Douglas, Kids With Guns, The Brahms, Uitkijken naar TivoliVredenburg, Cultfest en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Roffest, David Douglas, Kids With Guns, The Brahms, Uitkijken naar TivoliVredenburg en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Roffest maakt het goed!
Op 3 juli 2010 vond de laatste editie van hiphopfestival Roffest plaats in het Julianapark in Utrecht. Door een heftige wolkbreuk was de organisatie gedwongen om het festival een uur stil te leggen, waardoor hoofdact The Gaslamp Killer amper een half uur optrad. Na die dag beloofde organisator Habek de bezoekers gratis toegang tot een show van de populaire DJ in Tivoli (over het natte Roffest van destijds lees je hier).
Bijna vier jaar later is het zover. TivoliVredenburg haalt The Gaslamp Killer op donderdag 24 juli naar Utrecht als headliner van dansfeest Fuse en Habek heeft 100 tickets weten te bemachtigen. Iedereen die via een foto (van zichzelf op het festival, diens ticket of anderszins) kan bewijzen dat hij of zij op de laatste editie van Roffest aanwezig was, maakt kans op deze gratis trip.

Stuur je foto naar info@habek.nu. Wie het eerst komt, het eerst maalt. De actie loopt van maandag 12 mei tot vrijdag 16 mei.

Blaudzun op nieuwe single David Douglas
Blaudzun neemt de vocals voor zijn rekening op ‘White Heat Blood’, de nieuwe single van de in Utrecht woonachtige producer David Douglas. Het nummer is afkomstig van zijn debuutalbum Moon Observations dat op 20 mei verschijnt bij Atomnation.


Kids With Guns heeft humor
Op 17 mei presenteert Kids With Guns de nieuwe EP Nothing Very Subtle met een releaseshow in EKKO. Dat de jongens over humor beschikken laten ze zien in de volgende documentaire. Vlak voordat ze met de opnames van de EP begonnen namen ze filmer Jefta Varwijk mee voor een dagje Limburg, waar de band een show speelde. Het is allemaal erg subtiel.


The Brahms wint Geheim van Starsound
Op zaterdag 3 mei vond in de Starsound Studio de finale plaats van de tiende editie van bandwedstrijd Geheim van Starsound. Na de voorrondes waren er nog zeven bands over die het in de finale tegen elkaar opnamen: Damaged Frequency, Camping, The Brahms, Gazooth, LaVette, Morton Railroad en The Other Side. The Brahms, bestaande uit studenten van de Herman Brood Academie, ging er met de felbegeerde titel vandoor.

Tweede editie Utrechts Blue Grass festival
Op donderdag 29 mei vindt de tweede editie plaats van het Utrechts Bluegrass Festival, wederom in de Parel van Zuilen. Vanaf 12.30 uur ‘s middags is er een binnen- en een buitenpodium met onder andere Blue Grass Boogiemen, East-West Band, 4Wheel Drive (met Jolanda Peters!) en The Cannonball Johnsons. Meer informatie en hoe je kaarten kunt bestellen vind je op de site van de Parel van Zuilen.

Celina Cairo in Domkerk voor Draag de Dom
Op vrijdag 16 mei speelt singer-songwriter Celine Cairo in de Domkerk in het kader van de crowdfunding-actie Draag de Dom. Deze actie is in het leven geroepen om restauratie van de luchtbogen van de Domkerk mogelijk te maken.

Act1 tweede in landelijke finale Kunstbende 
Act1 uit Zeist veroverde op 3 mei de tweede plaats in de landelijke finale van de Kunstbende, de wedstrijd voor jong creatief talent in Nederland. De band won dit jaar de voorronde van Utrecht in de categorie muziek en mocht de provincie vertegenwoordigen in de finale in de Melkweg. In een sterk bezet veld nam Act1 het op tegen elf andere provinciale winnaars, en de winnaars uit Amsterdam en Rotterdam. De tweede plaats levert de band verschillende prijzen op, waaronder opnamestudio-sessies, master-classes, een tour langs diverse festivals en een plaats in de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland.

Uitkijken naar TivoliVredenburg: drie interviews over TivoliVredenburg in Willem Slok
MediaSlok organiseert in de maand mei drie interviews over de komst van TivoliVredenburg. Dit gebeurt in café Willem Slok onder de titel: Uitkijken naar TivoliVredenburg. Wat staat Utrecht te wachten met het nieuwe TivoliVredenburg? Het antwoord daarop hoor je op 12, 19 en 26 mei in café Willem Slok. TivoliVredenburg-directeur Frans Vreeke bijt het spits af op maandag 12 mei in een gesprek met Radio-1-journalist Jeroen Wielaert. Een week later, op maandag 19 mei, wordt in de serie gesprekken teruggekeken met oud-Tivoli-directeur Margriet van Kraats en oud-Muziekcentrum Vredenburg-directeur Mathieu Heinrichs. KX-Radio- en Radio-3-dj Fred Siebelink (die ook oud-presentator van de Stadsomroep was) ondervraagt zijn twee gasten over de toekomst van TivoliVredenburg. Uitkijken naar TivoliVredenburg wordt afgesloten op maandag de 26e als AD-cultuurredacteur Mark Roos praat met de TivoliVredenburg-programmeurs Sytse Wils en Guy van Hulst. Zij geven een kijkje in de keuken, want hoe haal je grote namen in de pop, klassiek en nieuwe muziek naar Utrecht. De interviews starten om 20.30 uur.

Programma Cultfest compleet
Tijdens het Pinksterweekend presenteert Cultfest voor het derde jaar een doorlopende en unieke combinatie van disciplines. In vier caravans, onder twee bruggen, op het water en in zeven werfkelders prikkelt het Utrechtse kelder- en wervenfestival de nieuwsgierigheid van de bezoeker. Het thema van dit jaar is Ego. De locaties bevinden zicht tussen de Jacobibrug en de Zandbrug. Het zeer uitgebreide programma van het festival bestaat onder andere uit Cruise Control (Dj’s Vuige Glitter Electro), Get A Room & Diep Festival (Seksualiteit En Intimiteit), Bork, Verloop En Babiche (Installatie Performance), Vers Vermaak (installatie) Ndima (Pygmeëen (congo) Harde Etno), Eindbaas (chiptunes muziek), Voorn & Ketelaars (Openlucht Film), Comedyhuis (Lachen Comedy), Danibal (Boventonen Muziek), Koffie Leute (Koffiekring Workshop), Wordbites (Woord/muziek Performance) en Soundlings (Algo Rave Muziek). Het volledige programma is te vinden op www.cultfest.nl.

Nieuwe video voor Galleons
Om de release van haar debuut-EP te vieren heeft de Utrechtse indiefolkband Galleons, met leden uit Engeland, Spanje en Nederland, in maart getourd in Engeland. Tijdens de tour heeft de band gefilmd en die beelden zijn gebruikt voor de nieuwe video: 'Making Time Stand Still'.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht