Kort Utrechts Popnieuws Week 18 Kort Utrechts Popnieuws Week 18

Purest of Pain, The T.S. Eliot Appreciation Society, Knalland, Pelvic Fins, J.A.E. en meer

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Roy Wolters

Kort Utrechts Popnieuws Week 18

Purest of Pain, The T.S. Eliot Appreciation Society, Knalland, Pelvic Fins, J.A.E. en meer

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Roy Wolters ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Purest of Pain, The T.S. Eliot Appreciation Society, Knalland, Pelvic Fins, J.A.E. en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Purest Of Pain wint Metal Battle en mag naar Wacken
Afgelopen weekend vond in Eindhoven de Nederlandse editie van de Wacken Metal Battle plaats. Zes bands streden voor een plekje op  Wacken Open Air, het grootste metalfestival van Europa. Het Utrechtse death metalgezelschap Purest Of Pain kwam als winnaar uit de bus en mag begin augustus dus de Nederlandse eer verdedigen tijdens Wacken. Op het Duitse festival gaan zij de strijd aan met de winnaars uit tientallen andere landen. De uiteindelijke winnaar van de Wacken Metal Battle wint een platencontract bij Nuclear Blast, een gerenommeerd hardrock en metal platenlabel. 3voor12/Utrecht wenst Purest Of Pain alvast veel succes en plezier de komende zomer.

Vlaamse muziek op het Vlaamse Film Festival
Van donderdag 8 tot en met zondag 11 mei is het Louis Hartlooper Complex de gastheer van het eerste Vlaamse Film Festival. Een muzikale omlijsting van het filmfestival mag natuurlijk niet ontbreken en deze wordt verzorgd door vier Vlaamse bands. Deze optredens zijn gratis toegankelijk, dus ook als je niet echt van films houdt zijn er genoeg redenen om een frisse pint te gaan drinken in het filmhuis aan het Ledig Erf. Achtereenvolgens staan op de planken Marble Sounds (donderdag; sobere luisterpop), You Raskal You (vrijdag; indie-folk, tevens albumpresentatie), Age Of Giants (zaterdag; dark pop met vleugje jaren tachtig) en Flying Horseman (zondag; singer songwriter). Voor meer informatie en het volledige programma kun je terecht op www.vlaamsefilmfestival.nl 

The T.S. Eliot Appreciation Society in een ondergronds brugwachtershuisje
Deze week bracht The T.S. Eliot Appreciation Society een nieuwe single van het debuutalbum A New History uit: Melancholia. En wat doet meer recht aan de single dan de natuurlijke galm van een kelder onder een van Utrechts bruggen? De live-video is geschoten in het mistige ondergrondse van het brugwachtershuisje bij het Ledig Erf, waar voorbijgangers zich al weken afvragen wie dit minihuisje aan het verbouwen zijn (en tot wat?). Een naam voor het huisje is inmiddels wel al gevonden: Goede Vrijdag. Het opent eind mei.

Nieuwe clip Knalland opgenomen in Ronda
De single van Knalland is 'Make the Call' en de bijbehorende clip is opgenomen tijdens het eerste concert in de Ronda-zaal van TivoliVredenburg.

Pelvic Fins schrijft soundtrack voor Spuiten en Slikken-serie
De '3voor12/Utrecht selecteert' van februari 2013 was Pelvic Fins en deze band heeft sindsdien niet stilgezeten. Na de release van de EP Kings Of Town werd er veel opgetreden en werd de band door BNN benaderd voor een bijzonder project. Het programma 'Spuiten en Slikken' zendt momenteel de 10-delige serie 'Paul' uit over een drugsverslaafde 29-jarige jongen die probeert af te kicken. Pelvic Fins schreef het nummer 'Home' als soundtrack voor deze serie en nam het op in de Barn In The Meadow studio van Jordi Langelaan. Op 1 juni, als de laatste aflevering van 'Paul' wordt uitgezonden, zal het nummer gereleased worden op Spotify en iTunes. Ook verschijnt er een clip waarin beelden uit de serie zijn verwerkt. Ben je nieuwsgierig naar de clip, houd dan rond 1 juni de site en sociale media van 3voor12/Utrecht in de gaten.

J.A.E. en
D.Lipps freemixen Rick Ross & Jay Z
Samen met zijn maatje D.Lipps zit J.A.E. in de studio voor zijn nieuwe EP, getiteld 'No Slackin 2: De Lifestyle EP'. Na de opnames hadden de mannen nog wat tijd over en maakten ze een Freemix van de Rick Ross & Jay Z track 'Devil Is A Lie'.

Luie Jongens rapper Ice komt met nieuwe track 'T3'
Het Amersfoortse hiphopcollectief Luie Jongens bracht vorig jaar de mixtape 'Liever in de Sky' uit, waarop onder andere met Pete Philly werd samengewerkt. Nadat vorige week Lazy de Luie Jongen al de eerste track van zijn nieuwe solo-EP dropte laat nu ook rapper Ice van zich horen met een nieuwe track 'T3'. 'T3' is te beluisteren op soundcloud.

Nieuwe video voor Deens/Utrechts apperaat
Het Deens/Utrechtse duo apperaat heeft een nieuwe video uit. ‘Flirt With The Glass’ is een nummer over jezelf verliezen in een twee-eenheid: "Jij en een glas wijn op een zondagmiddag, vergetend hoe de tijd verstrijkt".
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht