Kort Utrechts Popnieuws Week 10 Kort Utrechts Popnieuws Week 10

Kultjurloop, Inf, Nachtcultuur, Happy Camper, Houten Death Fest

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 10

Kultjurloop, Inf, Nachtcultuur, Happy Camper, Houten Death Fest

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Kultjurloop, Inf, Nachtcultuur, Happy Camper, Houten Death Fest en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Kultjurloop zoekt creatief talent uit Amersfoort en omgeving
Dit jaar organiseert Per Expressie alweer voor de tiende keer Kultjurloop: de culturele kroegentocht van Amersfoort. Zaterdag 19 april is er van 21.00 tot 01.00 uur op allerlei locaties in de binnenstad van Amersfoort een programma met artiesten uit verschillende kunstdisciplines zoals dans, muziek, theater, beeldende kunst, poëzie en veel meer. Op de vele verrassende, omgetoverde locaties laten jonge kunstenaars hun talenten zien. Eén dag lang staat de binnenstad in het teken van de jonge makers van Amersfoort en omstreken. Mee doen? Per Expressie is op zoek naar jonge artiesten (15 tot 30 jaar) uit Amersfoort of omgeving die tijdens Kultjurloop op willen treden. Het thema dit jaar is ‘Spreekt voor zich’, en de avond staat in het teken van raadsels, poëzie, verhalenvertellers en alles wat met woorden te maken heeft. Ben jij een teksttovenaar, woordenwonder, of heb je een heel ander talent? Meld je dan aan op www.perexpressie.nl!

Inf remixt Diggy Dex’ ‘Leeg’
De Utrechtse producer Inf heeft de track ‘Leeg’ van rapper Diggy Dex geremixt. ‘Leeg’ is afkomstig van Dex’ recent verschenen album Do It Yourself. Inf zelf heeft in december zijn tweede instrumentale album Music For Crime Scenes uitgebracht. Zowel de versie met Diggy Dex als de instrumentale versie zijn gratis te luisteren en downloaden via Inf’s SoundCloud-pagina.

NACHTCULTUUR 2014 start cultureel zomerseizoen in Woerden
Het is bijna een traditie aan het worden. Op zaterdag 29 maart geeft NACHTCULTUUR alweer voor de derde keer het startschot van het culturele zomerseizoen in Woerden. Op één dag presenteert NACHTCULTUUR een gigantisch aanbod aan muziek, kunst, dans, comedy, theater, workshops, poëzie en kleinkunst. In verschillende horecagelegenheden, winkels, huiskamers en andere ludieke locaties vinden er meer dan 125 optredens plaats. Binnen het programma is ruimte voor veel genres en uitingen: klassiek, jazz, house, rock, salsa, comedy, kunst, zeemansliederen, gospel, soul, dichtkunst, techno, indie enzovoorts. Op het programma staan artiesten als Juicy Jones, Jason Bouman, Roel C Verburg, The Beachy Head Team, G.J. van Geerenstein (fotograaf), Elize Verlaan, Boomslang, John Stigter, Harp Trio, B92, Rational, Hippz, Mugshot en Higher Ground. Daarnaast gaan De Kunstkring en de Schildersclub Woerden exposeren, is er een doorlopend programma bij Galerie van Slagmaat, kun je genieten van foto`s en poëzie in de Gewelven van het Kasteel en staat de gehele Petrustoren in het teken van cultuur. Het complete programma wordt begin maart bekend gemaakt.

Nieuwe clips voor Happy Camper, Sunday Sun en Marten de Paepe
Erg mooie en knap gemaakte clip van Happy Camper over een stoelendans met een duister einde: 'The Daily Drumbeat'.


Ook Sunday Sun heeft een nieuwe clip: 'Sunday Morning'.


Marten de Paepe
heeft ‘Mother Watch Over Your Son’ uitgebracht, de derde video van de live-sessie die hij afgelopen januari opnam.


Geen Houten Death Fest dit jaar
Het gerucht ging de afgelopen week al rond, maar nu is het officieel: geen Houten Deathfest dit jaar. In een verklaring op de website geeft het festival veranderingen in het beleid en financiering van de moederorganisatie waar Houten Deat Fest (HDF) onder valt als oorzaak. HDF wil de organisatie achter het festival opnieuw opbouwen om daarmee een nieuwe editie te organiseren.

Rabobank Amersfoort Jazz maakt eerste namen bekend
Van 15 tot en met 18 mei is de 35e editie van Rabobank Amersfoort Jazz. Tijdens het festival treden ruim 250 artiesten op en zijn er meer dan 40 concerten. De Amersfoortse Big Band On The Move opent het buitenfestival vrijdag op het Lieve Vrouwekerkhof. Daarnaast is er die avond live muziek op de Groenmarkt, in theater De Lieve Vrouw en in meer dan 25 cafés. Zaterdag en zondag wordt op alle pleinen geprogrammeerd. Het Lieve Vrouwekerkhof draagt tijdens het festival de naam Global Village Festival Stage met optredens van onder andere Giovanca, Sedaa, Jungle by Night en Re:freshed Orchestra. Op de Groenmarkt treft de bezoeker spannende en veelbelovende jazz, funk en soul. De Appelmarkt staat voornamelijk in het teken van de blues. En op de Varkensmarkt is D.C. Ray & The Soulmen de hoofdact. Het complete programma is binnenkort te vinden op www.amersfoortjazz.nl.

New Chapter Records is nieuw label in Utrecht
Utrecht is een nieuw klein en onafhankelijk label rijker: New Chapter Records. Tegelijkertijd met de officiële start (1 maart jongstleden) heeft één van de artiesten, Frank Doesburg, zijn eerste videoclip ‘El Dorado’ uitgebracht. Het nummer is afkomstig van Doesburgs tweede EP die in april uitkomt.

The Office brengt eerste single uit
The Office is een Utrechtse band die zichzelf de Nederlandse reactie op de Britse muziekcultuur noemt. “Jaren ’70 Rock ‘n’ Roll en Britpop met een vleugje Indie” zijn de steekwoorden. Eerste single 'I Can't Dance' is uit en te vinden op Soundcloud en Bandcamp.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht