Zes talentvolle acts op XL-editie van Club 3voor12/Utrecht in juni

Met FAUT HAUT, LaVette, Apneu, Wander, Alexi Lalas en Hamertje Tik

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De zomer staat voor de deur en het festivalseizoen is al dik begonnen. Daarom gaat de maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht er voor twee maanden tussenuit, maar niet zonder op donderdag 26 juni nog één keer een lichting jonge, getalenteerde acts uit Utrecht te presenteren. Om het clubseizoen goed uit te luiden hebben we er meteen een extra grote editie van gemaakt met twee podia. XL dus! In het vertrouwde dB’s kun je kijken en luisteren naar FAUT HAUT, LaVette, Apneu, Wander, Alexi Lalas en Hamertje Tik. Laat je verrassen door zes veelbelovende acts! Zoals altijd is de Club gratis toegankelijk.

FAUT HAUT
FAUT HAUT is het nieuweproject van Tim van Oosten (Roosbeef) en Joep Bollinger (ex-Über-Ich). In mei brachten ze hun eerste EP uit, FAUT HAUT is FAUT HAUT. Op deze EP vind je opzwepende muziek die de heren zelf omschrijven als avant-garde New Orleansvoodoosurf. Live worden Van Oosten en Bollinger ondersteund door Pyke Pasman (Jungle ByNight) en Marnix Dorrestein (o.a. IX en ook Über-Ich). Deze superformatie doet dit jaar ook mee aan de Popronde, maar eerst (en voor het eerst in Utrecht) te zien bij Club 3voor12/Utrecht.

LaVette
Als winnaar van Utrechts grootste bandwedstrijd, Clash of The Titans, heeft LaVette zeker een plek op de club verdiend. Met het winnen van deze wedstrijd treden ze in de voetsporen van o.a. StropStrikkers, A Polaroid View, La Corneille en Stillwave. LaVette brengt energieke en krachtige pop/rock die je soms mee terug neemt naar de jaren negentig. Dit kwintet werd tijdens de finale van de Clash geroemd om hun energieke show en podiumpresentatie, dus zeker een band die je live moet zien!

Apneu
De Amsterdamse garage band Apneu bracht in 2011 zijn eerste alum Boy Problems uit. Sindsdien heeft de band niet stilgezeten. In 2012 volgde de EP Unbreak My Heart en dit jaar werden we getrakteerd op het tweede Apneu album genaamd Hard Feelings. Ook op dit album weer korte liedjes die je net zo snel als ze je pakken, ook weer loslaten.

Wander
In mei speelde
Wander al bij de 3voor12/Utrecht videosessies in het Mirliton Theater. Hier waren we zo van onder de indruk, dat we deze band tijdens de club graag nog eens uitnodigen. Dit kwartet met drie oud leden van We vs. Death bracht dit jaar zijn eerste EP Swimmer uit. Op Swimmer hoor je melancholische indierock die door zowel de aandachtige als wegdromende luisteraars gewaardeerd zal worden.

AlexiLalas
Deze Alexi Lalas is niet de opvallende roodbebaarde verschijning uit het Amerikaanse voetbal, maar het soloproject van Rinse Visser en tevens de 3voor12/Utrecht selecteert van deze maand. Visser kun je kennen van bands als The Dance en Destructive Cult. Deze zomer brengt hij als AlexiLalas zijn debuutalbum uit, waarvoor hij alle instrumenten heeft ingespeeld en zelf in zijn ouderlijk huis heeft opgenomen. De eerste twee nummers die zijn verschenen, 'Tiny Demons' en 'All I Need is Some Company' laten een rauw en lo-fi geluid horen.

Hamertje Tik
Hamertje Tik, het alias van drummer en producer Joris Feiertag, is een elektronische one-man-band waarbij Feiertag met drums, synths en Ableton een aanstekelijk geluid neerzet waarop gedanst mag worden. In februari bracht Hamertje Tik de EP Home uit, die veel lovende recensies ontving. Hamertje Tik is een 'band' die je live meegemaakt moet hebben.

De XL-editie van Club 3voor12/Utrecht wordt mede mogelijk gemaakt door Utrecht Muziekjaar 2014 en dB’s.


Te zien: Club 3voor12/Utrecht XL met Hamertje Tik, Alexi Lalas, Apneu, Wander, Faut Haut, Lavette, donderdag 26 juni 2014, 21.00 uur @ dB’s, Utrecht. Entree is gratis, dus wees op tijd om zeker te zijn van een plekje!