Weekagenda week 25

The Bakery Club, Amenra, The Franklin Electric, TivoliVredenburg Festival, TRAAMS

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Een aantal van jullie zit dit weekend waarschijnlijk op Best Kept Secret maar de achterblijvers hoeven het zeker niet met minder te doen. Zwaartepunt is vanzelfsprekend het TivoliVredenburg Festival op zaterdag 21 juni, een onderdeel van het twee weken durende openingsprogramma met onder andere Kyteman, 2manydjs, The Opposites, De Tweede Speeldoos, Blue Grass Boogiemen en veel, veel meer!

Wie: Suitcase September, on eva, Angelo Boltini en Long Conversations
Wat: The Bakery Club #5
Wanneer: woensdag 18 juni (19.30 uur)
Waar: EilandHart, Marshalllaan 279
Schade: pay what you want
Op de vijfde editie van The Bakery Club kun je weer genieten van muziek in een gemoedelijke huiskamersfeer. Net zoals de voorgaande keren bereidt de kok van The Bakery heerlijke hapjes en als je op tijd bent ligt er zelfs heerlijk, koud speciaalbier op je te wachten. De line-up van deze editie bestaat uit Suitcase September, on eva, Angelo Boltini en Long Conversations. En speciaal voor de voetballiefhebbers: het programma begint om 21.00 uur en eindigt om 23.45 uur!

Wie: Amenra + This Routine is Hell + For I Am King + All for Nothing (dj-set)
Wat: The Shape of Punk to Come
Wanneer: donderdag 19 juni (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade:  12,50
Headliner van deze editie van The Shape of Punk to Come is Amenra. Twee van onze redacteuren hadden de show van de Belgen tijdens Summer Darkness op nummer één staan in hun lijstje met beste optredens van 2013. Hoofdredacteur Marc van der Laan schreef: "De uitgesponnen mix van post-hardcore, post-metal en sludge van de Belgen is zowel een heftig fysieke als louterende ervaring." Deze editie betekent ook de voorlopig laatste kans om hardcore-band This Routine is Hell in hun thuisstad te zien. De twee Utrechtse leden voegen zich in Berlijn bij hun mede-bandleden die daar al wonen. Een goede gelegenheid dus om de band met een stevige pit uit te zwaaien.

Wie: The Franklin Electric
Wat: alternative folk-pop
Wanneer: donderdag 19 juni (21.00 uur)
Waar: Stathe
Schade: € 7,50 in de voorverkoop of €11,- aan de deur.
In de relatief korte tijd van het bestaan heeft Stathe zichzelf neergezet als misschien wel hét muziekcafé van Utrecht. Tijd voor een volgende stap: tot nu toe was alles gratis, vanaf aanstaande donderdag zullen er ook optredens plaatsvinden waarvoor entree betaald moet worden. Het spits wordt afgebeten door de succesvolle Canadese alternative folk-popband The Franklin Electric, die deze maand voor het eerst Europa aandoet. Het debuutalbum This is How I Let You Down is begin mei opnieuw uitgebracht.

Wie: Kyteman, De Tweede Speeldoos, Mozes and the Firstborn, The Opposites, Goose, 2manydjs etc. etc.
Wat: van alles op het TivoliVredenburg Festival
Wanneer: zaterdag 21 juni (19.00 - 5.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg
Schade: € 25 voor een passe-partout dat toegang geeft tot het gehele programma of een nachtticket à € 15,- dat vanaf 23.00 uur toegang geeft tot het nachtprogramma.
Het TivoliVredenburg Festival op zaterdag 21 juni is onderdeel van een twee weken durend openingsprogramma van zaterdag 21 juni t/m donderdag 3 juli. Op zaterdag 21 juni gaan alle remmen los met de eerste editie van het TivoliVredenburg Festival: meer dan 40 optredens verspreid over vijf zalen; variërend van Janine Jansen, The Opposites, Arthur & Lucas Jussen en 2manydjs tot The Kyteman Orchestra en de Nacht van de Poëzie. Voor het eerst zijn alle vijf de zalen tegelijkertijd open. Van 19.00 uur ’s avonds tot 05.00 uur de volgende ochtend wordt feest gevierd in het gehele gebouw. Het blokkenschema vind je hier.

 


Wie: TRAAMS + Girl Band
Wat: gruizige noise
Wanneer: zondag 22 juni (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 10,- of gratis voor Subbacultcha! leden
In EKKO spelen zondag twee bands die dit weekend ook op Best Kept Secret staan. Mocht je daar niet naar toe kunnen dan kun je dus gewoon in Utrecht luisteren naar de gruizige, opgewekte krautrock van TRAAMS en de intense noise rock van Girl Band.