Kort Utrechts Popnieuws Week 25

Tantu, Aafke Romeijn, Soestvrijstaal, NPac, Van Gaal is hier, Edison Effect

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Tantu, Aafke Romeijn, Soestvrijstaal, NPac, Van Gaal is hier, Edison Effect en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Tantu komt met eerste single en debuutalbum
Afgelopen week verscheen de single 'They Said' van de Utrechtse producer Tantu, met bijdrages van Digitzz en de New Yorkse rapper Skyzoo. De track komt van Tantu's langverwachte debuutalbum Language Of Beats dat op zaterdag 21 juni uitkomt. De twintigjarige producer uit Utrecht is onder andere bekend van producties voor Hef, Brainpower, Digitzz, Fotosynthese en Insayno en zijn vele views op YouTube. Language Of Beats kent gastbijdrages van o.a. Digitzz, Brainpower, Skyzoo & Epidemic.

Op veler verzoek een eerste single voor Aafke Romeijn
Ja, wij konden het ook niet geloven maar pas deze week verscheen de allereerste single van Aafke Romeijn: ‘Voorbeeldfunctie’. Het nummer gaat over werken als leraar Nederlands, dat niet altijd over rozen gaat, en staat op het laatste album CHIN.IND.SPEC.REST. Zelf zegt ze er over: "Ooit begonnen als een gimmick, een dingetje tussendoor, bleek het na de release van het album al snel het meest aangevraagde/geretweete/meegezongen nummer van de plaat te zijn. Daarom was het niet meer dan logisch deze inhaker uit te brengen als Eerste Single Ooit. Er is ook een clip, psychedelische polygoonjournaalbeelden van lemmings en leraren door de decennia heen."

Soestvrijstaal gaat op tournee
Soestvrijstaal gaat deze zomer op tournee. Onder de naam “Soestvrijstaal On Tour” doet het Soester talentenpodium een drietal festivals aan met een selectie van lokaal talent. De tournee ging vorige week van start met een thuiswedstrijd bij het ENJOY! Festival in Soest. In Augustus is Soestvrijstaal te vinden op Solar Weekend Festival (2 & 3 augustus) en BLOKfest in Amersfoort (23 augustus). Meer informatie is te vinden op www.soestvrijstaal.nl.

Programma voor Willems Wonder Weiland
Muziekfestival Willems Wondere Weiland is ooit begonnen in Hooglanderveen, als verjaardagsfeest van Willem. Sinds de eerste editie in 2000 is het festival uitgegroeid tot een jaarlijks gratis evenement met ongeveer 3.000 bezoekers die een weiland aan de Oeverweg in Amersfoort Vathorst vullen. Op Facebook was te lezen dat de vergunning voor dit jaar rond is, wat betekent dat je je op zaterdag 5 juli aan de Oeverweg kunt melden voor muziek van onder andere The Apologist, XPANDER, KinKobra, DIME en Sidewalk. Het volledige programma vind je hier.

Nieuw talent van De Nederlandse Pop Academie presenteert compilatie-cd
Op woensdag 25 juni vindt de releaseparty plaats van The Pack, een compilatie-cd waarop negen uiteenlopende acts uit het eerste leerjaar van de Nederlandse Pop Academie (Npac) zijn vertegenwoordigd. Het is de zevende editie van dit jaarlijks terugkerend evenement, dat dit jaar voor het eerst in EKKO gehouden wordt. De avond is voor iedereen toegankelijk en elke bezoeker gaat met een gratis exemplaar van The Pack naar huis. Met de compilatie cd en de bijbehorende presentatieavond sluit de jongste lichting het eerste leerjaar af. De acts worden op de avond beoordeeld door externe deskundigen uit de muziekindustrie. De bands die op deze avond het podium betreden laten een breed scala aan stijlen horen: van indie- en stoner rock tot hip hop en house. Van 20.30 tot 23.00 uur spelen er live-acts, daarna is het podium voor de dj's.

Eerste video voor Edison Effect
Deze week is de eerste video verschenen van Edison Effect. De 3voor12/Utrecht Selecteert van april coverde daarvoor Ed Sheeran's 'I See Fire'.

Van Gaal is ook hier
Ja ook wij besteden aandacht aan het WK, maar we houden het bescheiden. Diggy Dex heeft samen met producer een potentiële WK-hit gemaakt: ‘Van Gaal is hier’. De opbrengst van de single gaat naar de stichting 'Help Mij leven', die kinderen in de sloppenwijken van Rio helpt en ondersteunt waar mogelijk.

Koen Zinnemers presenteert eerste EP in Moira
De Utrechtse singer-songwriter Koen Zinnemers ken je misschien wel van zijn band Juicy Jones. Sinds een tijdje is hij als solo-artiest aan de slag met een eigen, jazzy geluid. Op 6 juli presenteert Zinnemers zijn eerste EP waarbij hij wordt begeleid door zijn band. De releaseparty vindt plaats in Moira (Wolvenstraat 10 te Utrecht), van 15.00 uur tot circa 18.00 uur.

Na vier jaar weer een nieuwe OJAJOH-mixtape
Sinds deze week is de DJ DUBBELDECKER MIXTAPE gratis te downloaden, een 26 minuten tellende instrumentale audio/video-mix met tot nu toe onuitgebrachte beats van producer/beatmaker freddy43 (OJAJOH), aan elkaar gemixt door DJ Dubbeldecker. Deze mixtape bestaat voornamelijk uit beats gemaakt in de periode 2003 - 2010, die niet op de eerder verschenen albums (Bonte avond (2006), Format MC(2010)) zijn uitgebracht. Uniek aan de mixtape is de vorm waarin deze wordt uitgebracht: voor hele de mixtape is een bijbehorende video gemaakt met een combinatie van onuitgebracht beeldmateriaal en bestaand beeldmateriaal van o.a Hoog Catharijne. De mixtape is dan ook als één lange YouTube-video gereleased.