Kort Utrechts Popnieuws Week 24

Ramblin’ Roots, Geinbeat, Mevrouw Tamara, Leif de Leeuw, The Bakery en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto: Ben Caplan op Roots in the Park, door Dave Stoker ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Ramblin’ Roots, Geinbeat, Mevrouw Tamara, Leif de Leeuw, The Bakery en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Eerste editie van roots georiënteerd Ramblin’ Roots festival in TivoliVredenburg
Rock ’n Roots en TivoliVredenburg presenteren op zaterdag 18 oktober Ramblin’ Roots. Tijdens dit nieuwe eendaagse festival kun je in verschillende zalen van TivoliVredenburg luisteren naar een breed palet aan Amerikaanse roots muziek. Lee Fields & The Expressions, Greg Trooper en Robert Cray Band zijn de eerste bevestigde artiesten. De kaartverkoop begint op zaterdag 14 juni om 10.00 uur via www.ramblinroots.nl. Rock ’n Roots organiseerde eerder onder andere het zomerfestival Roots in the Park in het Julianapark in Utrecht. In de aanloop naar de tweede editie daarvan werd bekend dat het festival zich in 2014 op een indoorvariant in het najaar zou richten. Festivalorganisator Sjef Athmer van Rock ‘n Roots Concerts legde destijds uit: “In alle opzichten de meest logische koers voor 2014. Voor het najaar boden zich een reeks artiesten aan die perfect passen in een indoorprogramma in het nieuwe Utrechtse muziekpaleis, een kans die we niet willen laten lopen.” In 2015 vindt er volgens de organisatie ook weer een editie plaats in het Julianapark.

Programma 20e editie Geinbeat bekend gemaakt
De organisatie van het Nieuwegeinse Geinbeat Festival heeft deze week het volledige muziekprogramma bekend gemaakt. Op de 20e editie zullen naast de eerder bevestigde Bintangs, Danny Vera, Dropskill, Kaas en Sweet Bastards ook Christian Sebazungu, Cochon Bleu, Bells of Youth, Elle Bandita, The Deaf en The Q! spelen. De jubileum-editie van het gratis toegankelijke Geinbeat vindt plaats op zaterdag 12 juli op het Stadsbalkon (bij het stadhuis).

Mevrouw Tamara releast nieuwe EP als onderdeel van haar ‘Zo lang mogelijk’-project
Mevrouw Tamara heeft vorige week een nieuwe EP uitgebracht in het kader van haar ‘Zo lang mogelijk’-project. De drie liedjes zijn te horen op de bijbehorende website waar het concept ook wordt uitgelegd. Als abonnee/supporter van het project kun je nu negen liedjes van het aanstaande debuutalbum beluisteren. Hieronder een solo live versie van het nummer 'Zit ik vast II' dat ook op de nieuwe EP staat.

Leif de Leeuw Band presenteert 'EP DELUXE'
De Leif de Leeuw Band presenteert op zaterdagavond 14 juni a.s. haar debuutalbum 'EP DeLuxe' in café Miles in Amersfoort. Diezelfde middag geeft de veelbelovende jonge formatie rond de Amersfoortse gitarist Leif de Leeuw, ook een kort instore optreden bij VelvetMusic aan de Havik. De Leeuw is nog geen 20 jaar oud, maar wordt nu al
gezien als een fenomeen in de Nederlandse bluesscene. Op zijn vijftiende won hij de prestigieuze Sena Young Talent Guitar Award en sindsdien timmert hij gestaag aan de weg met zijn eigen Leif de Leeuw Band, waarvan nu dus het debuutalbum verschijnt.

The Bakery lanceert boekingsafdeling
Het jonge en veelzijdige bureau The Bakery biedt al een tijdje diensten aan voor personen en partijen in de muziekindustrie. Aan het spectrum van management, grafisch design, marketing, events, fotografie en video is sinds kort ook een tak toegevoegd die zich bezighoudt met boekingen. Vanaf 7 juni valt boekingskantoor Brainbow Bookings namelijk onder The Bakery. Brainbow Bookings is ontstaan vanuit een idee van HBA-studente Raisa Schouten in samenwerking met Max Beekman en Jasper Mijwaard, de oprichters van The Bakery en alumni van diezelfde Herman Brood Academie. De eerste act die door Brainbow Bookings geboekt gaat worden is de muzikale duizendpoot en veelbelovend gitarist Angelo Boltini die je kunt kennen van acts als For the Birds, GOSTO en Thijs van Leer.

Acht jaar oud album van Moonlight District op Soundcloud
Moonlight District is een Utrechtse new wave-band die actief was van 2004 tot eind 2009. In het geluid van de band speelden synthesizers een grote rol, wat in die door gitaren gedomineerde periode relatief ongebruikelijk was. Hoewel Moonlight District terug greep op een geluid uit het begin van de jaren tachtig, zou je kunnen zeggen dat ze hun tijd vooruit waren. Na 2009 ging een aantal bandleden een andere muzikale richting in onder de naam The Dance. Het eerste en enige album van Moonlight District, Promised Land, is sinds kort in een geremasterde versie te beluisteren op Soundcloud.

Shoegaze-/dreampopband Shadowpeak komt met eerste EP
“De muziek kenmerkt zich door een muur van ruisende gitaren, bas en synth, waarbij de zang nog een extra laag toevoegt als een van de instrumenten, afgewisseld met rustige, dromerige passages”, aldus het Utrechtse Shadowpeak over de eigen muziek. Ook worden bands als My Bloody Valentine en Stereolab als invloeden genoemd. De nummers op de zojuist verschenen debuut EP zijn dromerig met een grote focus op sfeer.

Noah’s spaceship releast debuut-EP
Noah`s Spaceship is een onafhankelijke vijfmansformatie uit het midden van Nederland. De achtergronden van de vijf bandleden variëren van Taiko drummen tot klassieke gitaar en van funk tot hardstyle house. Medio mei heeft de band zijn eerste EP uitgebracht. In juli speelt de band op het eigen georganiseerde Fulfa Festival, in de buurt van Valencia, en vanaf september is het vijftal op de Nederlandse podia te zien.

Blue Grass Boogiemen winnen award
Dat de Utrechtse Blue Grass Boogiemen zich met welke concurrentie dan ook kunnen meten weten we al wat langer. Dat feit is nu ook onderkend tijdens het European World of Bluegrass festival. Het onvermoeibare viertal won daar de eerste prijs in de categorie 'Audience Popularity'.
 
Jelle Buma komt met voorproefje nieuw album
Industrial dubstep frenzy noemt Jelle Buma zijn muziek, die hij maakt door live-drums te combineren met de geluiden van een Roland SPD-S. Als solo-artiest is Buma, die ook in Mercy Giants speelt, nauwelijks met een andere muzikant te vergelijken. Sinds een paar dagen staan er op soundcloud korte fragmenten van nummers van zijn later te verschijnen nieuwe album sweach. Deze fragmenten geven een goed beeld van zijn muziek en zijn talent.