Kort Utrechts Popnieuws Week 23

The Q!, Pitto, J.A.E., De Voorhoede, Smeerboel, Pelvic Fins, Eager Waves en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over The Q!, Pitto, J.A.E., De Voorhoede, Smeerboel, Pelvic Fins, Eager Waves en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

The Q! presenteert nieuwe EP Come a Little Closer
In 2009 bracht The Q! al een eerste EP uit. Zaterdag 31 mei presenteerde de Utrechtse pop/rockband in een vol EKKO de tweede EP, Come a Little Closer. De EP met zes nieuwe frisse songs is inmiddels ook te verkrijgen via Spotify, iTunes en bol.com. ‘Reach Out’ is de eerste single.

Smeerboel festival maakt programma bekend
Zaterdag 13 september 2014 vindt een nieuwe editie plaats van Smeerboel, het festival waar alles kan en alles mag. Ten opzichte van de editie van vorig jaar zijn er een paar veranderingen. Het festival vindt dit jaar plaats op de Grasweide Papendorp (waar afgelopen jaar ook Smeerboel het Kerstfestival plaats vond) en er is een muzikale verbreding in de vorm van meer live muziek en voor het eerst staan er ook internationale artiesten op het programma. Smeerboel werkt samen met TivoliVredenburg, dat een live podium host, en de Tilburgse organisatie ‘Definitie van Hiphop’ dat de hiphop stage voor de rekening neemt. Een dwarsdoorsnede uit het programma: Joris Voorn, De Sluwe Vos, Skip & Die, Jack Parow, Kees van Hondt, Falco Benz, Stefany June, Great Minds, Typhoon, Rico & A.R.T., Ganz en Krampfhaft (van wie dan het nieuwe album uit is). Het volledige programma vind je hier.

Pitto komt met Shadows EP
De Utrechtse producer Pitto heeft een nieuwe EP uit op GREEN. Of is het een single? 'Shadows' is in ieder geval een fijne track, met Woodie S. op toetsen. De EP bevat ook remixes van Johannes Brecht en Edwin Oosterwal.

J.A.E houdt niet van nep
Met schijnheiligheid en vriendjespolitiek wil J.A.E niks te maken hebben. In ‘Neppe Glimlach’ uit hij zijn ongenoegen op een beat van Julian Teseling. Hij benaderde Nick van Tergouw om midden in de nacht een clip te schieten. ‘Neppe Glimlach’ ain’t for the homies, this is for the enemies only!

Check je stadje in nieuwe clip De Voorhoede
Net als de eerdere clip, die viral ging, bevat ook de nieuwe clip 'Zet 'm Op!' van De Voorhoede weer een aantal Utrechtse spots.

Nieuwe single van Pelvic Fins soundtrack BNN-documentaire
De nieuwe single van Pelvic Fins is ‘Home’. Het nummer is tevens de soundtrack van de documentaire 'Paul' gemaakt voor het BNN-programma Spuiten & Slikken, waarin Tim Hofman samen met camerman Emiel Strzeszewski de 29-jarige Paul volgt bij zijn achtste poging tot afkicken.

Platenlabel Eager Waves start met lancering flexibook op Eindhoven Psych Lab
Nederland is een nieuw platenlabel rijker. De mensen achter het uit Utrecht/Amsterdam afkomstige EagerWaves hebben een fascinatie voor fysieke geluidsdragers en het label laat zich inspireren door genres als psychedelica, garage rock, noise en shoegaze. De eerste release pakken ze meteen serieus aan: vanaf 6 juni is een speciale EP te bestellen in de vorm van een flexibook van de psychsurfers Drinking Flowers uit Los Angeles. De lancering van het label wordt gevierd tijdens Eindhoven Psych Lab. Op de labelmarkt van het festival is een gelimiteerd aantal cassettes te krijgen, waarmee bezoekers alvast kennis kunnen maken met het label en een voorproefje kunnen krijgen van de Drinking Flowers EP. Er staat ook al een tweede release op de planning: de Zweedse psychedelische band Technicolor Poets brengt hun vierde plaat uit bij het label.
 
Nieuwe EP A Brighter Light live opgenomen bij Nederklinkers
Het is soms zo simpel. Live een aantal nummers spelen, opname mee laten lopen, overzetten, uploaden naar bandcamp en hop, er is een nieuwe EP uitgebracht. Dat is precies wat de Utrechtse singer-songwriter A Brighter Light heeft gedaan met de nummers hij op 1 juni 2014 (!) live in de studio speelde bij Nederklinkers op Roulette FM.

Waiver brengt tape uit
Het Utrechts/Amsterdamse rockend noise/spacewave trio Waiver heeft een paar weken geleden een eerste tape uitgebracht tijdens een presentatie bij Hysteryland IIII, in Rotterdam. Je kunt een fysiek exemplaar van de tape krijgen (slechts 60 exemplaren) maar hij is ook te beluisteren via Bandcamp of Soundcloud.

Stoner/sludge band OBESE releast eerste single
Utrecht is een stoner/sludge band rijker. OBESE heeft deze week een eerste videoclip gereleast voor het nummer 'The Lion'.