Fotoverslag: The Mall of Sound

Hoog Catharijne decor voor verrassende en avontuurlijke muziek

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Foto’s: Jerry van Vliet ,

Zaterdag 28 juni was Hoog Catharijne voor de tweede keer het decor van The Mall of Sound, een gratis muziekfestival met verrassende en avontuurlijke muziek. Het winkelende publiek kon op verschillende plekken in en om het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland luisteren naar acts die waren geprogrammeerd door de Utrechtse muziekorganisaties Gaudeamus Muziekweek, RASA en Rosa Ensemble. Shoppen doen we er niet zo vaak, maar dit was een mooie aanleiding om een kijkje te nemen, met de fotocamera bij de hand.

De doorsnee Hoog Catharijne-bezoeker wordt tijdens het festival verrast met muziek die deze waarschijnlijk niet elke dag hoort, maar juist daardoor wel meer opvalt dan ‘12 in een dozijn’-bandjes. Op sommige festival-locaties passeren de bezoekers vooral, maar op andere stoppen mensen voor een nieuwe prikkel, voordat de tocht naar of langs de winkels wordt hervat. De drukste route is natuurlijk die van het Station naar Vredenburg, waar een draaiorgel of een theremin de bezoekers tot stoppen probeert te manen. Een aandachtspunt voor een volgende editie is om (bijvoorbeeld via aankleding) nog iets meer te werken aan de verbinding tussen de verschillende podia.

Bij het vrolijke optreden van de Propere Fanfare moet de beveiliging haast ingrijpen, omdat ze door de organisatie vlak voor de incheckpoortjes van het station zijn neergezet. Gelukkig is het gezelschap op dat moment al aan één van de laatste nummers van het optreden bezig. Hoogtepunt van de optredens die we zien, is het podium voor de mediamarkt en het optreden van Knalpot op die locatie in het bijzonder.


Gezien: The Mall of Sound met o.a. Big Hare, Slagwerk Den Haag, Blue Flamingo, Spinvis, Eindbaas, Klarälven, Popere Fanfare en Knalpot, zaterdag 28 juni 2014 @ in en rond Hoog Catharijne