Fotoverslag 3voor12/Utrecht selecteert: Alexi Lalas

“Het enige wat daar altijd anders is, ben ik”

Tekst: Rinse Visser / Foto's: Dave Stoker ,

Iedere maand selecteert 3voor12/Utrecht een veelbelovende band of artiest uit Utrecht, die daarna in de schijnwerpers wordt gezet door middel van een interview, fotoreportage, radio-item en een videoverslag. De Selecteert van juni is Alexi Lalas, het eenmansproject van Rinse Visser. Voor de fotoreportage gingen we met Visser naar de plek waar hij al bijna zijn leven komt en waar hij zijn muziek maakt. Donderdag 26 juni is Alexi Lalas te zien op Club 3voor12/Utrecht in dB’s.

De studio van Rinse Visser bevindt zich in het noordelijkste puntje van de stad Utrecht. "Sinds mijn twaalfde kom ik hier al. Toen werd het nog gebruikt als oefenruimte waar elke avond een ander bandje repeteerde. Ik maakte daar vanaf het begin ook al muziek met Wout (drummer Alexi Lalas), met wie ik sindsdien in menig bandje heb gezeten. Op een gegeven moment konden wij de ruimte overnemen en zijn we er een studio begonnen. Wout verdient er tegenwoordig zijn boterham met het produceren van muziek en ik gebruik de ruimte vooral voor mijn eigen liedjes en producties."

"De studio betekent veel voor me. Ik zit er al lang, heb er al zoveel nummers geschreven en geproduceerd. Het beste van deze plek is dat het nooit verandert, alles blijft hoe het is. Ik ben al duizend keer het erf opgereden en de 'boerin' zwaait altijd, de hond komt me altijd blaffend tegemoet. Dat soort dingen veranderen nooit. Het enige dat daar altijd anders is, ben ik. Ik bedoel niet alleen dat ik ouder wordt. Ik ben daar gewoon elke keer weer anders. Geïnspireerd door een nieuwe muzikale ontdekking, gefrustreerd door een band waar ik mee zit, natgeregend door een hagelbui. Het heeft al een hoop muziek opgeleverd. Nu dus Alexi Lalas, de eerste band waarmee ik als frontman en gitarist naar voren treed."

Te zien: Alexi Lalas op Club 3voor12/Utrecht XL, donderdag 26 juni 2014 @ dB’s. Entree is gratis, maar kom op tijd!