3voor12/Utrecht lokaliseert: Joanna Weston

Joanna Weston speelt in Nomads in Residence

Tekst: Fimke Duursma / Camera & montage: Timo Millitz & Matteo Villa / Audiobewerking: Jannes Oosterwijk ,

Het nieuwe concept 3voor12/Utrecht Lokaliseert laat veelbelovende bandjes spelen op onverwachte locaties. Het doel hierbij is zowel het bandje als de locatie onder de aandacht te brengen. Een combinatie die vaak verrassende videosessies oplevert.

Joanna Weston is een Britse singer-songwriter die sinds kort in Utrecht woont. Ze maakt melodieuze feel-goodliedjes op het snijvlak van jazz en folk.  Haar stemgeluid is erg herkenbaar en misschien het best te omschrijven als een heldere, fragiele sopraan. Van haar pas uitgekomen debuutalbum Inside Out speelt ze samen met gitarist Herjo Scholten het nummer ‘Desire’.

De sessie is opgenomen in Nomads in Residence in Leidsche Rijn. Deze opvallende zwarte container wordt beheerd door Cultuur19, een stichting die zich inzet voor meer kunst en cultuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Kunstenaars kunnen er werken en zelfs tijdelijk wonen. Bijzonder: het gebouw is makkelijk te vervoeren over weg en water. Ook kunnen sommige muren naar beneden worden geklapt zodat er een veranda, podium of expositieruimte ontstaat.

Joanna speelde eerder dit jaar op het Gluren bij de Buren-festival, waar 3voor12/Utrecht ook verslag van deed.