3voor12/Utrecht Selecteert: Alexi Lalas

"Deze nummers zijn wat meer vanuit de gitaren geschreven"

Tekst: Mike van Dooyeweert ,

Zoals iedere maand zet 3voor12/Utrecht in het kader van de Selecteert een act in de schijnwerpers. Deze maand is het de eer aan Alexi Lalas, de nieuwe band van Rinse Visser (The Dance, en ex-Selecteert Destructive Cult). Voor dit nieuwe project vernoemde Visser zich naar een oud-voetballer van het Amerikaanse elftal met een opvallende rockster-achtige verschijning. "Hij is me altijd bijgebleven," zegt Visser, "maar verder heb ik niet echt een diepere reden om mezelf naar hem te vernoemen. Ik moest gewoon een naam hebben."

Bij Destructive Cult stond de synthesizer nog centraal, maar met Alex Lalas benadert muzikant en producer Rinse Visser de muziek meer vanuit de gitaren en piano. "De liedjes van Alexi Lalas zijn wat minder atmosferisch," aldus Visser. De eerste twee singles 'Tiny Demons' en 'All I Need Is Some Company' zijn inmiddels online te beluisteren en te bekijken.

Er kan overigens wat verwarring optreden bij het vinden van zijn muziek, omdat de nummers van Alexi Lalas op Spotify tussen de nummers van de echte Lalas staan. Visser vindt het niet zo’n probleem, "zo lang mensen van die twee nummers maar weten dat ze van mij zijn." Op donderdag 26 juni is Alexi Lalas live te aanschouwen tijdens Club 3voor12/Utrecht. Voor die tijd heeft Visser - in zijn eentje - alvast kunnen oefenen tijdens zijn liftoptreden bij Elevator Sessions. Uiteraard volgen wij hem deze maand op de voet.

 

Te zien: Alexi Lalas en anderen tijdens Club 3voor12/Utrecht, donderdag 26 juni 2014 @ dB’s, Utrecht. Aanvang 20.30 uur, entree is gratis.