Kort Utrechts Popnieuws Week 28 Kort Utrechts Popnieuws Week 28

APRIL, Zomervers, Postcards From Mars, SpaceKees, Stomp, Tinlicker en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 28

APRIL, Zomervers, Postcards From Mars, SpaceKees, Stomp, Tinlicker en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over APRIL, Zomervers, Postcards From Mars, SpaceKees, Stomp, Tinlicker en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Luister naar het nieuwe APRIL: ‘Love like a Phoenix’
We wisten al dat het Utrechtse APRIL niet vies is van wat uiterlijk vertoon. Hun nieuwste alter ego's zijn Crimson en Violet, geïnspireerd door een tentoonstelling over Aladdin Sane, één van de vele persona's die David Bowie zichzelf aanmat in de jaren 60 en 70. Ook muzikaal is er wat veranderd; de New Wave van eerder is ingeruild voor een aanstekelijk en dansbaar geluid, geïnspireerd op de drumcomputers en synthesizers uit de jaren '90. Dat geluid hoor je op de nieuwe, exclusieve track ‘Love Like a Phoenix’, de voorloper op de single ‘Raw Love’ en de EP Crimson die in augustus en september uitkomen. APRIL is dit jaar te zien op de Popronde.

Tinlicker remixt SOHN
Tinlicker is begonnen als een solo-project waarin Black Sun Empires Micha Heyboer melodische techno en ‘echte’ house maakt. Sinds kort is Tinlicker een duo, want de Utrechtse producer Mike Luck heeft zich bij Meyboer aangesloten. Na de zomer komt het duo met een 5-track EP op Sotto Voce. Om deze beide feiten te vieren heeft Tinlicker een remix van SOHNs ‘Lessons’ op soundcloud gezet.

HAL16 komt met literair evenement: Zomervers
Op 25 juli vindt bij HAL16 de eerste editie plaats van Zomervers: een literair festival met verschillende auteurs, hiphop, spoken word en singer-songwriters. Buiten in de zon, onder de bomen of liggend in een hangmatje kun je chillen en luisteren naar mooie verhalen van schrijvers en rappers. Ter afwisseling zijn er singer-songwriters en worden er vinyl platen gedraaid. De avond wordt afgesloten met MickyNice Disco Bingo vanaf 23.00 uur. Op het programma staan onder andere de volgende sprekers: Ronald Giphart, Yuki Kempees, Daniel Vis (Crowdsurfen op laag water), Tim Lenders, Oscar Kocken en Sanne Pieters. On Eva, Aafke Romein, Bart van der Lee zijn een paar van de singer-songwriters die optreden. Spoken Word en hiphop komt onder andere van Sticks (Great Minds, Fakkelbrigade) en Freez (Fakkelbrigade). In de voorverkoop kosten kaarten 7,50 euro, aan de deur betaal je een tientje. De eerste tien kopers krijgen een gratis boek van Prometheus uit de mini bookstore buiten bij HAL16.

Postcards From Mars releast tweede van vier EP’s in 2014
In april speelde Bart van Dalen op onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht met zijn nieuwe project Postcards From Mars. Daar vertelde hij dat hij dit jaar vier EP’s zou uitbrengen, in elk kwartaal één. Vorige week is de tweede EP uitgekomen met de passende titel Two / Four.

SpaceKees & Yung Felix droppen EP, clip en game
Afgelopen week is de Held EP van SpaceKees en Yung Felix verschenen. Van de titeltrack is ook een video gemaakt en alsof dat nog niet genoeg is, is er ook een game waarin Kees en Yung Felix naar de sterren vertrekken op zoek naar een nieuwe voorraad jonko. De gratis game 'Held' is vooralsnog alleen te spelen via het wereld wijde web, de iOS- en ´╗┐Androidversies volgen later.

Aaumffie's Stomp komt met solo-track

Het Amersfoortse hiphop-duo Aaumffie is druk met allerlei projecten. Onlangs brachten zij in samenwerking met Fotosynthese en Tantu de track 'Zweet' uit. Daarnaast is Stomp, één van de heren, bezig met zijn eigen werk. Een eerste voorproefje daarvan is de track 'Rafael Stomp'.

Eerste nummers Rosemary and Garlic
Rosemary & Garlic is een samenwerkingsverband van de Amsterdamse Anne van den Hoogen en de in Utrecht woonachtige Dolf Smolenaers (Yesterday’s Men). Samen maken ze kleine, folk-achtige liedjes, waarvan er twee op soundcloud staan.
 
67th hour remixt Matt Corby
De Amersfoortse producer 67th hour zat twee maanden in Nieuw Zeeland. Nauwelijks terug in Nederland gooit hij er weer een remix van een singer-songwriter uit. Deze keer van de Australiër Matt Corby.

The New World Order komt met debuut-EP
The New World Order is een nieuwe band met ervaren muzikanten. Zo kun je gitarist/zanger Idde van Zetten kennen van The Pikeys en drumt Stefan van der Wouw bij Go Go Kill. Als The New World Order maken ze knalharde rock, waarin gelukkig ook nog een melodie is te horen. Eind juni verscheen de debuut-EP A Long Way From Homerecordings.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht