Kort Utrechts Popnieuws Week 27 Kort Utrechts Popnieuws Week 27

Sparkup, J.A.E, Kypksi, Freez, Number Nine, Art Rocks en meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 27

Sparkup, J.A.E, Kypksi, Freez, Number Nine, Art Rocks en meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Sparkup, J.A.E, Kypksi, Freez, Number Nine, Art Rocks en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Utrechtse producer Sparkup presenteert debuut-EP in Londen
We krijgen regelmatig uitnodigingen voor releaseshows, maar één in Londen is niet echt gebruikelijk. Op zaterdag 5 juli presenteert de Utrechtse producer Sparkup zijn EP ‘My World’ in Dogstar, een gerenommeerde club in Brixton. De vernieuwende, donkere sound van Dharmen Nokhai (beter bekend als MC Atactic van feestcollectief Boemklatsch en Guerilla Speakerz) is opgepikt in Engeland en krijgt een release op Dubtribu Records. Het optreden wordt live gestreamd via Bassport.fm en is samen met o.a. Dub legende Benny Ill. Hier alvast een preview.

J.A.E dropt weer een nieuwe track
Zo hoor je een tijd niks van J.A.E, en zo dropt hij tracks alsof het appels zijn. Afgelopen week heeft hij weer een track uit zijn kluis gehaald. Het gaat om ‘Check Mn YouTube’ waarop hij samenwerkt met Southbeats en die afkomstig is van de NoSlackin 2: De LyfeStyle EP, die na de zomervakantie verschijnt.

Kypksi releast track met een Braziliaans tintje
Is het het voetbal of de zomer? Maakt ook eigenlijk niet uit. Kypksi heeft gewoon een lekkere nieuwe track met een Braziliaans tintje op soundcloud gezett.

Nieuwe clip Freez: ‘Nancy’
We schreven eerder al over Les Demoiselles, het nieuwe van de Nieuwegeinse rapper Freez en producer A.R.T. Op dat album ruilt Freez zijn bekende funky sound in voor een meer folkachtig geluid, zoals te horen op de nieuwe single 'Nancy'.

Cultfest en Playground lanceren digitaal album op Bandcamp
Tijdens Cultfest, het driedaagse belevingsfestival dat in het pinksterweekend plaatsvond, kregen muzikanten de kans om één gratis geluidsopname te maken bij Playground Studio, de jongste opnamestudio van Utrecht en tevens programmadeelnemer. De gezamenlijke opnames staan sinds donderdag 26 juni als een compilatiealbum op Bandcamp.

Zomerse terrasconcerten bij De Vereeniging in Amersfoort
Net als vorig jaar organiseren De Kelder en De Vereeniging een aantal zomerse terrasconcerten op de donderdagavond. Het optreden van Willem Wits is al voorbij maar je kunt verder nog kijken naar Ode to the Quiet (17/7), Tim Knol (31/7), Case Mayfield (14/8), Eveline Vroonland (28/8) en Matt The Electrician (11/9). Voor de optredens van Tim Knol en Matt The Electrician is de entree 7,50, de andere optredens zijn gratis. Voor en na de concerten is het mogelijk om een hapje te eten op het terras van Restaurant De Vereeniging.

Tweede album Number Nine na de zomer
In het voorjaar is de Utrechtse band Number Nine Studio Joneski ingedoken om daar samen met producers Matthijs Kievit en Sam Jones nieuwe nummers op te nemen. De productiefase is min of meer afgerond, in ieder geval zover dat de band de release van het tweede album Wiser than Before aan kan kondigen. Vanaf 11 september is het album te vinden op iTunes en Spotify en zijn de cd' s en platen te krijgen bij de betere platenzaak, bol.com of direct via de band. De release wordt gevierd met een party in EKKO, op donderdag 11 september.

Video: ‘Origins’ van The Empty Product
‘Origins’ is de nieuwe videoclip van de Utrechtse singer-songwriter The Empty Product. Het gerucht gaat trouwens dat hij ook één van de mannen achter de noiserockband Shuriken is.

Zomeravondconcerten op de Domtoren
In juli en augustus organiseert de Utrechtse Klokkenspel Vereniging weer haar jaarlijkse reeks Zomeravondconcerten op de maandagavond. Op 7 juli trapt stadsbeiaardier Malgosia Fiebig het spits af met een feestelijke luiding. Samen met violiste Lidewij van der Voort speelt zij Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt. Op 28 juli speelt Boudewijn Zwart muziek van Philip Glass. Het slotconcert op 25 augustus staat in het teken van ABBA, dat precies 40 jaar geleden doorbrak met Waterloo. Alle concerten zijn op maandag en beginnen om 20.00 uur.

Nieuwe, landelijke editie van Art Rocks met ambassadeurs Eefje de Visser en Akwasi
Onder de naam Art Rocks dagen Museum Boijmans Van Beuningen, Groninger Museum en Centraal Museum Utrecht muzikanten uit om zich te laten inspireren door iconen uit hun museumcollecties. Je kunt meedoen aan de muziekcompetitie, aanhaken bij de masterclasses of komen kijken en luisteren naar de uiteenlopende events die in de musea worden georganiseerd.
Voor de muziekcompetitie zoekt Art Rocks muzikanten uit alle genres: of je nou jazz maakt, orgel speelt, in een koor zingt, beats maakt of singer-songwriter bent. De muzikanten worden uitgedaagd een nummer te schrijven bij kunstwerken uit de museumcollecties. De beste acts treden op in de musea (op zaterdag 29 november 2014 in het Centraal Museum) en maken kans op een plaats in de finale die in samenwerking met Eurosonic Noorderslag (medio januari 2015) wordt georganiseerd. De zeven finalisten mogen een videoclip laten maken bij hun ingezonden track en de winnaar ontvangt een mooie prijs.
Naast de muziekcompetitie organiseren de drie musea elk een eigen programma waar je als bezoeker aan je muzikale en kunstzinnige trekken komt.De inschrijving van deze nieuwe editie van Art Rocks start op 1 september 2014. Meer informatie is te vinden op
www.artrocks.nl.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht