3voor12/Utrecht Selecteert: Ode to the Quiet 3voor12/Utrecht Selecteert: Ode to the Quiet

Een wandeling door een verstild Sonsbeek

, Tekst: David Eerdmans Foto’s: Sanne Lagerberg en David Eerdmans

3voor12/Utrecht Selecteert: Ode to the Quiet

Een wandeling door een verstild Sonsbeek

Tekst: David Eerdmans Foto’s: Sanne Lagerberg en David Eerdmans ,

Het is koud en grijs in het glooiende Sonsbeek-park in Arnhem als we de drie vaste bandleden van Ode to the Quiet ontmoeten. We spreken in Arnhem af omdat dit de thuisstad is van zangeres Marianne Oldenburg; drummer Otto de Jong en gitarist Tobias Kerkhoven wonen in Utrecht en Deventer.

We lopen een rondje door het park met de drie vaste bandleden: zangeres Marianne Oldenburg, drummer Otto de Jong en gitarist Tobias Kerkhoven. Live speelt de band met nog twee muzikanten, maar dit is de vaste kern van de band.

Zangeres Marianne is niet zo te spreken over de muziekscene in haar thuisstad Arnhem. Met Luxor heeft de stad weliswaar een groot poppodium, maar "we missen een beetje een EKKO". Maar dat schept ook wel weer mogelijkheden: zo zijn er nu af en toe ‘pop-up’-podia in leegstaande panden, vertelt de zangeres.

Het eerste album van Ode to the Quiet komt dit voorjaar uit, maar de band is al volop aan het optreden. Deze zomer hopen ze zo veel mogelijk festivals aan te doen en in het najaar in clubs te spelen. Maar ze willen niet te hard van stapel lopen: liever een goedgevulde kleine dan een halflege grote zaal.

Een week eerder trad de band nog op in Groningen, in galerie With Tsjalling in de slipstream van Eurosonic/Noorderslag. "Eurosonic is één groot netwerkgebeuren", vertelt Marianne, en dat is niet bepaald haar favoriete onderdeel van het muzikantenleven.

De bandleden zijn geen nieuwkomers: eerder speelden ze in Mary had a Little Band, en zangeres Marianne is ook actief in Tududuh. Bij optredens spelen ze in principe geen werk uit de tijd van Mary had a Little Band. De avond ervoor, op een huiskamerconcert in Deventer, speelden ze echter wel één nummer uit die tijd. Maar het viel band en publiek op dat dat wat uit de toon viel. "Waarschijnlijk schrappen we dat nummer van de setlist."

Marianne overweegt te verhuizen naar Utrecht omdat daar toch veel meer gebeurt dan in Arnhem. Wat ze wel zal missen is dat je in Utrecht niet zo snel de stad uit bent, de natuur in, zoals in haar huidige thuisstad.

Na onze parkwandeling geeft de band een optreden in een tv-studio in Arnhem, voor een nieuw tv-programma van de regionale omroep. Wat er daar precies gaat gebeuren weet Ode to the Quiet nog niet. Het eerstvolgende optreden daarna is het optreden in de Club 3voor12/Utrecht.

Te zien: Ode to the Quiet e.a. tijdens Club 3voor12/Utrecht, donderdag 30 januari 2013 @ dB’s, Utrecht.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht