Kort Utrechts Popnieuws Week 2 Kort Utrechts Popnieuws Week 2

Dem Slackers, The Fire Harvest, Dustland, ill, LiveBuild, Setfest Freeze

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 2

Dem Slackers, The Fire Harvest, Dustland, ill, LiveBuild, Setfest Freeze

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Dem Slackers, The Fire Harvest, Dustland, ill, LiveBuild, Setfest Freeze en veel meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Dem Slackers remixt Kensington
De Utrechtse producer Dem Slackers heeft een gave remix gemaak van Kensington’s ‘Home Again’. De track is gratis te downloaden of te streamen op soundcloud.

Cadeau van The Fire Harvest
Het debuutalbum van The Fire Harvest eindigde in 2012 op de tweede plaats in de lijst met beste albums volgens de 3voor12/Utrecht-redacteuren. Het destijds alleen op cassette verschenen album staat sinds een paar dagen echter ook op bandcamp, inclusief bonustrack. Op zondagmiddag 19 januari staat The Fire Harvest overigens in dB’s, in het voorprogramma van Geoff Farina (van Karate), een oude held van de band. De middag begint om 16.00 uur.

Debuut-EP voor Dustland
Dustland is een project van drummer Nicky Hustinx (o.a. Eefje de Visser, Most Unpleasant Men) en zangeres Johanneke Kranendonk. In 2013 hebben ze samen de Dustland EP gemaakt, die afgelopen week ‘zomaar’ op bandcamp is gezet. Luister zelf!.

Ladies Decision releast debuut-abum en wisselt zangeres
Afgelopen november verscheen ‘Not Otherwise Specified’, het eerste album van de Utrechtse rockband Ladies Decision. Na de release heeft het vijftal onder andere bij Rob Stenders op 3FM gespeeld, maar een fatsoenlijke releaseshow had nog niet plaatsgevonden. Dat gaat alsnog gebeuren, op zaterdag 11 januari in De IJsbreker in Leusden. Die show wordt wel de laatste show van zangeres Nicky Stouwdam. Ze heeft het te druk gekregen en kwam er daarnaast achter dat ze haar zangkwaliteiten liever en beter in een andere muziekstijl kwijt kan. Maar niet getreurd want er is al een nieuwe zangeres gevonden in de persoon van Leslie Weiss, die tijdens de releaseshow al een aantal nummer mee zal zingen.

Nieuwe clip voor Deens/Utrechts duo apperaat
apperaat is een een synthpop-duo dat bestaat uit de Deense componist 1.nielsgade en de in Utrecht woonachtige allround-kunstenaar Tami Vibberstoft dat op 25 november debuutalbum ? ! heeft uitgebracht. Deze week is een nieuwe single van het duo verschenen, 'Deliver'.

Daniel Tempelman releast Letting Go
Zaterdag 11 januari presenteert de beginnende singer-songwriter Daniel Tempelman zijn debuutalbum Letting Go in de werfkelder van de Kargadoor. Support komt van Frank Hurkmans (Ear to the Ground) en Eveline Oreel. De avond begint om 20.00 uur.

Documentaire over instrumentenbouwer en muzikant Yuri Landman
"Alles, tot dit." is een documentaire die laat zien hoe instrumentenbouwer Yuri Landman bij zijn merkwaardige beroep is gekomen. Landman maakt slag- en snaarinstrumenten die afwijken van de norm, zowel in vorm als in klank. Hij heeft onder andere instrumenten gemaakt voor acts als Sonic Youth, Liars en Health. Deze documentaire laat zien hoe hij tot zijn huidige beroep is gkomen en hoe zijn sterke ‘Do it yourself’-mentaliteit heeft bijgedragen aan zijn manier van werken. Landman is naast instrumentenbouwer ook muzikant in Bismuth, waarmee hij recent in Utrecht speelde op het Sneeuw en Ruis-festival.

Nieuw track van Mok-C
Mok-C is een Utrechtse kunstenaar en producer van elektronische muziek. Afgelopen week heeft hij een nieuwe track op soundcloud gezet: ‘Tension’. Op vrijdag 31 januari staat hij in EKKO bij Raw Basics, dat met James Pants en Jameszoo als headliners een erg sterke line-up heeft.

ill viert 3,5-jarig bestaan
3,5 jaar is een beetje een gekke verjaardag om te vieren, maar kledingwinkel ill doet het gewoon. De aanleiding is mede het ‘verdwijnen’ van de Tivoli Spiegelbar, de plek waar in oktober 2012 het tweejarig bestaan werd gevierd. Op de line-up staan DJ Propo'88 The Insomniac (Da Shogunz), Cinnaman (COLORS) en El Maria (Bright). Het partijtje begint om 23.00 uur. Kaarten zijn €7,- in de voorverkoop en €9,- aan de deur.

24 uur LiveBuild 2014
LiveBuild is een Utrechtse stichting, die dorpen in Kameroen ondersteunt bij het realiseren van schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en goed onderwijs. Net als vorig jaar spannen tijdens 24 uur LiveBuild (weekend van 28 januari t/m 2 februari) veel Utrechters en Utrechtse partijen zich in om aandacht te vragen voor het Manganjo waterproject en de waterproblematiek in Kameroen. De acties lopen uiteen van wisselgeld vragen in winkels, een liftrace, kunst maken en verkopen tot een groot afterfeest in de Tivoli. Wat gaat er dit jaar gebeuren? Instore muziek én theater in winkels in de binnenstad, tijdelijke Kunstwinkel, Coffee & music bij The Village, Soep & music bij Het Hart een nachtbazaar in Tivoli en nog veel meer. Meer informatie over de acties vind je op 24uurlivebuild.nl

Line-up Setfest Freeze rond
De tweede editie van Setfest Freeze vindt plaats op zaterdag 22 februari 2014 in De Fabrique te Utrecht. Het indoor winterfestival pakt uit op één van de rauwste locaties van het land met een line up die onder andere bestaat uit Seth Troxler (USA), Blawan (UK), Gerd Janson (DE), James Ruskin (UK), Tom Trago, Tripeo, Sandrien en een back2back set van Job Jobse en Cinnaman. De Fabrique is een voormalige industriële locatie die zich met zijn rauwe, hoge hallen uitstekend leent voor Freeze. Een voorproefje van Freeze in De Fabrique zie je in de trailer. Early-bird tickets zijn inmiddels uitverkocht maar normale tickets zijn te koop via www.setfest.nl.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht