Weekagenda week 8

Aestrid, The Shape of Punk to Come, Summer Darkness, Raspberry Sessions, Kelley Stoltz

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het wordt nog een hele prestatie om deze week op je bank te blijven hangen. Er wordt namelijk zo veel georganiseerd, dat zelfs de redactie moeite heeft een selectie te maken. Dus leggen wij je deze week zes must sees voor, in plaats van de normale selectie van vijf. En geen zorgen, vrijwel iedereen kan aan zijn trekken komen; er is jazz, metalcore, indie, pop en sixties rock.

Wie: Aestrid en Boy Gol
Wat: Indierock
Wanneer: woensdag 19 februari 2014 (21.30 uur)
Waar: ACU
Schade: € 5

Voordat de heren van Aestrid weer afreizen naar Canada – dit keer voor het opnemen van een nieuwe plaat - treden ze nog een laatste keer in Utrecht op. Naast de muziek van hun indrukwekkende vorige album BOX zullen ze ook de soundtrack spelen die ze vorig jaar speciaal voor het Latin American Film Festival hebben gemaakt.
 

Wie: The Shape of Punk to Come met The Charm The Fury + Oathbreaker + Mary Fields + John Coffey (dj-set)
Wat: metalcore, mathcore

Wanneer: donderdag 20 februari 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

Krachtvoer! Daar zul je geen tekort aan krijgen tijdens de tweede editie van The Shape of Punk to Come. Het Amsterdamse female fronted metalcore-band The Charm The Fury zal deze avond voor het eerst een eigen concert in Utrecht geven. Eindelijk, want na optredens tijdens de Vans Warped Tour en Eurosonic/Noorderslag, is het hoog tijd om Utrecht aan te doen. Verder zal na de optredens van Oathbreaker en Maryfields, de avond worden afgesloten met een dj-set van John Coffey. Genoeg reden dus om te gaan.

 

Wie: Summer Darkness Winter Edition met o.a. Hocico + Winterkaelte
Wat: metal, gothrock
Wanneer: vrijdag 21 februari 2014
Waar: Tivoli
Schade: € 20

We komen steeds dichterbij het moment dat Tivoli definitief afscheid neemt van haar oude locatie Tivoli Oudegracht. Onderdeel van het afscheid is de concertreeks Tivoli Tijdreeks, waar natuurlijk Summer Darkness niet mag ontbreken. Tijdens deze speciale wintereditie zullen verschillende dark underground acts optreden, waaronder Hocico, Aesthetic Perfection, Faderhead, Terrolokaust en Winterkaelte. 

 

Wie: Rumor 76 met Okkyung Lee + Les Trucs + Shacleton + David Douglas
Wat: jazz, pop en g
ecomponeerde muziek
Wanneer: zaterdag 22 februari 2014 (20.30 uur)
Waar: Moira, RASA
Schade: € 16

Tijdens Rumor komen jazz, pop en gecomponeerde muziek samen. Een avontuur van innovaties binnen muziek, die je op twee locaties in Utrecht tijdens drie concerten kunt meebeleven. Tijdens dit concert treedt cellist Okkyung Lee op in Moira en elektronisch orkest Les Trucs en beatmaker Shacleton in RASA. De avond wordt afgesloten met een after party met producer David Douglas in RASA.

 

Wie: Raspberry Sessions #3 met Steve Savage + Koen Zimmermans
Wat: singer-songwriter
Wanneer: zondag 22 februari 2014 (15:00 uur)
Waar: Labrue huis
Schade: € 7

Ruwe diamanten zijn het, singer-songwriters Koen Zinnemers en Steve Savage. Ze kennen in Utrecht nog niet veel naamsbekendheid, maar daar wil Raspberry Sessions met haar speciale concertreeks in het Labruehuis verandering in brengen.

 
Wie: Subbacultcha! Presents: Kelley Stoltz + William Tyler + Beginners
Wat: sixties rock

Wanneer: zondag 22 februari 2014 (20.30 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 10

Het wordt bij Kelley Stoltz al vrij snel duidelijk; deze singer-songwriter is idolaat van de jaren zestig. Hij is er dan ook goed in een mooie bloemschikking te maken tussen psychedelische blues, harmonieuze countryrock en glammy rock. Met de nodige vintage synthesizers, gitaren, tape echos en ga zo maar door. Een verplicht uitje voor iedereen die wel eens wat anders wil dan de meer 'reguliere' singer-songwriters.