Novack, La vive en Going Barefoot op Club 3voor12/Utrecht februari

De lente dient zich aan met indiepop, britpop en een mix van folk, blues, jazz en pop

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

We lopen al weer naar het eind van de maand en dat betekent dat een nieuwe editie van onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht dichterbij komt. In januari 2005 was Vladimir één van de acts die op de allereerste editie van de Club speelde. Negen jaar later is een aantal bandleden weer terug op het podium van dB’s, maar nu als Novack. De indiepop band speelt een warm-up voor de releaseshow van het nieuwe album dat op 18 april verschijnt. Ook op het affiche van deze Club staan La Vive (britpop) en Going Barefoot (folk, blues, jazz en pop). Zoals altijd is entree voor de Club gratis.

Going Barefoot
Going Barefoot bestaat uit het duo Ferra Heskin (zang) en Menno Roymans (gitaar). Sinds 2012 maken ze samen akoestische nummers in het schemergebied tussen folk, blues, jazz en pop. Eerste single 'Come Back To Stay' kwam in 2013 uit en bezorgde Going Barefoot airplay bij onder andere RTV Utrecht en 3FM. Tweede single ‘One Night’ is afgelopen september verschenen.

La Vive
La Vive speelt britpop, maar komt gewoon uit Utrecht. Knallende drums, felle gitaarlijnen, een strakke bas en meerstemmigheid zijn de fundamenten van de melodische popliedjes waarin de invloeden van Oasis, Babyshambles en Arctic Monkeys nooit ver weg zijn. De bandleden hebben elkaar leren kennen op de Herman Brood Academie en staan nu op het punt om de debuut-EP uit te brengen. Vooruitlopend daarop heeft de band twee weken geleden single 'The Girl With the Flaxen Hair' uitgebracht.

Novack
In januari 2005 stond een aantal leden van Novack op de allereerste editie van Club 3voor12/Utrecht, toen nog onder de naam Vladimir. In 2011 verscheen debuutalbum Sequences and Stills van deze Utrechtse indie-helden. Tijdens de shows rond dat album stond de band onder andere op het podium met Moss, Tame Impala en Alamo Race Track en vulden ze de befaamde DWDD-minuut. Album nummer twee komt op 18 april uit bij V2, heet Arrivals en bevat zowel dromerige als uitbundige nummers met subtiele details en aandachtige arrangementen. In de 3voor12/Utrecht radio-uitzending van 12 februari kun je een eerste nummer horen. Het optreden op de Club is een warm-up voor de releaseshow, op donderdag 17 april in de Tivoli Spiegelbar.

Mister and Mississippi dj-set
De muziek in het café van dB’s wordt deze keer verzorgd door Mister and Mississippi. Het net als La Vive van de Herman Brood Academie afkomstige viertal presenteerde begin 2013 het debuutalbum en speelde daarna zo ongeveer op alle grote festivals. Net terug van een uitgebreide Duitse tournee laten ze hun diverse inspiratiebronnen horen.

Te zien: Club 3voor12/Utrecht met Going Barefoot, La Vive, Novack en Miste and Mississippi dj-set, donderdag 27 februari 2014 vanaf 21.00 uur @
dB’s, Utrecht. Entree is gratis, dus wees op tijd om zeker te zijn van een plekje!