Kort Utrechts Popnieuws Week 7

Marike Jager, Gabriel Self, Lukas Batteau, StropStrikkers, Gideon, Fever.

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Marike Jager, Gabriel Self, Lukas Batteau, StropStrikkers, Gideon en meer.

Marike Jager komt met nieuw album The Silent Song
Op 14 maart verschijnt het nieuwe album van Marike Jager, The Silent Song. Volgens Jager klinkt het “heel anders dan eerdere albums... kleiner en intiemer dan ik zelf had kunnen voorspellen.” The Silent Song is helemaal geschreven in een lemen huisje in haar eigen achtertuin. Daardoor werd ze in één richting gedwongen en dat beviel goed. “Omdat het zo logisch voelde is het album ook op deze plek opgenomen.” Voor de tournee dit voorjaar heeft Jager gezocht naar locaties die de akoestiek en sfeer van het lemen huisje benaderen. Die heeft ze gevonden in mooie, kleine kerkjes, waar het aantal zitplaatsen wel beperkt is. Op 13 april is speelt Jager tijdens het Tweetakt festival in de Doopsgezinde kerk.

Video: ‘Life of Crime‘ van Gabriel Self
Het is alweer even geleden dat Gabriel Self op Club 3voor12/Utrecht speelde, in januari 2011 om precies te zijn. Deze week heeft Self zomaar uit het niets een nieuwe video uitgebracht: 'Life of Crime'.

Lukas Batteau naar Duitsland
Lukas Batteau heeft een contract getekend bij het Duitse Pop-Up Records, dat in dat land ook promotie en boekingen verzorgt voor Town of Saints, Mister & Mississippi, I am Oak en Kensington. In maart en april gaat Batteau drie weken op tournee door Duitsland en Zwitserland. Tijdens die tour houdt hij een dagboek bij dat we te zijner tijd op onze site publiceren.

Album en nieuwe video voor StropStrikkers
Op 1 maart komt  het nieuwe album van StropStrikkers uit, Tabula Rasa. De legendarische hiphopcrew presenteert het album op diezelfde dag in Tivoli de Helling. Deze week is de tweede video online verschenen: 'Lange Weg'.

Debuutvideo van Amersfoorste singer/songwriter Gideon
Deze week is het eerste wapenfeit verschenen van de Amersfoorste singer/songwriter Gideon (Smit). ‘Ocean’ is een rustig, akoestisch nummer met de rauwe stem van de Amerfoorste zanger. Op zijn binnenkort te verschijnen debuutalbum Eleven wordt Gideon grotendeels begeleid door akoestisch en elektrisch gitaarspel, maar voor ‘Ocean’ koos hij  voor het piano­arrangement van zijn zus Daniëlle. De track is opgenomen en afgemixt door producer City Lights die eerder dit jaar hoge ogen gooide met zijn bijdrage aan het album van Mr. Probz. De beelden van de video zijn geschoten in Carnac (Frankrijk).

Hardcore band Fever. komt met demo
Heel veel hebben we nog niet kunnen vinden over de Utrechtse hardcoreband Fever. (met punt inderdaad), maar ze hebben vorige maand een erg straffe demo uitgebracht.
Demo van Utrechtse postpunk/shoegaze-band Gwladys Street
Sinds medio januari staat de demo van de Utrechtse postpunk/shoegaze-band Gwladys Street op bandcamp. Horen hoe dit live klinkt kan ook. Op 19 februari speelt de band in Het Spectrum en op 20 maart in Tivoli’s Spiegelbar, tijdens één van de voorrondes van de Clash of the Titans.
Nieuwe singer-songwriteravond in Café Eigen Schuld
Vanaf donderdag 27 februari start Café Eigen Schuld (Nachtegaalstraat 29b) een maandelijkse singer-songwriteravond. Elke laatste donderdag van de maand zal het eetcafé vanaf 21.00 uur veranderen in een intiem podium waar singer-songwriters eigen werk ten gehore brengen. Iedere singer-songwriter speelt twee sets van 15 à 20 minuten. Het is de bedoeling om elke keer drie artiesten te laten optreden die vooraf worden geselecteerd door resident singer-songwriter Potman jr. Beginnende muzikanten zijn overigens ook welkom. Op de eerste avond, donderdag 27 februari, staan de singer-songwriters Indasol, Philip Dijkstra en kragt geprogrammeerd. De volgende edities vinden plaats op 27 maart, 24 april, 29 mei en 26 juni. Geïnteresseerde artiesten kunnen langs komen op de geplande avonden of kunnen zich aanmelden via e-mail: songwriter@cafeeigenschuld.nl t.a.v. Potman jr.

De Producent releast debuut-EP Synergie
Twee weken geleden kon je in KUP al naar ‘Permanent' kijken, de nieuwe single/video van hiphopcrew De Producent. Het nummer is afkomstig van de EP Synergie die deze week is verschenen. Op het nummer ‘In De Regen’ werkt overigens niemand minder dan Pete Philly mee. Synergie is te downloaden via:http://bit.ly/SYNERGIEDWNLD.

Video: Swag Swag Bam van Schoppenheer
Dichter/rapper/componist/producer/toetsenist Schoppenheer heeft een nieuwe clip. Naar eigen zeggen “Bijna net zo dom als een tekst van Gers Pardoel!”.