Kort Utrechts Popnieuws Week 6

Novack, Falco Benz, MTT, Wander, The Creative Lineup

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Novack, Falco Benz, MTT, Wander, The Creative Lineup en veel meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Novack komt met opvolger van Sequences and Stills
Het was enige tijd stil rond Novack. Af en toe kwam er een foto of tweet uit de Mailmen-studio, wat erop wees dat er gewerkt werd aan de opvolger van debuutalbum Sequences and Stills. Het nieuwe album heet Arrivals en verschijnt op 18 april. 17 april is de releaseshow in de Spiegelbar van Tivoli. Op 27 februari doet de band een try-out tijdens de februari-editie van Club 3voor12/Utrecht in dB's.

Nieuwe EP Falco Benz
De ster van Falco Benz is rijzende. De Utrechtse synthesizer-man doet het voorprogramma van De Jeugd van Tegenwoordig, staat komend weekend op Grasnapolksy festival en zijn nieuwe EP Hat Tricks ging in première bij Noisey. Die EP verschijnt officieel op vrijdag 7 februari, is te streamen en staat ook op de luisterpaal van 3voor12.

Eerstejaars NPAC-studenten organiseren showcase
Na een geslaagde eerste editie in de herfst van 2013, organiseren de eerstejaars studenten van de Nederlandse Pop Academie op donderdag 13 februari een tweede showcase in dB's. De bands van de propedeuse-studenten spelen verschillende genres zoals indierock, stonerrock, hiphop, house en pop. Het thema van de avond is color art: elke band betreedt in zijn of haar eigen kleur (kleding, belichting) het podium. De avond begint de 13e om 19.00 uur en eindigt om 22.00 uur.

‘Water’ eerste video van nieuw album MTT
Op 1 april verschijnt het tweede album van MTT (voorheen Minus the Tiger), Years From Now. Deze week is de eerste single/video online gegaan in de vorm van het mooie ‘Water'.

Galleons presenteert debuut EP
De Utrechtse indiefolkband Galleons, met leden uit Engeland, Spanje en Nederland, heeft deze week haar debuut-EP uitgebracht. Vanuit de verschillende achtergronden van de bandleden is een internationale muzikale mix ontstaan die op akoestische wijze wordt gepresenteerd. De recent opgenomen EP bevat vier nummers en is gratis te downloaden op de website. Om de release te vieren doet de band in het voorjaar een aantal shows in Nederland en in maart een eerste tournee door Engeland.

Tiefschnee voor experimentele muziek
Tiefschnee is een nieuwe reeks concerten met experimentele muziek waarvan in 2014 acht edities plaatsvinden. De eerste editie was op donderdag 6 februari in De Etalage (Marshallaan 279) met Tjong Pow and Puin+Hoop! Tiefschnee. Houd de Facebook-pagina van Tiefschnee in de gaten voor volgende edities.

Wander
Met weemoed denken we nog regelmatig terug aan de inmiddels gestopte postrockband We vs. Death. Maar een fijne troost is dat het stoppen weer een aantal mooie nieuwe projecten heeft opgeleverd. Drummer Gerben Houwer speelt in The Fire Harvest, trompetspeler Paul Hoek heeft een solo-album gemaakt en bassist Marten Timan speelt en zingt al een tijd in Shuriken. Nieuwste loot aan de stam is Wander, met alle We vs. Death leden behalve Gerben Houwer. In de zomer van 2013 heeft de band een EP opgenomen met melancholieke indie die vorige week digitaal is uitgebracht.

CZ Labs en Vers Vermaak presenteren The Creative Lineup
CZ Labs is het nieuwe platform en uithangbord voor de creatieve Utrechtse humuslaag. Als het kleine zusje van Culturele Zondagen bedient CZ Labs vers talent, de volgende voorhoede, en verfrissende makers. Op zondag 2 maart 2014 organiseert CZ Labs samen met Vers Vermaak The Creative Lineup in het Zijdebalen Theater in Utrecht, hét evenement waar creatieve makers hun nieuwe ideeën en acts voor aankomend jaar kunnen presenteren aan evenementenmakers, programmeurs en festivalorganisatoren. The Creative Lineup is een plek waar makers en programmeurs elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en nieuwe projecten ontdekken voor het evenementenseizoen van 2014. Het evenement vindt plaats tijdens de Culturele Zondag ‘Kijken, Kijken, Kopen!’.

Video: The Pikeys – Average Blues
Met het lanceren van hun videoclip voor 'Average Blues', geeft The Pikeys het startschot voor een nieuw tijdperk. Een tijdperk waarin de band samen met producer Robin Rump aan de slag gaat met een nieuwe EP (lancering eind maart) en een tweede album (lancering november). Dit doet zij met twee nieuwe bandleden: Rene Diessen (drummer) en Robert van Os (gitarist). Het nieuwe tijdperk zal voor buitenstaanders uiteindelijk ook terug te zien zijn in de documentaire die Reinout van Schie over de band maakt. Maar voor nu dus eerst de videoclip.

Nieuwe EP en videoclip voor Beyond Violet
Beyond Violet komt in februari met maar liefst twee nieuwe releases. Op 3 februari is de videoclip van het nummer ‘Survivors’ verschenen en op 10 februari komt de EP Frozen Words uit. De Utrechtse band brengt een een mix van rock, gothic en metal waarbij onder andere Muse, Unsun, Within Temptation, Rammstein, Evanescence Sirenia en Arch Enemy invloeden zijn. Een buitenlandse tournee staat gepland voor de tweede helft van dit jaar.