Weekagenda week 52

Onze tips: We Vieren Het Toch, Derde Keesdag, Brokken Festival

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Het is rustig bij de Utrechtse poppodia tijdens de kerstdagen. Behalve in TivoliVredenburg. Vrijdag de 26e zijn er een aantal dansavonden, waaronder een speciale editie van Pop-O-Matic (voor één keer op een andere dag dus). De zaterdag heeft ook veel moois in petto met We Vieren Het Toch (met o.a. Spinvis) in de Grote Zaal, de inmiddels traditionele 3e Keesdag in de Ronda en het spannende Brokken Festival in Cloud Nine.

Wie: o.a. Spinvis, Het Nederlands Kamerkoor, Han Bennink, Micha Wertheim, Ingmar Heytze
Wat: We Vieren Het Toch
Wanneer: zaterdag 27 december 2014 (20.00 - 23.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Grote Zaal
Schade: € 14,00

Op zaterdag 27 december presenteren Excelsior Recordings en Spinvis een curieuze, avondvullende show vol muziek, dans, woord, wetenschap & wonder in TivoliVredenburg. Er wordt teruggekeken op het jaar 2014. Niet op de grote gebeurtenissen uit de krant, maar op de oneindige veelheid aan vreemde, mythische, bijna ongeziene voorvallen die zich ver weg onder onze levens afspeelden en zich met elkaar verbonden tot een onwaarschijnlijk verhaal. De bijzondere gebeurtenissen worden verteld, gezongen en gespeeld door onder andere Spinvis en band, Het Nederlands Kamerkoor, drumlegende Han Bennink, toneelgroep De Hollanders, schrijfster Maartje Wortel, cabaretier Micha Wertheim, illusionist Arjan van Vembde, dichter/schrijver Ingmar Heytze en...Hugo (?).

Wie: 3e Keesdag met Kees van Hondt
Wat: polkapop en meer
Wanneer: zaterdag 27 december 2014 (21.30 - 4.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Ronda
Schade: € 13,50

Goed nieuws voor alle polkaholics en iedereen die vindt dat de Ronda wel een bamboestruikje of honderd kan gebruiken: ook in het nieuwe TivoliVredenburg is er Derde Keesdag. Niemand geschikter dan dj Kees van Hondt zal het van twee kerstdiners uitbuikende publiek in een kolkende feestmassa veranderen met zijn pan-Europese volksmuziek, polkapop en andere dijenkletsers. Van Hondt buffelt gewoon lekker door als eenzame pionier van een niet bestaand genre. Zoals altijd kun je veel kwalitatief hoogstaande flauwekul verwachten.

Wie: Corrie van Binsbergen, Anton Goudsmit , Gerri Jäger, IX, CUT_ e.a.
Wat: Brokken Festival
Wanneer: zaterdag 27 december 2014 (19.15 uur)
Waar: TivoliVredenburg Cloud Nine
Schade: € 16,00

Al jaren organiseert Corrie van Binsbergen muzikale ontmoetingen in het Amsterdamse Zaal 100. Sinds september 2013 doet ze dat met hulp van jonge muzikanten uit verschillende muziekhoeken onder de noemer CLUB 100. De hoogtepunten uit de serie worden vanavond in TivoliVredenburg gepresenteerd op het Brokken Festival. Op het programma staan vier bijzondere trio's, waaronder Marnix Dorresteins IX (recent nog te zien op Club 3voor12/Utrecht) en het indie/electropopduo CUT_ (met als speciale gast Corrie van Binsbergen zelf).