Kort Utrechts Popnieuws Week 50 Kort Utrechts Popnieuws Week 50

StropStrikkers, Het Werfkelder Concert, Eigen Schuld, Konsole, RUIG bier, Lijfliedjes, Wooden Horse Toy

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 50

StropStrikkers, Het Werfkelder Concert, Eigen Schuld, Konsole, RUIG bier, Lijfliedjes, Wooden Horse Toy

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes en releases. Te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met aandacht voor StropStrikkers, Het Werfkelderconcert, Eigen Schuld, Konsole, RUIG bier, Lijfliedjes en Wooden Horse Toy.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

StropStrikkers komen met vierde video van het album Tabula Rasa
Hyperproductief zijn de StropStrikkers sinds hun terugkeer aan het front. Vorige week verscheen de clip voor 'Movin', de vierde van het album Tabula Rasa. Op de single, waarin je veel van Utrecht kunt herkennen, werken de StropStrikkers samen met Pax.


Sofia Dragt en Port of Call bij kersteditie Het Werfkelder Concert
Zondagavond 21 december kun je al in de kerstsfeer komen bij de kersteditie van Het Werfkelder Concert in de sfeervolle werfkelder van de Kargadoor. Na de succesvolle kersteditie van vorig jaar met Case Mayfield is het nu de beurt aan de talentvolle singer songwriters Sofia Dragt (winnaar Grote Prijs van Nederland en finalist De Beste Singer-Songwriter van Nederland) en Port of Call. Reken op intieme, semi-akoestische (kerst)optredens met warme, originele liedjes en verse taartjes. De kaartjes zijn € 8,- per stuk. Reserveren kan via hetwerfkelderconcert@gmail.com. Verkoop aan de deur is alleen mogelijk indien het concert nog niet is uitverkocht (en pinnen kan helaas niet). De Kargadoor is vanaf 19.30 uur geopend en het concert begint om 20.00 uur.

Singer-songwriters in Eigen Schuld
Ook in het nieuwe jaar organiseert Café Eigen Schuld elke laatste donderdag van de maand weer een singer-songwriteravond. In januari komen in ieder geval Casper Adrien (Knalland/ lorrainville) en Yvon Mocking langs. In februari staat onder andere Black Cassette (frontman Sjoerd Bruil) op het programma, die ook met Mauro Pawlowski (dEUS), Tim van hamel (Millionaire), Sukilove (Metal molly), Dezmona en nog tien andere projecten speelt. Daarnaast is Eigen Schuld nog op zoek naar nieuw en bestaand talent.

Konsole maakt kerst-single
Konsole maakt elektronische beats met een hoofdrol voor hun saxofoons. Helemaal in lijn met het seizoen heeft het Utrechtse duo een kerst-single gemaakt met de naam 'Jij geeft Kerstmis een piek'.

Riverdistrict op verjaardagsfeest van RUIG brouwerij
De RUIG brouwerij bestaat één jaar en viert dat op vrijdag 16 januari vanaf 20.00 uur in ACU, de favoriete plek van de brouwers en een plek waar je altijd RUIG bier van de tap kunt drinken. Er zijn bands (waaronder Riverdistrict), een nieuw bier van RUIG en een pubquiz. Denken jij en je vrienden, familie of collega's alles te weten over (Utrechts) bier en de brouwerijen waar dit gebrouwen wordt? Vorm dan een team en schrijf je in voor de grote RUIG brouwerij pubquiz! De quiz vind plaats tijdens het verjaardagsfeest onder het toeziend oog van onze quizmaster en er zijn prijzen te winnen! Inschrijven kan via http://www.ruigbier.nl/feest

Lijfliedjes brengt het verhaal achter de dierbaarste composities van zangeressen
Het project 'Lijfliedjes' is een samenwerking tussen de Utrechtse vormgever Marieke Eelman en de Haarlemse fotograaf Fjodor C. Buis. Het idee ontstond naar aanleiding van een gezamenlijke liefde voor liedjes en de nieuwsgierigheid naar de oorsprong daarvan. Waaruit put je inspiratie en wat maakt dat je van niets 'iets' maakt? Erik van den Berg (hoofdredacteur OOR) schoof aan bij de eerste brainstormsessies en kwam naast een aantal interviews met de toepasselijke naam Lijfliedjes op de proppen. Een naam die staat voor het verhaal achter de dierbaarste composities van zangeressen. Op de website lijfliedjes.nl staan inmiddels de portretten van zangeressen, interviews met hen en een video waarop het Lijfliedje wordt uitgevoerd. Deelnemende zangeressen zijn onder andere Eefje de Visser, Roosbeef, Eveline Vroonland, Aafke Romeijn en Yori Swart. Alle 25 portretten worden tentoongesteld in de Philharmonie in Haarlem tijdens Serious Request 2014, van 20 december 2014 t/m 5 januari 2015. Bij deze tentoonstelling is een boek en een speciale Lijfliedjesbox te koop. Deze box - in gelimiteerde oplage van 300 stuks - bevat het boek en een vinylplaat met negen authentieke audio-opnames van Lijfliedjes. De opbrengst van de box en het boek gaat naar Serious Request.


Nieuwe werk van Wooden Horse Toy
Wooden Horse Toy is het indie/shoegasze solo-project van Lost Bears Gino Miniutti. Sinds een paar dagen is hij met drie nieuwe nummers ook op Soundcloud te vinden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht