Interview genomineerden Meest Veelbelovende Act 3voor12/Utrecht Awards 2014 Interview genomineerden Meest Veelbelovende Act 3voor12/Utrecht Awards 2014

Alexi Lalas, Ode to the Quiet en Emil Landman over hun jaar

, Tekst: Ilse Lindenhovius / Beeld: Rob Sneltjes, Wouter Vellekamp en Roy Wolters

Interview genomineerden Meest Veelbelovende Act 3voor12/Utrecht Awards 2014

Alexi Lalas, Ode to the Quiet en Emil Landman over hun jaar

Tekst: Ilse Lindenhovius / Beeld: Rob Sneltjes, Wouter Vellekamp en Roy Wolters ,

De award voor Meest Veelbelovende Act is het paradepaardje voor het lokale muziekplatform 3voor12/Utrecht. Opkomende Utrechtse acts worden natuurlijk op de voet gevolgd en het is onze missie hen een podium te bieden. Dit jaar zijn Alexi Lalas, Ode to the Quiet en Emil Landman genomineerd voor deze felbegeerde award. Zij zijn hiermee tevens kansmakers voor de publieksprijs. 3voor12/Utrecht spreekt de genomineerden over het ontstaan en de ontwikkeling van hun act.

Emil Landman in het voorprogramma van Mister and Mississippi in ACU (2013)

Emil Landman in het voorprogramma van Mister and Mississippi in ACU (2013)

Hoe is de act ontstaan?
Emil Landman: “In het laatste jaar van de Herman Brood Academie wilde ik kijken of ik, naast gitarist in verschillende bandjes te zijn, ook in mijn eentje kon schrijven en spelen. Ik vloog naar Canada voor een schrijfsessie en zat een paar maanden later met drie liedjes - stijf van de zenuwen - op het podium in EKKO tijdens een van de HBA-performance-avonden. Na een korte opnamesessie bij Mailmen studio later die week, werd mij duidelijk dat ik graag meer liedjes wilde opnemen dan alleen die eerste drie. Ik ben toen begonnen met het schrijven van meer nummers en dat is eigenlijk nooit meer gestopt.”
Alexi Lalas (Rinse Visser): “Na in verschillende bands gespeeld te hebben, was het tijd om als frontman met mijn eigen liedjes naar buiten te treden. Ik wilde zonder enig compromis muziek maken, dus nam ik in mijn eentje een album op en vanaf dat moment bestond Alexi Lalas.”
Ode to the Quiet (Marianne): “Er was eens een andere band. Na jaren lang samen spelen ging er zo rond 2012 een knop om en begonnen we met het schrijven van, wat later bleek, het debuutalbum van Ode to the Quiet. Evert is in maart dit jaar bij ons komen spelen.”

Alexi Lalas bij Club 3voor12/Utrecht in dB's (2014)

Alexi Lalas bij Club 3voor12/Utrecht in dB's (2014)

Wat maakt jullie veelbelovend?
Emil Landman: “Dit vind ik eigenlijk meer een vraag voor de jury dan een vraag voor mij.”
Alexi Lalas (Rinse Visser): “Wereldvrede.”
Ode to the Quiet (Marianne): “Terugkijkend op wat we de afgelopen twee jaar gemaakt en uitgevoerd hebben, rest ons enkel te zeggen: we beloven dat we nog veel van ons gaan laten horen.”

Wat zou het winnen van deze prijs voor jou betekenen?
Emil Landman: “Ik zou het een erg grote eer vinden, maar dat ik bij de genomineerden hoor, vind ik eigenlijk al te gek!”
Alexi Lalas (Rinse Visser): “Ik heb geen idee, ik hoop dat we nog leuke festivals en veel shows kunnen doen komend seizoen. We zijn momenteel bezig met een volgend album. Het uitgangspunt bij Alexi Lalas is de muziek, dus niet een stom kapstokverhaal waardoor we opvallen. Ik hoop dat het album waar we nu aan werken ook weer goed wordt ontvangen. Een duet met Stevie Nicks (Fleetwood Mac, red.) staat nog op mijn verlanglijst, het liedje ligt al klaar. Hopelijk opent het winnen van deze award een deur.”
Ode to the Quiet (Marianne): “Een kroon op ons werk! Een bevestiging dat we op de goede weg zijn en een extra stimulans om nóg harder te werken. We vinden het te gek dat 3voor12/Utrecht ons een warm hart toedraagt.”

Ode To The Quiet bij Club 3voor12/Utrecht (2014)

Ode To The Quiet bij Club 3voor12/Utrecht (2014)

Wie is jouw persoonlijke favoriet van alle genomineerden? 
Emil Landman: “Zo kijk ik niet naar de genomineerden; ik vind het gaaf dat er zoveel mensen zijn, die precies maken wat ze willen maken. Wat andere mensen er dan van vinden is minder belangrijk dan het maken zelf. Wat trouwens niet wegneemt dat het een eer is als mensen je erkenning geven voor wat je maakt of doet.”
Alexi Lalas (Rinse Visser): “Aestrid, die jongens houden mij scherp.”
Ode to the Quiet (Marianne): “Een gezamenlijke favoriet hebben we niet: de acts vergelijken is sowieso lastig, omdat we veel nog niet goed genoeg kennen. Daar zullen we eens verandering in gaan brengen. Otto's favoriet is John Coffey. Evert was onze groupie voor hij in maart bij ons kwam spelen en hij zegt dan ook: Ode to the Quiet.”

Emil Landman, Alexi Lalas en Ode to the Quiet maken niet alleen kans op de award voor Meest Veelbelovende Act, die door een jury bepaald wordt, maar ook op de publieksprijs. Wie er wint, is dus up to you! Stemmen op je favoriet kan hier. De winnaar van de publieksprijs wordt bekendgemaakt tijdens de Awardsshow op 13 december in EKKO.

Te zien: 3voor12/Utrecht Awards 2014 met optredens van Emil Landman, Aestrid en APRIL, zaterdag 13 december 2014, 19.30 uur @ EKKO, Utrecht

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht