Interview genomineerden Beste Live-act 3voor12/Utrecht Awards 2014 Interview genomineerden Beste Live-act 3voor12/Utrecht Awards 2014

Falco Benz, Project Bongo en Robbing Banks over hun nominatie

, Tekst: Ilse Lindenhovius / Beeld: Remie Stronks, Roy Wolters, Ben Houdijk en Moos Wolfs

Interview genomineerden Beste Live-act 3voor12/Utrecht Awards 2014

Falco Benz, Project Bongo en Robbing Banks over hun nominatie

Tekst: Ilse Lindenhovius / Beeld: Remie Stronks, Roy Wolters, Ben Houdijk en Moos Wolfs ,

Live-acts zijn, als het goed is, het kersje op de muzikale taart. Het jaar loopt nu bijna ten einde en we blikken terug op een jaar vol uiteenlopende en verrassende live-acts. Drie daarvan zijn 3voor12/Utrecht erg goed bijgebleven: Falco Benz, Project Bongo en Robbing Banks. Zij zijn daarom genomineerd voor de Award voor Beste Live-act, die we op 13 december in EKKO uitreiken. Hoog tijd om ze eens te vragen naar het werk op de planken.

Hoe bereid je een optreden voor?
Falco Benz: “Meestal draai ik in m'n kleedkamer wat goede, recent ontdekte tracks, zo hard als mijn mini boombox het toelaat. Een beetje bewegen voordat je het podium op gaat, kan geen kwaad. Dus meestal combineer ik die twee.”
Project Bongo (Arthur Stoker): “Als we in de bandbus richting de ‘venue’ rijden, draaien we lekkere ‘pomp-albums’ zoals Rage Against the Machine en Stromae. Om alvast in de goede vibe te komen!”
Robbing Banks: “Naast opbouwen en soundchecken doe ik niet echt aan voorbereidingen. Ik kleed me niet om, doe geen oefeningen. Bij sommige optredens loop ik zenuwachtig heen en weer totdat ik het podium op mag en bij andere zit ik rustig een biertje te drinken.”

Project Bongo bij Club 3voor12/Utrecht (2014)

Project Bongo bij Club 3voor12/Utrecht (2014)

Hoe ziet jouw ideale optreden eruit?
Falco Benz
: “Het is het ideaalst als er wat leuke mensen zijn. Wanneer het op het podium bij mij allemaal lukt en die leuke mensen dat oppikken. Dan wordt het een voorzichtig feestje en dan durf ik dat ook wel ideaal te noemen.”
Project Bongo (Arthur Stoker): “Onze ideale show ziet er als volgt uit: een volle zaal, onze eigen stage set-up, de gigantische Project Bongo Backdrop achter ons, veel interactie met het publiek en een goed feestje!”
Robbing Banks: “Als ik mij op m’n gemak voel op het podium, is het goed. Dan speel ik beter, praat ik meer en zie ik blije gezichten voor me. Daar word ik dan weer blijer van en zo gaat iedereen vrolijk naar huis.”

Falco Benz op Best Kept Secret (2014)

Falco Benz op Best Kept Secret (2014)

Wat maakt jouw act een goede live-act?
Falco Benz: “Dat kan ik niet bepalen, ik heb dat nooit gezegd dus dat moeten anderen maar aangeven. Ik druk eigenlijk alleen maar op play dus ik zou het niet weten. Nouja, ik speel ook wel wat toetsen erbij, misschien dat mensen dat goed vinden?”
Project Bongo (Arthur Stoker): “De jongens zijn buiten de band ook een hechte groep en dat uit zich ook op het podium. Live staat de band altijd als een huis, nummers worden strak gespeeld en een bak energie komt over je heen.”
Robbing Banks: “Dan ga ik maar even uit van wat anderen zeggen… Ik geloof dat mensen de energie en liedjes waarderen.”

Wat zou het winnen van deze prijs voor jou betekenen?
Falco Benz
: “Waardering van mensen die je muziek of, in dit geval, de optredens tof vinden, is altijd bijzonder om te krijgen. Ditmaal versterkt door, en verenigd in, een Utrechts platform. Dat is extra leuk.”
Project Bongo (Arthur Stoker): “Een enorme boost. Het is natuurlijk altijd leuk om gecomplimenteerd te worden in iets wat je graag doet. Wij zijn blij dat we zijn genomineerd voor beste live-act, want voor ons is dit de mooiste categorie!”
Robbing Banks: “Het zou nogal een verrassing zijn. Een jaar geleden vroeg ik me na mijn eerste optreden vooral af waarom ik dit hele Robbing Banks in hemelsnaam had bedacht. Ik was zo zenuwachtig en kon helemaal niet genieten van het spelen. Inmiddels ben ik gelukkig een stuk verder, maar dat ik genomineerd ben, is al een hele eer. De prijs winnen zou een heel mooie afsluiter zijn van het eerste jaar Robbing Banks.”

Wat is jouw persoonlijke favoriet van alle genomineerden?
Falco Benz
: “Als iemand de award voor Beste Live-act wat mij betreft moet winnen is het wel Robbing Banks. De beste man doet écht alles live én in z'n eentje én het swingt én het rockt ook nog eens. De beste kandidaat voor deze prijs, vind ik. Verder vind ik Emil Landman een zeer goede, relatieve nieuwkomer.  Mooie stem, mooie liedjes en ook nog eens een sympathieke knul, wat wil je nog meer?”
Project Bongo (Arthur Stoker): Beste live-act vind ik Robbing Banks en in het algemeen FC Amersfoort Festival.
Robbing Banks: “Aestrid. Ik ben fan van het eerste uur. De nieuwe plaat is helemaal geweldig en ook live zijn ze in topvorm.”

Te zien: 3voor12/Utrecht Awards 2014 met optredens van Emil Landman, Aestrid en APRIL, zaterdag 13 december 2014, 19.30 uur @ EKKO, Utrecht

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht