Alexi Lalas wint 3voor12/Utrecht Award voor Meest Veelbelovende Utrechtse act Alexi Lalas wint 3voor12/Utrecht Award voor Meest Veelbelovende Utrechtse act

Ook prijzen voor Ode to the Quiet, Emil Landman, Happy Camper, FCA Thuis Festival en Project Bongo.

, Tekst: Ilse Lindenhovius / Beeld: Gerard Kollaard

Alexi Lalas wint 3voor12/Utrecht Award voor Meest Veelbelovende Utrechtse act

Ook prijzen voor Ode to the Quiet, Emil Landman, Happy Camper, FCA Thuis Festival en Project Bongo.

Tekst: Ilse Lindenhovius / Beeld: Gerard Kollaard ,

Zaterdag 13 december stroomde een feestelijk EKKO vol voor de bekendmaking van de felbegeerde 3voor12/Utrecht Awards 2014. Indiechic uitgedost en gewapend met een glas bubbels wachtte de crème de la crème van de Utrechtse muziekscene in spanning af wie er met een Award naar huis gaat. Tussen het verrassende muziekprogramma met Emil Landman, APRIL en Aestrid door, maken de twee fenomenale hosts Jelle Talsma en Menno de Meester de winnaars bekend.

De prijs waar elk jaar de meeste belangstelling naar uitgaat, is die voor Meest veelbelovende Utrechtse act. Dit jaar gaat Alexi Lalas er met deze felbegeerde award vandoor. De band laat daarmee Ode to the Quiet en Emil Landman achter zich. Hiervan wint de eerste uiteindelijk de Publieksprijs voor Meest veelbelovende act en gaat Landman met de Award voor Beste album naar huis. Andere winnaars zijn Happy Camper (Beste video), FCA Thuis Festival (Beste project/initiatief), Project Bongo (Beste live-act).
 
De jury van dit jaar bestaat uit Eefje de Visser (muzikant), Hans Vrijmoed (popjournalist, dj, Utrecht-watcher) en Niels Aalberts (marketing voor Friendly Fire).
 
Beste video: The Daily Drumbeat van Happy Camper
De jury: “Super goed uitgevoerd concept, tot in de puntjes verzorgd. De jury had het gevoel dat ze naar een film aan het kijken was waarbij de muziek de soundtrack vormt. De geluiden en effecten erbij verhogen de sfeer en geloofwaardigheid, waardoor video en muziek gaan vermengen. De mooie figuurtjes zijn instantlikeable en de achtergronden helemaal af.
 
Beste project/initiatief: FCA Thuis festival
De jury: “Een project dat de jury aanspreekt vanwege de nadruk op het levend houden van de lokale popscene door iets wat als een gemis wordt ervaren zelf in te vullen en serieus van de grond te trekken. Sterke punten vindt de jury dat het initiatief van praat/lobby-club naar een doe-club is geëvolueerd en dat zowel de lokale scene als het bedrijfsleven zijn gemobiliseerd om het project te realiseren.
 
Beste live-act: Project Bongo
De jury: “Deze act heeft goed nagedacht over de sound en die wordt energiek en zelfverzekerd uitgevoerd. Live komt de act veel volwassener over dan je op basis van de jonge leeftijd van de leden verwacht. Het geluid is radiovriendelijk en ook de gelikte presentatie staat: de act loopt niet weg voor zijn imago.
 
Beste album: Colours and their Things van Emil Landman
De jury: “Een erg lastige categorie. Het winnende album is afwisselend, met een mooie klankkleur en soberheid. Door de fijne warmte is het een plaat die je thuis makkelijk op zet. De nummers zijn toegankelijk maar niet zoetsappig, iets wat binnen het genre een grote valkuil is.
 
Meest veelbelovende Utrechtse artiest: Alexi Lalas
De jury: “Deze act heeft mooie liedjes met goede hooks. De band grijpt terug naar een bekende sound, maar doet dat op een goede, overtuigende manier. Het melancholische geluid en de stem passen goed bij elkaar en creëren een mooie mix tussen luchtig en ingehouden spanning. Het eerste album klonk nog demo-achtig en mede daarom is de jury erg benieuwd naar de volgende plaat.
 
Publieksprijs: Ode to the Quiet
Het publiek heeft via een online poll gestemd op hun Meest Veelbelovende Act van 2014. Dit jaar hebben zij gekozen voor stargaze-band Ode to the Quiet.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht