Weekagenda week 35 Weekagenda week 35

Onze tips: verjaardag Stathe, Jack Oblivian, Eveline Vroonland, Blackout en Thijs Heij

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 35

Onze tips: verjaardag Stathe, Jack Oblivian, Eveline Vroonland, Blackout en Thijs Heij

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Dat de zomer op zijn einde loopt (sterker nog, het lijkt meer op herfst) zien we in het aanbod van de Utrechtse poppodia dat duidelijk weer toeneemt. Onze tips van deze week: de eerste verjaardag van Stathe, Jack Oblivian in dBs, Eveline Vroonland op het terras van De Vereeniging, Blackout en nog een keer Stathe, nu met Thijs Heij.

Wie: The Brahms, I’m With Stupid en Erik Ankone
Wat: verjaardagsfeest Stathe
Wanneer: donderdag 28 augustus (eerste band om 20.00 uur)
Waar: Stathe, Rozenstraat
Schade: niks
Eetcafé en poppodium Stathe in de Rozenstraat bestaat alweer één jaar. Dit wordt op donderdag 28 augustus gevierd met drie bands (The Brahms, Erik Ankoné en I’m With Stupid) en drie dj’s (DNNS, OJIRO en BONO). We hopen dat er nog vele van zulke verjaardagen mogen volgen.

Wie: Jack Oblivian + Dutch Garagerock Explosion Festival
Wat: garagerock
Wanneer: donderdag 28 augustus (20.30 uur)
Waar: dB's
Schade: € 10
Jack Yarber - beter bekend als Jack Oblivian - is (één van) de invloedrijkste actieve muzikant(en) uit Memphis. The White Stripes, The Hives en de overleden Jay Reatard zijn bewonderaars van deze man. De kenners weten dat hij 'founding member' is van The Compulsive Gamblers en, samen met Greg Cartwright, van The Oblivians. Om het heugelijke feit van zijn optreden kracht bij te zetten heeft dB's er samen met Dutch Garage Explosion meteen maar een festival van gemaakt. Naast Jack Oblivian maken ook The Sensational Second Cousins (garagerockabilly uit garagerock-city Klazienaveen), De Kliko’s (spelen liedjes over je moeder), The Bunny Bonanza’s (sleazesurfexotica) en The Teardrops (primitieve rock’n’roll uit Amsterdam) hun opwachting.

Wie: Eveline Vroonland
Wat: stem, loopstation en beats
Wanneer: donderdag 28 augustus (20.00 uur)
Waar: De Vereeniging, Amersfoort
Schade: niks
Het afgelopen jaar is het hard gegaan met Eveline Vroonland. In 2012 maakte ze al indruk met het nummer ‘Safe and Sound’ waarbij zachte beats en haar geloopte eigen stem voor een onverwacht rijk en effectief geluid zorgen. Ook een sterk en opvallend optreden in DWDD speelde een rol. In haar live-shows slaagt ze er telkens weer in om met beperkte middelen de aandacht van het publiek knap vast te houden. Donderdag speelt ze op het terras van De Vereeniging in haar huidige thuisstad Amersfoort.

Wie: Andy C, Alix Perez, Black Sun Empire en meer
Wat: Blackout
Wanneer: vrijdag 29 augustus (23.00 uur)
Waar: TivoliVredenburg Ronda
Schade: € 15 (vvk)
Blackout is de vaste drum and bass-avond van Black Sun Empire in Tivoli. De editie van vanavond is de eerste in de Ronda van het nieuwe TivoliVredenburg. Op het programma onder ander de Engelse dj/producer Andy C, die al jarenlang aan de top staat en door velen wordt geroemd om zijn turntable skills. Maar ook de rest van de line-up mag er zijn met Alix Perez, Optiv, BTK, Multiplex MC, MC Dart en Utrechter Pythius. En Blackout is natuurlijk geen Blackout zonder de Black Sun Empire-crew.

Wie: Thijs Heij
Wat: alternatieve, Nederlandstalige singer-songwriter
Wanneer: zaterdag 30 augustus (21.00 uur)
Waar: Stathe, Rozenstraat
Schade: niks
Utrechter Thijs Heij is een alleskunner (gitarist, toetsenist, producer, songschrijver, noem maar op) maar in de kern is hij misschien wel het meest de man die met een gitaar zijn liedjes voor het voetlicht wil brengen. Dat doet hij dan net even op een andere manier dan de meeste van zijn collega singer-songwriters. Hoe dan? Om dat te ontdekken moet je zaterdag naar eetcafé/poppodium Stathe gaan, kost verder niets dus wat let je!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht