Weekagenda week 17

Club 3voor12/Utrecht, Marissa Nadler, Gruppo di Pawlowski, Jon Auer, D-Deadly, John Paul Keith

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Deze week is een stuk rustiger dan de vorige, die met vijf releaseshows, Record Store Day, de Clash en de Mirliton sessies ook wel héél druk was. Woensdag zijn we bij Check 1-2, de uitverkochte eerste popshow in de Ronda van TivoliVredenburg met John Coffey, Mister & Mississippi en Knalland. Kom donderdag vooral even langs bij de Club, wordt mooi, en geniet zondag van fijne pop van Jon Auer, D-Deadly en John Paul Keith in dB’s.

Wie: Postcards From Mars + Edison Effect + Daliyama
Wat: folk + indietronic + live techno
Wanneer: donderdag 24 april 2014 (21.00 uur)
Waar: dB’s, Utrecht
Schade: gratis
Donderdag 24 april is er weer een nieuwe editie van onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht. Op het podium van dB’s presenteren we dan Edison Effect (indietronica/synthpop) en Daliyama (live geïmproviseerde techno). Ook is er een optreden van Postcards From Mars, een nieuw soloproject van Bart van Dalen. Met zijn vorige band Findel stond Van Dalen in mei 2007 ook al eens op een editie van de Club. Club 3voor12/Utrecht is zoals altijd gratis toegankelijk.

Wie: Marissa Nadler + Death Vessel
Wat: singer-songwriter
Wanneer: vrijdag 25 april 2014 (20.30 uur)
Waar: Tivoli Spiegelbar
Schade: € 10
Voor als je geen zin hebt in al die Koningsdag-onzin: Marissa Nadler in de Spiegelbar. Bij Nadler beland je meteen in een andere wereld. Met haar hypnotiserende, in echo gedrenkte stem waarin ook altijd een hint van smart doorklinkt, voert ze je mee naar een winters droomland waarin niets is wat het lijkt. Zowel tekstueel als muzikaal is Marissa schatplichtig aan Leonard Cohen: haar sobere, akoestische songs kabbelen op het eerste gehoor rustig voort, maar staan bij nadere beluistering bol van onderhuidse spanning.

Wie: Gruppo di Pawlowski + The Ex
Wat: Asociaal feestorkest van dEUS-gitarist + punk
Wanneer: zaterdag 26 april 2014 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 12,50
Asociaal feestorkest van dEUS-gitarist (en voormalig Evil Superstar) Mauro Pawlowski, bevolkt door Elko Blijweert, Pascal Deweze, Sjoerd Bruil, Jeroen Stevens en Ben Younes. Gruppo Di Pawlowski combineert de gekte van Frank Zappa en Captain Beefheart met de wilde capriolen van Grinderman en het opzwepende van Mano Negra. Met Gruppo Di Pawlowski grijpt Mauro terug naar de hoogtijdagen van Evil Superstars. Deze maand komt het bij Steve Albini opgenomen album uit. De supergroep uit België neemt zeer speciale gasten mee. Mooie double-bill met The Ex, nog steeds de beste punkband van Nederland.

Wie: Jon Auer + D-Deadly + John Paul keith
Wat: powerpop
Wanneer: zondag 27 april 2014 (15.00 uur)
Waar: dB’s, Utrecht
Schade: € 10
We keken al erg uit naar deze show maar dat werd alleen maar meer na de woorden van popjournalist Peter Bruyn, die D-Deadly en Jon Auer afgelopen weekend al in het Patronaat zag. “Haarlemmers die vanavond niet in het Patronaat waren hebben heel, heel, HEEL veel gemist!” en “Auer doet solo voorprogramma en vertelt fantastische verhalen!”. In het kort: Jon Auer is één van de twee voormannen van de legendarische powerpopband The Posies. D-Deadly is Denvis van The Spades die met deze nieuwe band fijne pop maakt. Alsof dat nog niet genoeg is, komt John Paul Keith over uit Memphis en hij heeft zijn rock and roll-gitaar meegenomen. Highly Recommended zoals ze dat in de States zeggen.