Postcards From Mars, Edison Effect en Daliyama op april-editie Club 3voor12/Utrecht

Met Postcards From Mars keert Bart van Dalen terug naar de Club

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Donderdag 24 april is er weer een nieuwe editie van onze maandelijkse showcase-avond Club 3voor12/Utrecht. Op het podium van dB’s presenteren we dan Edison Effect (indietronica/synthpop) en Daliyama (live geïmproviseerde techno). Ook is er een optreden van Postcards From Mars, een nieuw soloproject van Bart van Dalen. Met zijn vorige band Findel stond Van Dalen in mei 2007 ook al eens op een editie van de Club. Club 3voor12/Utrecht is zoals altijd gratis toegankelijk.

Postcards From Mars
Je kent Bart van Dalen misschien als de voorganger van frontman Bjørgen van Essen bij Only Seven Left of van zijn eerdere band Findel, waarmee hij in mei 2007 al eens op de Club stond. Na zijn afscheid van OSL is hij Postcards From Mars begonnen, waarbij zijn enige doel het schrijven van oprechte liedjes was. Volgens ons is dat goed gelukt. Dit jaar brengt Van Dalen vier EP’s uit, waarvan de eerste met de toepasselijke titel One/Four op 1 april is verschenen. Op die EP wordt onder andere meegewerkt door Simon Levi op drums (Amber Arcades) en Eelco Topper (o.a. Knobsticker en Falco Benz) op piano. Postcards From Mars opent deze editie van de Club.


Edison Effect
Deze vijfkoppige indietronica/-synthpopband laat zich inspireren door bands als The Naked & Famous, CHVRCHES, James Blake en Depeche Mode, zoals te horen is op de eerste single 'I'll Come Back to You'. Het optreden op de Club wordt de eerste echte gezamenlijke live-show, op een generale repetitie een paar weken geleden na. Edison Effect is ook de 3voor12/Utrecht Selecteert van deze maand.

Daliyama
Daliyama brengt live geïmproviseerde techno. Met uitsluitend synths, bas en drums, vertaalt het trio elektronische muziek, die over het algemeen is geproduceerd, naar een volledig geïmproviseerde liveset. Op IBB-fest 2013 kregen we al een mooi voorproefje van wat deze heren kunnen. Ze vormen de ideale afsluiter van de april-editie van de Club.


Te zien: Club 3voor12/Utrecht met Edison Effect, Daliyama en Postcards From Mars, donderdag 24 april 2014 vanaf 21.00 uur @
dB’s, Utrecht. Entree is gratis, dus wees op tijd om zeker te zijn van een plekje!