Kort Utrechts Popnieuws Week 16 Kort Utrechts Popnieuws Week 16

Kultjurloop, MTT, Cultfest, Overdreven, David Douglas en veel nieuwe video's

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 16

Kultjurloop, MTT, Cultfest, Overdreven, David Douglas en veel nieuwe video's

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Kultjurloop, MTT, Cultfest, Overdreven, David Douglas en veel nieuwe video's.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Tiende editie van Kultjurloop in Amersfoort
Per Expressie organiseert aanstaande zaterdag de 10e editie van Kultjurloop, een culturele kroegentocht op allemaal onverwachte plekken in Amersfoort. Er zijn ondere andere optredens van Sputnik Effect, Strolling the Yards, Dirty Napkinz en Echo Movis. Tijdens Kultjurloop vindt ook de derde voorronde plaats van bandwedstrijd De Kei van Amersfoort. Vanaf 21.00 uur spelen in Cafe onder de Linde de volgende vier kandidaten: The Veins, The Ame, New Arrivals en I'm With Stupid. Entree op alle locaties is gratis. Blokkenschema vind je hier.

MTT 
bevestigd voor Northside Festival in Brooklyn
MTT vertrekt in juni voor een meerdaagse tour naar New York City, waar de Utrechtse band onder andere zal spelen op het Northside Festival in Brooklyn. Andere bands die op deze editie van het Northside Festival spelen zijn: Beach Fossils, Chvrches, Fuck Buttons, Eagulls, Dan Croll, Omar Souleyman, Axxa/Abraxas, Luke Temple en Sharon van Etten. Voor het vertrek naar New York tourt MTT begin mei nog door Canada voor de release van hun album Years From Now dat daar op 22 april verschijnt. In Nederland is de band rond zangeres en songschrijver Anne Broekman nog te zien op zaterdag 19 april in Plato Utrecht tijdens Record Store Day. In juni staat de band nog een keer in Utrecht, dan op Festival Westplein.

Cultfest maakt samenwerkingspartners, festivallocaties en ticketprijzen bekend
Kargadoor, Werftheater, Yoga Point, Eindhoven, Mary K, Playground, Straatnieuws, Werfkelderverhuurutrecht en meerdere buitenlocaties vormen op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juni het festivalterrein van de derde editie van Cultfest. Het Utrechtse kelder- en wervenfestival biedt drie dagen eigen sfeer, beleving en prikkeling. Samenwerkingspartners zijn dit jaar onder andere Cruise Control, Comedyhuis, Soundlings, Get a Room! en Wordbites, allemaal rond het nieuwe thema Ego. De kaartverkoop voor Cultfest is inmiddels begonnen. Het festival is grotendeels crowdfunded en om deze reden wordt er voor derde keer een veiling georganiseerd, op woensdag 23 april in samenwerking met én in Grandcafé Lebowski.

Overdreven Festival 2014 maakt eerste deel line-up bekend
Op zaterdag 7 juni vindt de derde editie plaats van het Overdreven Festival. En net als vorig jaar gebeurt dat op de cultuurstrip in Overvecht. Het thema dit jaar is GEWORTELD! Overdreven is een cultureel festival met een mix van typische Utrechtse creativiteit: muziek, eten, drinken, acts, installaties en vormgeving. Qua muziek biedt het festival een podium aan zowel nieuw als gevestigd Utrechts talent. Het eerste deel van de line-up is inmiddels bekend en bestaat uit Falco Benz (analoge synthesizers), Project Bongo (Indie pop), Stillwave (rock/pop), Wouter S (house) en The Ridge Tells (rock). Het tweede deel van de line-up wordt medio mei bekend gemaakt. Overdreven festival duurt van 14.00 tot 1.00 uur en de toegang is gratis.

Nieuwe single David Douglas
Afgelopen week had 3voor12 radio de primeur van de nieuwe single van de in Utrecht woonachtige producer David Douglas. ‘Selene’ is afkomstig van zijn debuutalbum Moon Observations dat op 20 mei verschijnt bij Atomnation.

The 67-th hour remixt van Jaymes Youngs 'Parachute'
De Amersfoortse producer The 67th Hour maakt er een sport van om singer-songwriters te remixen. Nadat hij eerder Passenger en James Vincent McMorrows heeft bewerkt is het nu de beurt aan Jaymes Youngs 'Parachute'.

Spelletjesclip van Mevrouw Tamara
Mevrouw Tamara releast haar werk de komende maanden op een bijzondere manier. Via het Zo Lang Mogelijk-abonnement krijg je tot mei toegang tot allerlei digitale extra's bij de tracks die verschijnen. Aan het eind van de periode ontvang je een fysiek album en een boek. Deze maand is er een interactieve videoclip verschenen voor het nummer ‘In De War’, met Anne Soldaat op gitaar. De clip is tegelijkertijd een spel, click-'n-play!

Cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje in Amersfoort
In Amersfoort kun je tijdens het pinksterweekend naar Lepeltje Lepeltje, een cultureel foodfestival met bands, dj's en een markt. Lepeltje Lepeltje vindt voor de eerste keer plaats van vrijdag 6 tot en met maandag 9 juni in het groene Burgemeester Brouwerplantsoen. De toegang is gratis. Wil je zelf ook meedoen? Mobiele keukens, bands, culturele acts en marktkramers kunnen zich aanmelden op www.lepeltje-lepeltje.com.

Rondje videoclips: Adam & the Relevants, Kensington, Aafke Romeijn, The Ridge Tells
Een goede oogst de afgelopen week.

Adam & the Relevants heeft afgelopen week een nieuwe single uitgebracht. ‘Places’ is opgenomen in de Wisseloord studio’s met de Londense producer Xavier Stephenson die al eerder werkte met The Joy Formidable, Lana del Rey en Carl Barat. In diezelfde sessie zijn ook twee andere liedjes opgenomen die later dit jaar het licht zullen zien.

Een paar weken geleden is de nieuwe Kensington-single ‘Streets’ in première gegaan bij de Coen & Sandershow op 3FM. Inmiddels is er ook een clip. Om het af te maken verschijnt er op Record Store Day een fysieke uitgave: een exclusieve en gelimiteerde 7" met een geëtste b-side.

Met al haar columns en twitter-faam zou je bijna vergeten dat Aafke Romeijn ook nog muziek maakt. Dat doen wij in ieder geval niet. Deze week is de clip verschenen voor ‘BMD/IBB’, oftewel ‘Breng Me Drank/Ik Ben Boos’. De clip is gemaakt door een groep afstuderende HKU-studenten en gaat over de combinatie van drank en algehele boosheid, en features stroboscopen, lekker veel gooi- en smijtwerk, en een softporn-cameo van Romeijn en haar verloofde. Kijken dus!

Vorig weekend heeft de Utrechtse rockband The Ridge Tells zijn eerste EP So Many Ways gepresenteerd. Inmiddels is er ook een clip, voor het nummer 'The Mess'.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht