Kort Utrechts Popnieuws Week 15 Kort Utrechts Popnieuws Week 15

Alexi Lalas, Stillwave, Cultfest, Kids With Guns, Aaumffie, Emil Landman

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 15

Alexi Lalas, Stillwave, Cultfest, Kids With Guns, Aaumffie, Emil Landman

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Alexi Lalas, Stillwave, Cultfest, Kids With Guns, Aaumffie, Emil Landman en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Debuutsingle/-video van Alexi Lalas smaakt naar meer
Mooi werk van Alexi Lalas, het soloproject van multi-instrumentalist, songwriter en producer Rinse Visser die je misschien nog wel kent van Destructive Cult en The Dance. Na jarenlang in bands gespeeld te hebben voelde Visser dat hij een nieuw geluid moest laten horen: rauw en lo-fi, geïnspireerd door alleskunners zoals Todd Rundgren en Damon Albarn. Ook is te horen dat hij tijdens het schrijven naar Kurt Vile en Bradfox Cox heeft geluisterd. Visser heeft zoveel mogelijk zelf gedaan: het schrijven, inspelen en de productie. De enige samenwerking is die met songwriter Stefan 't Hooft (Walker Diver), die een groot deel van de teksten voor zijn rekening nam. Single ‘Tiny Demons’ is afkomstig van debuutalbum The Best Is Yet To Come dat deze zomer wordt uitgebracht op vinyl.

Stillwave geeft voorproefje van nieuwe EP
Stillwave laat er geen gras over groeien. Na het winnen van de Clash of the Titans in 2013 verscheen later dat jaar de single ‘Callow’.  Op donderdag 22 mei presenteert de postpunk/new wave band de nieuwe EP in EKKO. Vooruitlopend daarop is deze week een eerste nummer van die EP uitgebracht als single/video: 'Modes of Transport'.

Derde editie van kelder- en wervenfestival Cultfest van 6 t/m 8 mei
Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juni vindt een nieuwe editie plaats van het ondergrondse (cultuur)festival Cultfest. De 2014-editie heeft een iets andere locatie, nieuwe samenwerkingen en een compacter festivalterrein. Cultfest heeft bij het nieuwe thema Ego namelijk gekozen voor een ander deel van de Oudegracht en een intiemer festivalgebied. Het nieuwe festivalgebied loopt van Oudegracht aan de werf 1 tot aan Oudegracht aan de werf 105, de Noordzijde van de Oudegracht. Door voor minder kelders te kiezen die dichter bij elkaar liggen kan de organisatie een doorlopend programma presenteren met meer verbindende onderdelen tussen de locaties. Het driedaags culturele festival is grotendeels crowdfunded en om die reden wordt er, na de succesvolle veilingen in 2013, een veiling gehouden op woensdag 23 april in samenwerking met- én in Grandcafé Lebowski. Ook is het festival crowdsourced: iedereen kan het festival mede mogelijk kan maken als vrijwilliger, organisatie, programmeur, of door een locatie aan te bieden of deel te nemen aan de veiling. De kaartverkoop voor Cultfest start op donderdag 17 april om 12.00 uur op een ludieke wijze.

Avant Garde viert eerste verjaardag
De vijfde editie van Avant Garde vindt plaats op vrijdag 2 mei, een jaar nadat het dansfeest voor de eerste keer de Winkel van Sinkel aandeed. Die verjaardag van 'Le Voyage Excentrique' gaat spectaculair gevierd worden. Het pand van de Winkel van Sinkel op de Oudegracht wordt opnieuw omgetoverd tot een plek vol verwondering en spektakel en wordt volledig in goud gehuld.  Op de line-up staan die avond onder andere techno en (deep)house dj’s als Egbert LIVE, Beesmunt Sound System en Sandeep. Wat je verder binnen te wachten staat blijft geheim.

Emil Landman naar nieuwe concertlocatie Cultdealer
Zondagmiddag 18 mei geeft de Utrechtse singer-songwriter Emil Landman een sneak preview van zijn nog te verschijnen debuutalbum. Na twee uitverkochte tournees met Mister and Mississippi is Landman de studio ingegaan voor het schrijven van nieuwe nummers. Het concert vindt plaats in de Cultkelder, het hoofdkantoor van Cultfest-organisatie Cult Dealer Enzo, onder de Jansbrug in Utrecht (Oudegracht a/d Werf 105). Gezien de intieme locatie is er slechts plek voor 40 mensen. Kaarten kosten 6 euro in de voorverkoop.

Kids With Guns zijn terug
De Kids With Guns zijn terug. Na een wat rustigere periode waarin de jongens aan nieuwe nummers hebben gewerkt, zijn ze er helemaal klaar voor om het nieuwe materiaal op het podium te brengen. Tijdens Soestvrijstaal festival van vorige week kregen we al een voorproefje en deze week verscheen ook 'Slow Motion Heart Attack', de eerste track van de nieuwe EP Nothing Very Subtle. De EP verschijnt op 12 mei en wordt op 17 mei gepresenteerd in EKKO.

O.a. COPPERSKY en Marble Sounds naar deBeschaving
Deze week heeft festival deBeschaving nieuwe namen bekend gemaakt. Onder andere WhoMadeWho, Marble Sounds, The Jezabels, Lucy Rose en 3voor12/Utrecht Awards winnaars COPPERSKY spelen op het festival dat op zaterdag 5 juli plaatsvindt in de Botanische Tuinen. Daarnaast wordt de komende weken in samenwerking met 3FM elke week een nieuwe artiest bevestigd voor het Serious Talent Stage.

Grensverleggende tracks op tweede release Babalong
Babalong is een relatief nieuwe band met leden uit Den Haag, Hilversum, Amsterdam, Leiden, Eindhoven en Utrecht. Bandlid Dave Mollen drumde ooit in I am Oak. #2 is de tweede digitale relase. Volgens Mollen maken ze "grensverleggende tracks, waarbij iedere song een andere aanpak en sound heeft." Luister zelf.

Aaumffie spreidt de veren
Na een drietal 'wilde' mixtapes vond het Amersfoortse hiphopduo Aaumffie het tijd voor andere dingen. De komende tijd brengt het tweetal meerdere mixtapes naar buiten onder het mom #danweetudat. 'Spreid m'n veren', de eerste tracks van de aankomende mixtape #danweetudat Vol. 1 staat inmiddels online.

Video: 'The Score' van The Philistines
The Philistines houdt het simpel: "Rock from Utrecht". Vorig weekend presenteerde het viertal in het Mirliton theater de videoclip voor 'The Score'.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht