Kort Utrechts Popnieuws Week 14

Tommy Ebben, Kensington, Riverdistrict, bitebits, Sterren op het Station en meer

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met nieuws over Tommy Ebben, Kensington, Riverdistrict, bitebits, Sterren op het Station en meer.

3FM Serious Talent Tommy Ebben releast nieuwe single
Toeval of niet, maar in de week dat bekend werd dat Tommy Ebben één van de vier nieuwe Serious Talents is geworden verscheen ook zijn nieuwe single. ‘Keep A Light on’ staat op zijn zelfgetitelde nieuwe album dat op woensdag 16 april in de Spiegelbar wordt gepresenteerd.

Kensington Presenteert Nieuwe Single 'Streets' Tijdens Record Store Day
De nieuwe Kensington-single ‘Streets’ is afgelopen week in première gegaan bij de Coen & Sandershow op 3FM. Maar op Record Store Day verschijnt er ook een fysieke uitgave. Die versie van 'Streets' is een exclusieve en gelimiteerde 7" met een geëtste b-side. Om dit te vieren, speelt de band die dag ook nog eens 4 instores spelen verspreid over het hele land. De eerste twee shows in Assen (Vanderveen, 12.30 uur) en Amersfoort (Velvet Music, 15.00 uur) zijn akoestisch. De instores in Haarlem (North End, 17.00 uur) en Gouda (Free Music, 20.00 uur) zijn met volledige band.


Nieuwe single Riverdistrict opmaat naar nieuw album
Op woensdag 2 april 2014 is de nieuwe 7” single van Riverdistrict verschenen. ‘Heartbreakers’ en b-kant ‘I Guess You Love the Underground’ zijn in de lente van 2013 opgenomen in de bunker van de Vechtclub XL in Utrecht. De Utrechtse band, die alt.pop met een knipoog naar surf, wave en alternative rock speelt, heeft ook een video voor het nummer ‘Heartbreakers’ gemaakt. De single is de opmaat naar een nieuw album waarvan de opnames eind april starten. Zanger-gitarist Tim Nolet: “De nummers zijn klaar, wij zijn klaar. We hebben onze sound gevonden. Dat voelt heel erg gaaf.” De single is als download en op 7” vinyl verkrijgbaar voor 5 euro. De 7” is ook te koop bij Plato in Utrecht en Waaghals in Arnhem. In het kader van de release speelt Riverdistrict op vrijdag 11 april om 16.00 uur een instore bij The Village Coffee & Music in Utrecht.


Mevrouw Tamara en Casper Adrien bij Sterren op het Station
De eerste editie van Sterren op het Station was een succesvolle. In een uitverkocht DLC-Café op Station Soestdijk startte de reeks op zondag 16 februari met optredens van Linda Kreuzen en Collin Hoeve. Zondag 13 april is er een tweede editie waarbij Casper Adrien (Lorrainville, Knalland en Oh, Brave Wide Eyes) en Mevrouw Tamara (finalist van 'De Beste Singer-songwriter van Nederland' en voormalig inwoner van Soest) in het DLC Café zullen spelen. Meer informatie is te krijgen via www.sterrenophetstation.nl/soestdijk.

Debuut-EP voor The Kids’ Crusade
Hardcore-band The Kids’ Crusade zou je een spin-off van This Routine Is Hell kunnen noemen. Een aantal van de bandleden speelt in ieder geval ook in laatstgenoemde band. Debuut-EP Sway is afgelopen week verschenen en dat heeft de band gevierd met een presentatie in ACU. De EP is te beluisteren op bandcamp maar binnenkort ook fysiek te verkrijgen.

Bitebits releast tweede EP van dubbelluik
Op 1 april verscheen de RIISE EP van de Utrechtse producer bitebits. Samen met het een maand eerder verschenen CRSH vormen de EP's een tweeluik dat in het teken staat van rampspoed vs. succes. De RIISE EP is wat meer upbeat en zal dan ook wel meer geïnspireerd zijn door het thema succes.

Dahdah komt met eerste single en debuut-EP
‘Zweet Niks’ is de eerste single van Dahdahs gelijknamige debuut-EP die 8 april verschijnt op iTunes en Spotify.

Verspreid je muziek via de The Bakery DEMODOOS
Heb je als band, singer-songwriter of soloartiest een geweldige plaat opgenomen? Vind je dat de hele wereld jouw werk zou moeten horen, maar is het lastig om je muziek te verspreiden? Drop je album/EP/single dan in de DEMODOOS. De DEMODOOS is een concept van The Bakery om beginnende én gevorderde artiesten te helpen met het verspreiden van hun muziek. De ontvangen cd’s worden tegen een lage prijs verkocht op festivals en evenementen waar The Bakery aan meewerkt. Denk bijvoorbeeld aan Festival De Bestuiving of The Bakery Club. Of de CD nou een volledig album of een demo is maakt niet uit: The Bakery is op zoek naar ruwe diamanten. Alle opnames zijn dus welkom, of het nou opgenomen is in een professionele studio of in de keuken. Meer informatie over de DEMODOOS is te vinden op: www.the-bakery.eu/demodoos. De DEMODOOS is de komende maanden te vinden op de volgende locaties in Utrecht:
 
14 April - 26 April: dB's Oefenruimtes + Starsound Oefenruimtes + Keymusic
28 April - 10 Mei: Plato + Herman Brood Academie + Parnassos
12 Mei - 24 Mei: Dirk Witte + HKU Muziek Management + de Plaatboef

Nieuw akoestisch muziekfestival in oude kloostergewelf
Op 12 en 13 april is het oude kloostergewelf In De Ruimte aan de Oudegracht de locatie voor het nieuwe, akoestische muziekfestival ‘Sous les pavés, la plage’. Het festival begint op zaterdag 12 april om 20.00 uur en loopt door tot de zondagmiddag. Het programma bestaat onder andere uit akoestische optredens van bands en singer-songwriters, poëzievoordrachten, een consolewandeling voor de vroege vogels en een Do It Yourself silent disco met zelf meegebrachte muziek. Bevestigde namen zijn o.a. Wolf in Loveland, Port of Call, Saint Helena Dove, Thickshag & Marty en dichteres Maaike Haneveld. Het bijzondere aan dit kleinschalige festival is dat bezoekers na het avondprogramma binnen kunnen blijven slapen in hun eigen tentje. De volgende ochtend staat er voor elke bezoeker een ontbijt klaar en wordt het festival vervolgd met meer muziek en poëzie. Er zijn 150 toegangskaarten beschikbaar, waarvan maximaal 50 slaapplaatsen. Kaarten kosten € 17,50 inclusief overnachting en ontbijt. Kijk voor meer informatie en de complete line-up op www.souslespaveslaplage.nl.

Jaystar doet het met stokjes
De Amersfoortse producer Jaystar heeft afgelopen week een nieuwe EP uitgebracht. De 'Chopstick Mayhem EP' is verschenen op Basserk Records.