3voor12/Utrecht Selecteert: Edison Effect

‘Het uitbrengen van een album is niet meer van deze tijd’

Tekst: Mike van Dooyeweert ,

3voor12/Utrecht zet iedere maand een act in het zonnetje in het kader van de Selecteert. Deze maand gaan we voor Edison Effect, zij zullen traditiegetrouw ook optreden tijdens de Club. De band houdt er een heel bijzondere -en uiterst moderne- manier van muziek uitbrengen op na.

De vijfkoppige indie-synthpopband Edison Effect heeft met het nummer ‘I’ll Come Back To You’ de eerste ‘single’ afgeleverd. Voor deze track lieten ze zich inspireren door bands als The Naked and Famous, CHVRCHES, James Blake en Depeche Mode. “Maar”, zo licht toetsenist Wesley Wong in 3voor12/Utrecht Radio toe, “we proberen ook vooral om een eigen draai aan onze muziek te geven.”

Een volledig album uitbrengen is niet meer van deze tijd, vindt de band. Vandaar dat Edison Effect zich richt op het uitbrengen van losse tracks. “We hebben nu I’ll Come Back To You uitgebracht. Hierna willen we steeds om de paar maanden een nummer introduceren. Zo zal de aandacht ook meer komen te liggen bij de individuele tracks, in plaats van dat mensen naar een heel album hoeven te luisteren. Voor ons is het ook puur een marketingstrategie.”

Marketingstrategie of niet, de eerste single klinkt alvast veelbelovend. De komende maand volgt 3voor12/Utrecht Edison Effect op de voet. Op donderdag 24 april zal de band optreden tijdens Club 3voor12/Utrecht.

Te zien: Club 3voor12/Utrecht met Edison Effect en andere acts, 24 april @ dB’s, Utrecht