Club 3voor12/Utrecht terug van zomerreces met september-editie

Met live: Lukas Batteau, Big Hare, Counter Jib en Snowstar Records dj-team

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Na een mooie en volle afsluiter van het Club-seizoen in juni en de prachtige zomer die daarop volgde, wordt het weer eens tijd voor een gezellige avond vol muziek en vrienden in dB’s! Club 3voor12/Utrecht is gelukkig weer terug op de traditionele laatste donderdag van de maand, die ditmaal op 26 september valt. Deze maand presenteren we Lukas Batteau, Big Hare en Counter Jib op het podium en een speciale dj-set van Snowstar Records.

Lukas Batteau
De half Amerikaanse en half Nederlandse Lukas Batteau brengt al in 2008 zijn eerste EP All Dressed Up And Nowhere To Go uit. Het duurt vervolgens vier jaar tot de in Utrecht woonachtige singer-songwriter in 2012 zijn tweede en zelfgetitelde EP uitbrengt. Maar dit jaar is het dan eindelijk tijd voor zijn debuutalbum. Batteau werkte samen met producer Steve Savage uit Nashville voor de productie, en nam de muziek op in de Epic Rainbow Unicorn Studio van Simon Akkermans, The Green Motel studio van Maarten Besseling en in een mysterieus kasteel in Duitsland. Daarnaast trommelde hij een portie muzikanten op die hun kwaliteiten eerder bewezen bij onder andere Kyteman, Eefje de Visser, Most Unpleasant Men en Pete Philly en maakte van dit alles het album Wasteland, dat eind oktober verschijnt.

Big Hare
De eigen beschrijving van de Utrechtse experimentalisten Big Hare luidt:

Biomorphology:

Big hare | Pubic hare
March, hare!
Jam jam jam!
analogue_caleidoscopue
VIZZIONZ
Loop loop loop loop loop loop loop!

Wat je daar precies uit op kunt maken is lastig te zeggen. Luister naar de nummers op hun Soundcloud en je krijgt een iets beter idee en je snapt in ieder geval waar het ‘loop-gedeelte’ vandaan komt. Waar songtitels als Cut Off My Balls And Beard dan weer vandaan komen blijft voorlopig gissen. Misschien komen we daar op de 26ste achter.

Counter Jib
En dan onze Selecteert van deze maand: Counter Jib! Florian Wolff, Wouter de Graaf en Rolof Groothoff zijn geen onbekende namen in het circuit en wat blijkt, de muzikanten hebben een nieuwe band opgericht. Een powertrio dat met plezier de gevestigde orde bestormt en afrekent met pretentieus geneuzel. Eind oktober komt de band met haar debuut-EP, genaamd Secret Showroom. Voorproefjes van die EP (die zo te horen met een goede dosis ballen is ingespeeld) zijn links en rechts te vinden op YouTube en klinken in ieder geval al lekker vuig. Op de Club ga je zien hoe dat er in de praktijk allemaal aan toe gaat. Maak je maar vast klaar voor vette gitaren en pompende drums. 

Snowstar Records dj’s
Utrecht mag verdomd trots zijn op het prachtige label Snowstar Records van Cedric Muyres, dat dit jaar tien jaar bestaat. Met artiesten als I Am Oak, Kim Janssen, Town of Saints, Lost Bear, The Subhuman, Herrek, Bart van der Lee, LUIK, The Secret Love Parade en de onlangs getekende broeder Dieleman heeft het label de laatste paar jaar een prachtige lijst opgebouwd. Op 26 september gaan we horen hoe Snowstar het er achter de draaitafel van afbrengt.  

Te zien: 80ste editie van Club 3voor12/Utrecht met Lukas Batteau, Big Hare, Counter Jib en Snowstar Records dj’s, donderdag 26 september 2013 @ dB’s, Utrecht. Entree is gratis, dus wees op tijd om zeker te zijn van een plekje!