Kort Utrechts Popnieuws Week 40

COPPERSKY, Tududuh, Raspberry Sessions, Independent Intavenshan, Close Up en meer

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met onder andere nieuws over COPPERSKY, Tududuh, Raspberry Sessions, Independent Intavenshan, Close Up en meer.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

COPPERSKY bouwt spanning op naar release-show
De mannen van COPPERSKY plagen ons in de aanloop naar hun cd-release op donderdag 10 oktober in EKKO lekker met een aantal voorproefjes van het debuutalbum. Als er meer nummers zoals ‘Since 74’ op het album staan zijn wij tevreden. Check ook even wat de favoriete koffie’s van elk bandlid zijn.

Tududuh maakt clip bij ‘Change of Seasons’
Kosten nog moeite heeft Tududuh gespaard voor de clip bij ‘Change of Seasons’ van het debuutalbum Storm Murale: bloed, weerwolven, vampiers en geen happy ending. Kijk zelf maar.

Town of Saints op tweede editie Raspberry Sessions
Onder de naam Raspberry Sessions worden concerten en voorstellingen georganiseerd in de sfeervolle Kapelzaal van woongroep ‘Labrehuis’ aan de Plompetorengracht. Op de tweede editie speelt op zondag 20 oktober de Groningse/Finse indiefolkband Town of Saints waarvan vandaag het debuutalbum Something to Fight With is verschenen (tijdelijk te horen op de luisterpaal). Support komt van de ongepolijste stem en het minimalistische gitaarspel van Ian Fisher uit St. Louis, Missouri (VS). Verder is er een expositie met werk van de llustrator/striptekenaar André Slob. De deur gaat open om 19.00 uur en het eerste optreden is om 20.00 uur. Entree is 7 euro en reserveren doe je bij rolofgroothoff [at] gmail.com.

Releaseshow Independent Intavenshan op zondag 3 november
INDEPEDENT INTAVENSHAN is een dubreggae-band die ooit is begonnen als ‘studioprojectje’ en nu is uitgegroeid tot een volledige live act. Op zondag 3 november viert de band het verschijnen van de eerste, in eigen beheer uitgebrachte EP Do the Right met een optreden in dB’s. Tijdens de releaseshow zijn er ook optredens van I'm With Stupid (Utrecht punkyreggae), Stontjie Crew (Utrecht Reggae) en Bagjuice (Haarlem Dubby Reggae) en brengen diverse reggae afficionados hun favoriete plaatjes ten gehore. De zaal van dB’s gaat op 3 november om 15.00 uur open.

Wekelijkse muziekpodium in Hofman café opent met Pelvic Fins
Het regent de afgelopen periode nieuwe speelplekken voor jonge, lokale bands. Na Klein Berlijn en Stathe kun je vanaf november elke donderdagavond in Hofman Café terecht om jonge bandjes te zien en te horen. Het wekelijkse muziekpodium wordt op donderdag 7 november geopend door Pelvic Fins, de jonge popformatie die in februari 2013 op Club 3voor12/Utrecht speelde en die maand ook onze ‘Selecteert’ was. De optredens in Hofman Café zijn gratis toegankelijk.

Deze week verschenen: I am October van Close Up
Een paar weken geleden lieten we in een eerdere editie  van het Korte Utrechtse Popnieuws de nieuw clip van Close Up zien. Dat nummer staat ook op de debuut-EP I am October die deze week is verschenen. Je kunt I am October beluisteren en krijgen via de gebruikelijke kanalen.

 


Broeder Dieleman, Wooden Saints, Sea + Air en Ponoka op nieuw festival Geestdrift
Het nieuwe, jaarlijks terugkerende festival Geestdrift ligt op het snijvlak van zingeving, sociale rechtvaardigheid en kunst in de Janskerk in Utrecht. Op Geestdrift zullen onder andere Erik Borgman, Ruard Ganzevoort en Lex Boot het woord voeren. Ook biedt het festival ruimte aan een aantal professionele wereldverbeteraars zoals Antonie Fountain, Martine Vonk en Reinier Sonneveld. Maar daarnaast is er poëzie, beeldende kunst en muziek van onder meer Broeder Dieleman, Wooden Saints, Sea + Air, Ponoka en andere muzikanten. De eerste editie van Geestdrift vindt plaats op 12 oktober in de Janskerk aan het Janskerkhof te Utrecht en begint om 12.00 uur. Kaarten à 17,13 euro zijn verkrijgbaar via geestdriftfestival.nl.

Video: ‘Club Seal’ van Lazarus Revival
De video bij ‘Club Seal’ van Lazarus Revival staat al een paar weken online maar wij hadden hem in eerste instantie gemist, tot nu.

Video: ‘Radio Balsamico’ van We Love People in Bearsuits
Fijn Neue Deutsche Welle-sfeertje met funky bas in ‘Radio Balsamico’, de nieuwe video van We Love People in Bearsuits.