Weekagenda week 47 Weekagenda week 47

Raw Basics, Kid Congo Powers, Popronde Amersfoort, The Growlers, The Shape of Punk to Come

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 47

Raw Basics, Kid Congo Powers, Popronde Amersfoort, The Growlers, The Shape of Punk to Come

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Stop even met aftellen tot Le Guess Who? begint, anders mis je deze week enkele bijzondere concerten en festivals. Onze weektips zijn: The Shape of Punk to Come, Raw Basics, Kid Congo Powers, Popronde Amersfoort en The Growlers.

Wat: The Shape of Punk to Come
Wie: Raketkanon, The Black Heart Rebellion, The Fifth Alliance

Wanneer: donderdag 21 november 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 9

EKKO waagt zich met zijn nieuwe terugkerende avond The Shape of Punk to Come aan het structureel programmeren van harde muziek. Wellicht mede door de komst van het fenomeen 'hipstermetal', waar het poppodium graag op in zal willen spelen. Dat doen ze gelukkig dan ook gelijk met volle overgave. Zo is het Vlaamse The Black Heart Rebellion ook al bevestigd voor Noorderslag 2014 en speelde het evenals Vlaamse Raketkanon eerder al op festivals als Pukkelpop en Dour Festival.

Wat: Raw Basics: 1 year anniversary
Wie: Arts The Beatdoctor, G A N Z, Beaudamian, Jay Led en anderen

Wanneer: donderdag 21 november 2013 (23.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: gratis

Na de ontgroening van de eerste editie van The Shape of Punk to Come, is het tijd voor een speciale editie van EKKO’s clubavond waar dubstep, trap en UK garage centraal staat. Raw Basics viert diezelfde avond namelijk zijn eenjarige jubileum. Verwacht een waslijst aan goede Nederlandse producers en dj’s waaronder de Utrechtse Arts The Beatdoctor, die dit jaar ook op ADE draaide.

Wie: Kid Congo Powers & The Pink Monkey Birds
Wanneer: vrijdag 22 november 2013 (21.00 uur)
Waar: dB's
Schade: € 10

NME noemt zanger/gitarist Brian Tristan welverdiend een rock 'n' roll-legende. Tristan werkt sinds 2005 aan zijn eigen Kid Congo Powers-project, maar daarvoor heeft hij onderdeel uitgemaakt van drie befaamde jaren '80-bands. Zo speelde hij met The Cramps en The Gun Club, waarbij hij voor die laatste meewerkte aan onder andere The Las Vegas Story (1984). Daarnaast maakte hij ook nog even deel uit van The Bad Seeds, waar hij samenwerkte met Nick Cave. Als Kid Congo Powers maakt hij fifties garagepunk met aanstekelijke rauwe gitaarrifjes.

Wat: Popronde Amersfoort

Wie: Emil Landman, Tududuh, My Blue Van, Our Minor Fall en anderen
Waar: binnenstad Amersfoort
Wanneer: zaterdag 23 november 2013 (23.00 uur)
Schade: gratis

Heb je Popronde Utrecht gemist of wil je graag nog een Popronde meemaken? Dan kun je zaterdag 23 november naar Popronde Amersfoort. Wederom een mooie kans om nieuw talent te ontdekken in een plaatselijk café of podium. Snel last van heimwee? Ga dan sowieso even langs bij de Utrechtse bands Emil Landman, Tududuh, My Blue Van en Our Minor Fall.

Wie: The Growlers

Waar: EKKO
Wanneer: zondag 24 november 2013 (20.00 uur)
Schade: € 9

Op zoek naar een herinneringswaardige afsluiter van het weekend? Ga dan eens langs bij The Growlers in EKKO. De band heeft er een handje van losbandige, excentrieke optredens te geven waar je - in ieder geval - lichtrode oortjes van krijgt. Bij hun laatste album Hung At Heart, moest de bijdrage van producer Dan Auerbach (The Black Keys) voor de grote doorbraak van de band zorgen. Maar, Auerbach verliet voortijdig het pand, waarop de band het heft weer in eigen hand nam. Het resultaat is een aanstekelijke lo-fi sound met hier en daar een hang naar de psychedelica.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht