Purest of Pain presenteert nieuwe single ´Momentum´ Purest of Pain presenteert nieuwe single ´Momentum´

Release wordt gevierd met een bruut metalfeest in Hilversum

, Tekst: Joost Schreurs/Foto's: Jeroen Aarts

Purest of Pain presenteert nieuwe single ´Momentum´

Release wordt gevierd met een bruut metalfeest in Hilversum

Tekst: Joost Schreurs/Foto's: Jeroen Aarts ,

Purest of Pain heeft een bewogen jaar achter de rug. Er werd er veel opgetreden in binnen- en buitenland, maar in april waren we ook getuige van het verrassende vertrek van de zanger en ritmegitarist. Purest of Pain kwam echter sterk terug met met vers bloed. Het eerste tastbare resultaat van de nieuwe start is een single, genaamd ‘Momentum’. In de aanloop naar de releaseparty komende vrijdag in Hilversum sprak 3voor12/Utrecht alvast met leadgitarist Merel Bechtold.

‘Momentum’ is Engels voor ‘impuls’, ‘vaart’ of ‘kracht’. Bechtold legt uit waar de inspiratie voor de tekst en de muziek vandaan komt: “Momentum gaat over hoe makkelijk de mensheid te corrumperen is, ondanks alle goede intenties die we meestal hebben. Muzikaal gezien is het nummer melodieuzer en technischer dan ons eerdere werk. Dankzij onze nieuwe frontman Jesper zijn er ook Scandinavische invloeden aanwezig nu (de vroege In Flames, Hypocrisy), zonder dat de moderne aspecten van de metal verloren zijn gegaan. Ik denk dat ik namens alle bandleden mag spreken van een flinke vooruitgang.”

Purest of Pain nam ook een videoclip op voor de single. Op hun homepage is een teaser te zien, waarin we de band aan het werk zien in een lege fabriekshal. Bechtold wil nog niet veel meer loslaten over de clip: “Het enige dat ik wil verklappen is dat de teaser maar een klein onderdeel van de videoclip weergeeft. De boodschap van de video zal onthuld worden tijdens de releaseshow. Nog een paar dagen geduld dus…”

Bechtold vertelt ook over de bezettingswisseling die Purest of Pain deze zomer heeft ondergaan: “Het nieuwe bloed heeft de band op een zeer positieve manier drastisch veranderd. Ik voel me al helemaal thuis in de nieuwe formatie en ik zou ook voor geen goud terug willen. Purest of Pain was echt toe aan een nieuwe stap voorwaarts. Behalve de nieuwe bandleden, hebben we ook ons repertoire opgeschoond en geüpdatet met nieuwe songs en oude songs geschrapt. Verder komt er dus de nieuwe single met videoclip, maar ook is er nieuwe merchandise en backdrops. En de volgende stap is het eerste album!”

Tot slot wil 3voor12/Utrecht nog weten wat de verdere toekomstplannen van Purest of Pain zijn. Bechtold: “We willen eerst afwachten wat de release van Momentum ons gaat brengen en wat de reacties zullen zijn. In ieder geval ga ik vanaf december de laatste paar nummers voor het eerste album afmaken en gaan we zo snel mogelijk beginnen met opnemen. Verder hopen we volgend jaar onze eerste echte tour te kunnen gaan doen.”

Maar allereerst staat dus de releaseparty van Momentum op de agenda. Het belooft komende vrijdag een mooi metalavondje te worden in Podium De Vorstin, want niet alleen Purest of Pain, maar ook MagnaCult en The Scarlet Claw zullen te zien zijn. Voor de Utrechtse metalliefhebbers is er nog een goede reden om naar Hilversum af te reizen want onze stadgenoten van Disquiet zullen de aftrap van de avond verrichten.

Te zien: Releaseparty ‘Momentum’, met o.a. Purest of Pain, MagnaCult en Disquiet. Vrijdag 22 november @ Podium De Vorstin, Hilversum.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht