Kort Utrechts Popnieuws Week 48 Kort Utrechts Popnieuws Week 48

I Am Oak, Inf, Smeerboel, Met De Pet Rond, Rumor, Jesse Woodson en meer

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 48

I Am Oak, Inf, Smeerboel, Met De Pet Rond, Rumor, Jesse Woodson en meer

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een volle editie met nieuws over onder andere I Am Oak, Inf, Smeerboel, Met De Pet Rond, Rumor en Jesse Woodson.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

I Am Oak presenteert nieuw album op 13 december in Tivoli Utrecht
I Am Oak is terug. Het vierde album van de Utrechtse folkband rondom Thijs Kuijken draagt de titel Ols Songd en komt uit op 31 januari 2014 op Snowstar Records. Het album is de opvolger van het in 2012 verschenen laatste album ‘Nowhere or Tammensaari’. Ols Songd is eerder in eigen beheer door Kuijken uitgebracht maar dit is een nieuwe release: de liedjes, waaronder live-favorieten als ‘Birches’ en ‘Honeycomb’, zijn opnieuw opgenomen en straks voor het eerst officieel te krijgen. Hoewel het album pas 31 januari uitkomt, is er een speciale pre-release party op het tienjarig jubileum van Snowstar Records dat op 13 december aanstaande in Tivoli Utrecht gevierd wordt. Hier zal dit materiaal niet alleen live worden gespeeld, maar zal het album ook éénmalig verkrijgbaar zijn voordat het officieel op 31 januari op cd, lp en digitaal uitgebracht wordt.

Tweede album Utrechtse producer Inf verschenen
In de editie van twee weken geleden schreven we al over het te verschijnen tweede album van de Utrechtse producer Inf. De officiële releasedatum is pas over een aantal dagen maar Music For Crime Scenes is al wel te horen op de luisterpaal. Op de 18 tracks grijpt Inf terug op de vuigheid van soundtracks uit de jaren zeventig. Dankzij een aantal muzikanten is op het nieuwe album, in tegenstelling tot voorganger The Go Round, geen gebruik gemaakt van samples. Er wordt onder andere meegespeeld door Daniel Rose (C-Mon & Kypski), Tomas Delfgaauw (Arts The Beatdoctor), Marc Constandse (Parne Gadje), Frank Wienk (Kyteman Orchestra), Pieter de Graaf (Kyteman Orchestra), Maarten Buning en Karen Tason. Music For Crime Scenes verschijnt op 3 december bij het Amerikaanse label Beats Broke.

Derde editie Piet  voor Pampus
Vrijdag 29 November vindt de derde editie plaats van bootrave Piet voor Pampus, wederom op de grootste varende locatie van Nederland: het schip De Ameland. Onder andere Hakim Murphy, Ivano Tetelepta en Carlos Valdes zullen op deze avond het roer overnemen om na een swingende ronde De Ameland weer veilig thuis te brengen. Startpunt is de Rooseveltlaan 18 (bij de De Meernbrug) en boarden moet natuurlijk op tijd (tussen 22.30 en 23.30 uur). De speedboot- en stoomboottickets zijn uitverkocht maar rubberboottickets zijn er nog wel.

75e editie van Rumor
In de maand december viert Rumor een jubileumeditie. Het festival voor avontuurlijke muziek doet al 75 edities precies wat het belooft: het bieden van een letterlijke en figuurlijke ontdekkingsreis naar avontuurlijke muziek. Op de editie van 13 december kun je achtereenvolgens in EKKO naar het Carate Urio Trio (tussen rock en improvisatie/avant-garde), in RASA speelt het Nadar Ensemble het indrukwekkende Generation Kill van Stefan Prins en sluit de avond af in EKKO met Xenia Rubinos (vrolijke indiepop met overstuurde synthesizers, charmante en eigenwijze zangpartijen).

Life’s Too Short For Us releast nieuwe EP
Life’s Too Short For Us speelt poppunk uit de school van A Day To Remember gemengd met Blink 182 en wat NOFX. Met een aantal nieuwe gezichten in de band en een iets ander geluid heeft de band een tweede EP gemaakt: Everyting’s Fine. De track ‘Where We're From’ staat op de laatste Hollandse Nieuwe-compilatie.

Debuut-EP voor Jesse Woodson
Maandag 25 november is de debuut-EP verschenen van Jesse Woodson. Op Franklin Street, dat deels in Utrecht en deels in San Francisco is opgenomen, speelt hij een mix van folk en alt-country geïnspireerd door Tom Waits, Bob Dylan, Damien Jurado, David Bazan, John Hammond, Ryan Adams en Jesus Christus.

Honderd dichters schrijven op muziek in
 RASA 
In februari 1926 schreef Jan Engelman (Utrecht, 1900-1972) het beroemde gedicht Vera Janacopoulos met de klassiek geworden regel ‘Ambrosia, wat vloeit mij aan?’. Engelman schreef dit gedicht nadat hij een recital bijwoonde van deze Braziliaanse zangeres van Griekse komaf. In navolging van Jan Engelman schrijven honderd dichters een gedicht geïnspireerd op een concert in wereldmuziekpodium RASA. De ‘kinderen van Vera Janacopoulos’ zullen in de bundel Koperen Long (voorlopige titel, afkomstig uit het gedicht En rade van Engelman) verschijnen. De initiatiefnemers streven naar honderd dichters uit binnen- en buitenland. Inmiddels hebben Utrechtse dichters als Ingmar Heytze, Ellen Deckwitz, Vrouwkje Tuinman, Onno Kosters, Mark Boog, Astrid Lampe, Alexis de Roode, Peter Drehmans, Peter Knipmeijer en Hanneke van Eijken hun medewerking toegezegd. Het project is gestart met de Irakese dichter Baban Kirkuki die een concert heeft bijgewoond van Vieux Farka Touré, de prins van de Mali-blues.

Met De Pet Rond zoekt singer-songwriters
Onder de naam Met De Pet Rond staat er elke zondagmiddag een singer-songwriter in het Amersfoortse café Onder de Linde. Na het succesvolle 2013 wordt er nu gewerkt aan de programmering van 2014. Als jij een singer-songwriter bent die de zondag wil besteden aan het geven van een bijzonder optreden in huiskamersfeer dan kun je je nu aanmelden. Voorwaarden zijn: geen vaste gage (men doet de naam eer aan en gaat met de pet rond), singer-songwriter (meerdere personen mogelijk) en een eigen backline (de organisatie verzorgt de PA). Aanmelden kan via deze link: http://bit.ly/1iuC2Gv

Aaumffie wordt wild
Het roodharige Amersfoortse hiphopduo wordt wild. De nieuwe 'Aaumffie Gaat Wilder'-EP verschijnt op 1 december maar ze zijn niet te houden: nadat eerder deze week al de cover en de eerste single bekend zijn gemaakt, is nu ook de tweede single ‘Vieren op Deze’ verschenen. Op zaterdag 7 december staat het duo in de Melkweg in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

Smeerboel: Het Kerstfestival
Het festivalseizoen is tot zijn einde gekomen, tijd voor de clubs en indoorfeestjes. Of toch niet? Op zaterdag 21 december presenteert Smeerboel een speciaal buitenfestival: ‘Smeerboel: Het Kerstfestival’. Los gaan onder het genot van glühwein en een curryworst. Of lekker kliederen met verf in de sneeuw. Er zijn verwarmde tenten en alle gekkigheid die je van Smeerboel gewend bent.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht