Kort Utrechts Popnieuws Week 47 Kort Utrechts Popnieuws Week 47

Reazun, de Observant, Soestvrijstaal, Aaumffie, Grote Prijs van Leidsche Rijn, Alan Lauris

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 47

Reazun, de Observant, Soestvrijstaal, Aaumffie, Grote Prijs van Leidsche Rijn, Alan Lauris

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een editie met nieuws over Reazun, de Observant, Soestvrijstaal, Aaumffie, Grote Prijs van Leidsche Rijn en Alan Lauris.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Reazun primeurt single van zijn soloalbum Ik Ben Hartman
Reazun ken je waarschijnlijk vooral als de Franstalige rapper uit Kyteman’s Hiphop Orkest maar hij doet ook een aantal nummers mee op Storm Murale, het dit jaar verschenen album van Tududuh. Begin 2014 brengt hij een soloalbum uit met de titel Ik Ben Hartman. De nummers daarop hebben uitsluitend Nederlandstalige teksten. Deze week is eerste single ‘Beter Dan Dat’ verschenen.

Tweede editie singer-songwriter podium in Observant
Het Amersfoortse Stadscafé de Observant is dit najaar gestart met een nieuw muzikaal initiatief in samenwerking met de Fontys Rockacademie. Een keer per maand treden beginnende singer songwriters op. De tweede editie is op woensdag 27 november. Op deze avond spelen Anna Cuijpers, derdejaars zangeres van de Rockacademie, de Utrechtse singer-songwriter Vidar Bakker en de avond wordt afgesloten door Marleen Langevoort en Jasper Buiter. Zij maken deel uit van de band ‘A name for the moon’, maar treden deze avond als duo op. Entree is gratis.

Soestvrijstaal start nieuw seizoen op 6 december
Op vrijdag 6 december start het zesde seizoen van Soestvrijstaal, talentenpodium dat talent uit Soest en omstreken een podium biedt in thuishaven Artishock. De eerste editie van het nieuwe seizoen is tegelijkertijd een mijlpaal: de jonge organisatie valt sinds kort onder de paraplu van Idea Cultuur. Daarom wordt extra uitgepakt met optredens van onder andere Marnix Emanuel, deelnemer aan het TV-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Daarnaast zijn er optredens van Old Socks, een slimme mix van hiphop en singer-songwriting en Hidde Verboom die eigen liedjes speelt, maar zijn ‘Thrift Shop’ cover komt ook zeker voorbij. New Arrivals uit Amersfoort voeren met hun dansbare en catchy popliedjes het tempo op en stomen je klaar voor stadsgenoten Spenk. (pop/punk/rock ). DJ Max Now sluit de avond af en zorgt ervoor dat echt alle voetjes van de vloer komen. Soestvrijstaal begint om 20.00 uur met een einde om 23.30 uur. De entree is gratis.

Aaumffie in de finale Grote Prijs van Nederland hiphop
De Amersfoortse hiphopcrew Aaumffie is één van de zes finalisten van de Grote Prijs van Nederland in de categorie hiphop. Op zaterdag 7 december nemen ze het in De Melkweg op tegen Brandwerk, Hipho(o)p, Insayno (publieksfavoriet), Mongoose en Simon.

Voorrondes Grote Prijs van Leidsche Rijn begonnen
Deze week heeft de eerste voorronde van bandwedstrijd de Grote Prijs van Leidsche Rijn plaatsgevonden. In deze voorronde namen Outnumbered, Seven to Eleven en The Rivals het tegen elkaar op. Donderdag 28 november is de tweede voorronde op het Amadeus Lyceum in Vleuten (van 19.00 tot 22.00 uur) met Untunedd 2.0, Five in a Million, STIL en Spaghetti Sound. Tijdens de voorronde worden de bands beoordeeld door een deskundige jury die onder andere bestaat uit Joep Smeets, programmeur bij poppodium 013. De finale is op 20 december in poppodium Azotod in De Meern.

Alan Lauris brengt nieuwe EP uit
Deze maand is ‘Q3 (the Quest part 3)’ verschenen, de nieuwe EP van de Utrechtse componist/producer Alan Lauris. Op de EP staan zeven, naar eigen zegen ‘typische Alan Lauris-‘Electrosingersongwriterpop’-nummers’ en twee remixes. Met het verschijnen van ‘Q3 (The Quest part 3)’ is de EP-trilogie The Quest  eindelijk voltooid: deel 1 verscheen in 2002 en deel 2 in 2003.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht