Kort Utrechts Popnieuws Week 44 Kort Utrechts Popnieuws Week 44

Righty Tighty, Lend me Your Underbelly, Bloodgod, Woods on Fire en meer

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 44

Righty Tighty, Lend me Your Underbelly, Bloodgod, Woods on Fire en meer

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week weer een bomvolle editie met onder andere nieuws over Righty Tighty, Lend me Your Underbelly, Bloodgod en Woods on Fire.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Nieuwe editie Righty Tighty in Tivoli de Helling
Voor de vierde keer op rij organiseert Losse Schroeven Righty Tighty. Net als vorig jaar vindt het feest plaats in Tivoli de Helling en wel op zaterdag 16 november van 23.00 tot 5.00 uur. Uit de aankondiging: “Gekleed in granny panties en een wifebeater gaan we op een vieze, vadsige, vunzige, vuile manier iets goeds doen. Dat gaan we doen!” Dan weet je wat je te wachten staat. De line-up bestaat uit Cleavage, Johnpk, Stijn Sadée, Oud & Tiek, DJ Plus2, Hammergeile karaoke mit de flammende herzen en een DJ Buffet (10 DJ's, ieder 6 minuten).

Lend me Your Underbelly releast debuutalbum Giant Tadpoles Among Us
Lend me Your Underbelly is het eenmansproject van de Utrechter Christian Berends. Met gitaar, vocalen, field-recordings, midi, mandolines, bas en orgels maakt hij muziek die zich, zoals hij zelf zegt, lastig laat omschrijven. Berends omschrijft het met kenmerken van ambient, lo-fi, post rock en improvisatie, met een avant-gardistisch en experimenteel randje. Door live-looping is hij in staat om de verschillende instrumenten simultaan op een podium te spelen. Donderdag 31 oktober is debuutalbum Giant Tadpoles Among Us verschenen, verkijgbaar op CD, 2xLP en natuurlijk digitaal (Spotify, iTunes, etc.).

 


Bloodgod brengt debuut-ep ‘Pseudologia Phantastica’ uit
Bloodgod is een nieuw Nederlands deathmetaltrio uit Utrecht met muzikanten die spelen of speelden in Hymir, Cenotaph / Player (Slayer-tributeband) en Nuestros Derechos / Agents of Entropy. Zaterdag 2 november presenteert de band de debuut-EP Pseudologia Phantastica, tijdens het Big Ass Metal Fest part 2 in dB's. 'Heist' (hieronder) is het openingsnummer van de EP.

Singer-songwriters gezocht voor Amersfoorts stadscafé de Observant
Het Amersfoortse Stadscafé de Observant start een nieuw muzikaal initiatief in samenwerking met de Fontys Rockacademie. Een keer per maand treden beginnende singer-songwriters op. De eerste editie was woensdag 30 oktober en stond in het teken van talent afkomstig van de Rockacademie. De hoofdact die avond was Eveline Vroonland, een oud Rockacademiestudent die momenteel in Amersfoort woont. Op volgende edities is er ook ruimte voor singer-songwriters uit de omgeving Utrecht. Hier zoekt de organisatie nog muzikanten voor.

Bacon, Booze and Bands in Stairway to Heaven
Woensdag 16 oktober vond de eerste editie plaats van Bacon, Booze and Bands, de eerste van drie avonden georganiseerd door studenten Music Management aan de HKU. De naam van de avond is afgeleid van een nummer van Led Zeppelin en met Stairway to Heaven als locatie, is het gitaarmuziek dat de klok slaat. Sputnik Effekt, Gifter en Midnight Motel speelden op de eerste editie. Op de tweede editie, die op woensdag 20 november plaatsvindt, spelen Wolfhunters (Punk/Stoner rock, Progressive), We Against Us (Nineties Grunge/rock) en River of Brakelights (Alternative rock, Progressive). Stairway To Heaven is de hele dag geopend en het programma start om 21.00 uur. De entree is gratis. De laatste editie van Bacon, Booze and Bands is op 18 december.

Nieuwe teasers van Woods on Fire
Wanneer het debuutalbum van Woods on Fire gaat verschijnen weten we niet maar het wachten wordt enigzins verzacht met de video’s van drie nummers die de band live heeft opgenomen in de Rainbow Unicorn Studio in Utrecht. Hieronder het meer elektronische ‘Paraffin’. De andere nummers vind je op de YouTube-pagina van de band.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht