Weekagenda week 22 Weekagenda week 22

Rumor 73, Club 3voor12/Utrecht, Knalland, The Apologist, Counter Culture festival, Denison Witmer en Amber Arcades

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Weekagenda week 22

Rumor 73, Club 3voor12/Utrecht, Knalland, The Apologist, Counter Culture festival, Denison Witmer en Amber Arcades

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

Nieuwe week, nieuwe tips met deze week de mei-editie van Club 3voor12/utrecht met o.a. Destructive Cult, de cd-presentatie Knalland en de bandpresentatie en nog veel meer!

Wat: Rumor 73
Wie: Simon Nabatov, Mohammad, Flat Earth Society
Wanneer: woensdag 29 mei 2013 (20.30 uur)
Waar: Vredenburg Leeuwenbergh, ACU, RASA
Schade: € 18

Waarom:
Vaste lezers kennen de Rumor-formule maar voor de zekerheid herhalen we hem af en toe nog even: drie concerten op drie locaties, voor één prijs. Rumor staat daarbij voor avontuurlijke muziek: innovatief en op de scheidslijn waar jazz, pop en gecomponeerde muziek samenkomen. Op deze editie pianogeweld uit Rusland van Simon Nabatov, Spannende kamermuziek uit Griekenland van Mohammad en afsluiter Flat Earth Society, re leukste bigband van dit moment uit België.

Wat: Club 3voor12/Utrecht
Wie: Destructive Cult, Crying Boys Cafe, No Ninja Am I en een dj-set van APRIL
Wanneer: donderdag 30 mei 2013
Waar: dB’s
Schade: free

Waarom:
Simpel: nieuwe bands, fijne muziek en vlammende dl-sets van Utrechtse muzikanten. Alle informatie lees je hier.

Wat: Knalland cd-presentatie
Wie: met o.a. Eloi Youssef (Kensington), Kim Janssen, Tommy Ebben, Oh Brave Wide Eyes, Sofie Letitre en Kids with Guns
Wanneer: donderdag 30 mei 2013
Waar: Tivoli de Helling
Schade: € 8

Waarom:
Het na hun optreden in DWDD niet meer zo grote geheim van Kanaleneiland presenteert het langverwachte Knalland-album, dat tijdelijk is te streamen via de luisterpaal.

Wat: Counter Culture Festival
Wie: De Hardheid, Kern Revolutionaire Zaken, Shoe Eating Rabbits, Grasmoajer e.a.
Wanneer: zaterdag 1 juni 2013
Waar: Julianapark
Schade: gratis

Waarom:
Het gratis toegankelijke openluchtfestival Counter Culture Festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 juni in het Utrechtse Julianapark. Hoofdact tijdens deze, zesde, editie is de negenkoppige skapunkband De Hardheid uit Amsterdam en verder zullen onder andere rapact Kern Revolutionaire Zaken, akoestische folkgroep Shoe Eating Rabbits, skagroep Iedereen Zóôò Jotje, metalband Grasmoajer en punkband Radio Bikini optreden. Counter Culture vond in 2006 voor het eerst plaats in Park Lepelenburg, als protest tegen de ontruiming van de Vismarkt en de Dump. De afterparty is op zaterdag 1 juni in dB's.


Wie: The Apologist
Wat: Rock Till Dawn Bandrelease
Wanneer: zaterdag 1 juni 2013 (20.30 uur)
Waar: Café onder de Linde, Amersfoort
Schade: gratis

Waarom:
De dag die heel Amersfoort wist dat zou komen is daar: de bandrelease van The Apologist. Twee releases op het conto en uitverkozen zijn voor de Popronde is goed maar dat kan natuurlijk niet zonder dat deze rockband in de thuisstad heeft gespeeld. Feitelijk is dit de tweede show want ze hebben al een try-out gedaan in het niet misselijke gezelschap van Traumahelikopter, John Coffey en Vanderbuyst. Niet gek toch? Voor deze presentatie gaat de band “all out en maken ze van de oudste en meest pittoreske kroeg van Amersfoort een onvervalste TITTY TWISTER EXPERIENCE! Voor wie niet bekend is met de Titty Twister Bar uit de cultklassieker ‘From Dusk Till Dawn’ van Quentin Tarantino en nooit op Lowlands is geweest; het draait hier maar om één ding: Rooooooooock!!!”

Wie: Denison Witmer + Amber Arcades
Wat: Folk + Indie
Wanneer: zaterdag 1 juni 2013 (20.00 uur)
Waar: EKKO
Schade: € 8

Waarom:
De Amerikaan Denison Witmer is een goede vriend van Sufjan Stevens, en dat hoor je terug in zijn muziek: neo-folk met poëtische teksten en simpel klinkend maar complex gitaarspel. Maar we kijken ook heel erg uit naar de EP-presentatie van Amber Arcades. Je Hebt het gezelschap rond Annelotte de Graaf de afgelopen maanden al verschillende keren in Utrecht kunnen zien maar nog niet zo vaak met complete band. En dat is misschien wel de vorm waarin de folky melodieën, spacende gitaren, dromerige stem en knappe samenzang het beste tot hun recht komen ….
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht