Kort Utrechts Popnieuws Week 19 Kort Utrechts Popnieuws Week 19

Overdreven festival, deBeschaving, The Dance, Pitto, Soenda, Counter Culture en De Producent.

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 19

Overdreven festival, deBeschaving, The Dance, Pitto, Soenda, Counter Culture en De Producent.

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een editie met onder andere nieuws over Overdreven festival, deBeschaving, The Dance, Pitto, Soenda, Counter Culture en De Producent.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Eerste deel line-up Overdreven Festival bekend
Overdreven festival heeft het eerste deel van de line-up bekend gemaakt. Op zaterdag 22 juni staan onder andere de Utrechtse acts Mike Mago, La Corneille, Double G, Nuno dos Santos en Let’s Go Eskimo op één van de twee podia van het gratis toegankelijke festival dat zijn tweede editie beleeft. Het thema dit jaar is ‘Totaal Lokaal’. Dat betekent niet alleen dat er nieuwe en gevestigde Utrechtse bands en dj’s spelen, maar ook dat er naar wordt gestreefd om alles dat je op het festival tegenkomt, uit Overvecht en omstreken te halen. De acts, aankleding, kunstenaars, biologische hapjes en drankjes, beveiliging, materieel en zelfs het bier komt uit Utrecht. Half mei wordt de rest van de line-up bekend gemaakt.


Festival deBeschaving maakt wetenschapsprogramma bekend
Festival deBeschaving brengt op zaterdag 6 juli in de Botanische Tuinen niet alleen muziek, maar probeert met kennis, spektakel en humor ook je brein te prikkelen. Op kennispodium Cirque du Science worden actuele onderwerpen, originele ideeën en state of the art science aan je voorgeschoteld. Van het nieuwste robotica-onderzoek tot seks bij apen. Voor en door nieuwsgierige mensen. Je ziet een bonte stoet van wetenschappers en andere artiesten in hoog tempo aan je ogen voorbij trekken, zoals weerman en klimatoloog dr. Peter Kuipers Munneke (Universiteit Utrecht), dr. Nadja Jungmann (Hogeschool Utrecht) over goochelen met geld en prof. dr. Frank Miedema (UMC Utrecht) die spreekt over pandemieën. Auteur Joost Zwagerman en dichter Ingmar Heytze zullen je op hun eigen manier aan het denken zetten. Het wetenschapsprogramma Cirque du Science wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Live videosessie van The Dance
Iets meer dan een maand geleden presenteerde The Dance ‘Video’, de eerste officiële videoclip. Omdat de band ook live wil spelen zijn er twee live-video’s opgenomen in een studio in Delft. Hieronder zie je ‘Matter Of A Heart’, net als ‘Video’ afkomstig van de Meet The Dance EP.

Pitto lanceert Pitto's Patty Tunes
De Utrechtse producer Pitto is deze week gestart zijn nieuwe project Pitto's Patty Tunes. Pitto's Patty Tunes is een serie downloads van kwalitatieve, dansvloergerichte tracks die gratis te downloaden zijn en waarmee Pitto terug keert naar de op de dansvloer gerichte stijl waarmee hij de meeste bekendheid verwierf. De releaseplanning van Pitto's Patty Tunes is gebaseerd op die van een TV-serie. Het eerste seizoen bestaat uit 12 tracks die maandelijks gereleased worden. Elke eerste donderdag van de maand wordt een nieuwe track ter beschikking gesteld. De eerste track genaamd "S01E01" is sinds donderdag 9 mei gratis te downloaden via Pitto's fanpage facebook.com/pittomusic of direct via deze link.

Video: De Producent – ‘Verdwaald’ (ft. Dino Memic)
De Producent is in 2012 ontstaan op de Nederlandse Pop Academie. De formatie bestaat uit MC’s Jea en Gonzalez en producer Freak Leggix. Op ‘Verdwaald’ worden ze bijgestaan door gitarist/zanger Dino Memic, bekend van bands als Vineyard en Jaya the Cat. Zelf spreken ze van een vernieuwende mix van psychedelische hiphop, industrial en drum ‘n bass, samengebracht met Nederlandstalige lyrics. Check voor je zelf.

Counter Culture Festival verhuist naar Julianapark
Het gratis toegankelijke openluchtfestival Counter Culture Festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 juni in het Utrechtse Julianapark. Vanwege financiële problemen, bezuinigingen en geen geschikte locatie heeft het festival twee jaar moeten overslaan. Het Julianapark is voor de komende vier edities vastgelegd. Hoofdact tijdens deze, zesde, editie is de negenkoppige skapunkband De Hardheid uit Amsterdam en verder zullen onder andere rapact Kern Revolutionaire Zaken, akoestische folkgroep Shoe Eating Rabbits, skagroep Iedereen Zóôò Jotje, metalband Grasmoajer en punkband Radio Bikini optreden. Counter Culture vond in 2006 voor het eerst plaats in Park Lepelenburg, als protest tegen de ontruiming van de Vismarkt en de Dump. Het festival organiseert op vrijdag 24 mei een benefietfeest in ACU en heeft op zaterdag 1 juni een afterparty in dB's.

Festival Soenda bijna uitverkocht: alleen nog Bewust Tickets beschikbaar
Op zaterdag 18 mei organiseert Soenda voor de vijfde keer haar festivaleditie in Utrecht. Soenda staat bekend om een kwalitatief hoogstaande line-up en veel ruimte voor allerlei kleurrijke, creatieve randprogrammering. De organisatie heeft in recreatieterrein Ruigenhoek een knus terrein gevonden met groene areas opgedeeld door kronkelende riviertjes en houten bruggetjes waar nu al twee edities hebben plaats gevonden. Op de muzikale line-up staan technogrootheden als Karotte, Gaiser, Ben Sims, Joris Voorn en Cari Lekebusch. Daarnaast is er ook deephouse van Hot Since 82, Noir, Adana Twins en Arjuna Schiks en meer experimentele beats van Minilogue en Joris Delacroix. Dit jaar zijn er voor het eerst een drietal ministages die worden gehost door de creatieve en muzikale collectieven ZeeZout, Les Animaux en Eclectic Eleven. Voor het festival zijn alleen nog een aantal Bewust Tickets beschikbaar. Voor een Bewust Ticket betaal je als bezoeker één euro extra die gedoneerd wordt aan het Wereld Natuur Fonds.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht