Kort Utrechts Popnieuws Week 18

Met onder andere nieuws over Roots in the Park, Elevator Sessions, Young Vips, Amber Arcades, KEEK en Going Barefoot.

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een editie met onder andere nieuws over Roots in the Park, Elevator Sessions, Young Vips, Amber Arcades, KEEK en Going Barefoot.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Roots in the Park Festival maakt programma compleet
The Epstein, Moreland & Arbuckle en Maison Du Malheur zijn de laatste namen die zijn toegevoegd aan het programma van Roots in the Park. Eerder werden al Gov't Mule, Beth Hart, Otis Taylor Band, Ben Caplan & The Casual Smokers en The Excitements bevestigd. Hiermee is het muzikale hoofdprogramma compleet voor het muziekfestival dat op 6 juli zijn eerste editie beleeft in het Utrechtse Julianapark. Roots in the Park brengt hedendaagse soul, blues, folk en aanverwante stijlen samen binnen een ééndaags festival. Meer info is te vinden op www.rootsinthepark.com.
 
Gaudeamus Concertserie presenteert Young Vips 2013
Op zondag 12 mei staan twee veelbelovende jazztalenten in de Gaudeamus Concertserie @RASA: Reinier Baas & Kapok. Twee eigenzinnige bands die de grenzen tussen jazz, rock en improvisatie overschrijden. Reinier Baas & The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble brengen jazzmuziek met een rock-attitude. Volgens de Volkskrant ‘het hipste en spannendste jazzbandje van Nederland’. Het improrocktrio Kapok van trekt zich niets aan van gebaande paden. In ongebruikelijke bezetting gaat Kyteman orkestlid Morris Kliphuis (hoorn) samen met Timon Koomen (gitaar) en Remco Menting (percussie) op zoek naar nieuwe klanken en ritmes zoals wij zagen bij de cd-presentatie in het begin van 2012.

Eerste namen Elevator Sessions 2013
Op vrijdag 7 juni vindt de vierde editie plaats van Elevator Sessions. Tijdens dit gratis festival zullen in de liften en andere plekken van de Tuindorp West Complex-flats uiteenlopende artiesten akoestische sets ten gehore brengen. Maar er is ook ruimte voor cabaretiers, kunstenaars en andere kunstzinnige uitingen. Op het muzikale programma staan onder andere Verborgen Bende, Let’s Go Eskimo, Men of Mega, Stillwave, Pelvic Fins, Kern Revolutionaire Zaken, Biscuits, Destructive Cult, Nebraska Jones en Taste of Cinnamon. Houd de Facebook-pagina in de gaten voor meer nieuws en check ons fotoverslag van vorig jaar.
 
Pissing in the Wind #2
Pissing in the Wind is de nieuwe, laagdrempelige avond waarop EKKO talentvolle acts uit binnen- en buitenland presenteert. De mensen achter Pissing in the Wind misten in Utrecht een laagdrempelige avond waar je voor een habbekrats opkomende, talentvolle acts kunt bekijken. Wat kun je dan beter doen dan zelf zo’n avond organiseren? Op de eerste editie stonden BRNS, de Britse dj/producer Dauwd en Sky Castles. De tweede editie vindt plaats op vrijdag 10 mei en je kunt dan luisteren naar Mazes, Suit And Tie Johns en Badly Drawn Boys tot 23.00 uur en daarna tot in de kleine uurtjes doorgaan met Tourist (live), St. Paul en DET. EKKO gaat om 20.30 uur open en de entree is € 7.

KEEK 5 jaar open
Kunst En Eerlijke Koffie bestaat in mei 5 jaar. Niet alleen serveert de lunchroom aan de Twijnstraat al jaren verse homemade en biologische producten aan haar gasten maar ook organiseren ze elke maand Soup ’n Songs, een akoestische concertavond met telkens drie acts. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan zijn er deze maand twee edities van Soup ’n Songs. Op donderdag 16 mei spelen Via Maria, Elenne May en Arnout Staalman en op donderdag 30 mei komt er een speciale editie waarin KEEK medewerkers hun kunsten zullen vertonen. En dat wordt niet zomaar iets want de medewerkers spelen bijvoorbeeld in bands als Kids With Guns en COPPERSKY.


Komers van Kaaphandel in EKKO
Op vrijdag 3 mei vindt in EKKO de eerste editie plaats van Komers van Kaaphandel, een  nieuw initiatief van het jonge platenlabel Labeltje Labeltje. Op de eerste editie staan Woot, The Muff en The Awesome Superpowers die je meenemen in hun stappen naar roem. De hele avond wordt gefilmd door een camerateam en er is een Mystery DJ. EKKO gaat om 20.00 uur open en de tickets zijn € 9 op de avond zelf.


Debuut-EP voor voormalig Reflexy-lid Andel Sorée
Andel Sorée maakte tussen 2000 en 2008 deel uit van het hiphop duo Reflexy. Met Reflexy maakte hij een album en stond hij in 2008 in de finale van bandwedstrijd Clash of the Titans. Om zijn horizon te verbreden en zijn bereik te vergroten, is Andel op zoek gegaan naar een meer dichterlijke vorm van verwoording en expressie en is zijn podium verschoven naar theater, poetry slams en dichtavonden. Deze zoektocht heeft geleid naar zijn debuut-EP ‘Punt’, waarop de focus meer dan ooit op het woord ligt.


Tweede nummer van Amber Arcades EP online
Vorige week speelde Amber Arcades voor de eerste keer met complete band bij de Club van april en deze week is een tweede nummer online verschenen. ‘Sit Stiller’ komt op de debuut-EP die de band op 1 juni in EKKO presenteert.


Programma Willems Wondere Weiland bekend
Willems Wonder Weiland is een eendaagse festival vol rock en gezelligheid dat sinds 2000 wordt georganiseerd aan de Oeverweg (achter “Het Hammetje” in Vathorst-Noord). Op de twee podia staan dit jaar weer verschillende rock- en popbands waaronder Purest of Pain, Shuriken, Kamikaze en Orbit Outlaw.
 
Going Barefoot releast eerste single/video
Het was bijna ondergesneeuwd in de Koninginnedagfestiviteiten maar we hebben het – iets vertraagd – toch meegekregen: de eerste single van het Utrechtse duo Going Barefoot. ‘Come Back To Stay’ is te downloaden op bandcamp en is de voorbode van een later dit jaar te verschijnen album.