Kort Utrechts Popnieuws Week 11 Kort Utrechts Popnieuws Week 11

Small Supernova, The Dance, Triangle Sessions, Nacht van de Poëzie, Function, De Kelder en nog veel meer

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 11

Small Supernova, The Dance, Triangle Sessions, Nacht van de Poëzie, Function, De Kelder en nog veel meer

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In onze rubriek Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een propvolle editie met nieuws over onder meer Small Supernova, The Dance, Triangle Sessions, Nacht van de Poëzie, Function en De Kelder.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Small Supernova opvolger van Mr. Love and the Stallions
Door het vertrek van violist Einar Ihle stopte de Utrechtse band Mr. Love and the Stallions eind 2012. De vier overgebleven leden zijn nu terug met een nieuwe band: Small Supernova. Waar de indie-sound van Mr. Love and the Stallions gedomineerd werd door veel viool en een flirt met Belgenpop gaat Small Supernova voor scherpe popliedjes: goede songs met een positieve drive. Qua klank grijpt de band naar eigen zeggen terug naar de jaren negentig toen gitaren nog de popmuziek domineerden. De groep brengt geen album uit, maar releast elke twee maanden een setje van twee nummers, waarbij telkens met een andere producer wordt gewerkt. Op dit moment zit Small Supernova in de studio met Rob Bours en Joep van Son bekend van Nikoo, The Sugarettes en The Very Sexuals. Later dit jaar staat ook een sessie gepland met Remko Schouten, geluidsman en producer van onder andere Bettie Serveert en Pavement. Zo brengen ze zes mini-albums uit, telkens met een ander geluid en bijbehorend artwork. En die Belgenpop van weleer? Die is nog terug te vinden in de bandnaam. Small Supernova is namelijk genoemd naar een nummer van de legendarische Belgische band Metal Molly.

Eerste video/single voor The Dance
Het is alweer twee jaar geleden dat we The Dance zagen spelen in de finale van De Utrecht Popprijs. Sindsdien is de band verschillende keren te horen geweest bij 3FM, maar een eerste echte release was er nog niet. Nu wel.’ Another Day’ is het eerste nummer van de binnenkort te verschijnen Meet The Dance EP. Op de YouTube-pagina van de band staan ook een aantal andere nummers van de EP.

Nieuw techno-feestje in Club Poema: Function
Op 16 maart vindt de eerste editie plaats van Function, een nieuw techno-feestje in Club Poema. Op de line-up staan Taras van de Voorde, snelle groeier van eigen bodem met een sterke nieuwe release op Michel de Hey’s EC Records, Kid Culture, en lokale talenten Krayons en Raphael Acohen. Ook zijn er visuals van Studio Ayqido. Function duurt van 23.00 tot 06.00 uur en de entree is €12,50.

31ste Nacht van de Poëzie
Zaterdag 23 maart vindt van 20.00 tot 03.00 uur de 31ste editie van de Nacht van de Poëzie plaats in Media Plaza, Utrecht (tegenover het Centraal Station). 20 dichters, onder wie Cees Nooteboom, Tom Lanoye, Leonard Nolens en de nieuwe Dichter des Vaderlands Anne Vegter zullen het podium betreden. Tussen de voordrachten door zijn er entr’actes van onder andere topcellist Ernst Reijseger, Wende Snijders, Dez Mona en Toon Tellegen en Corrie van Binsbergen. Ook zijn er specials: Spilt Milk, Bernhard Christiansen & Ariadne Verstegen, Tjitske Jansen & Jasper le Clercq en diverse zalen met poëziecolleges van onder andere hoogleraren Geert Buelens en Maarten Steenmeijer en nog veel meer. De 31ste Nacht van de Poëzie wordt gepresenteerd door de dichters Ingmar Heytze en Ester Naomi Perquin. Het volledige programma is te vinden op www.nachtvandepoezie.nl

Line-up ACU Triangle Sessions compleet
Een paar weken geleden schreven we in editie 8 van het Korte Utrechtse Popnieuws al over mini-festival ACU Triangle Sessions. Inmiddels is de line-up voor de sessies helemaal compleet. APRIL, dat vorige maand in EKKO zijn single presenteerde, Our Minor Fall (indie), Velvvet (britpop), Amber Arcades (soloproject van Oh, Brave Wide Eyes’ Annelotte de Graaf), The Empty Product (indie/singer-songwriter), 20th Century Hansa (folkduo), Nebraska Jones (blousesoul ) en Thijs Heij (singer-songwriter ) zullen op zaterdag 6 april alle plekken in het gebouw aan de Voorstraat benutten. Vier bands spelen in de zaal, twee acts in het rookhok en Staplab presenteert drie bands in het café. Het mini-festival wordt afgesloten met de punk-o-rama party Cruise Control, die gratis toegankelijk is voor de festivalbezoekers. Kaarten voor ACU Triangle Sessions kosten 8 euro, en zijn tijdens het festival te koop aan de deur.

Instore optreden van Eefje de Visser en Tim van Doorn
Op donderdagavond 28 maart organiseert Dutch Art Collaboration van 18.00 tot 21.00 uur een akoestisch instore optreden van singer-songwriters Eefje de Visser en Tim van Doorn. Voor dit concert zijn slechts 50 plekken beschikbaar. Reserveren doe je door van tevoren € 5 te betalen in de winkel van Dutch Art Collaboration aan de Biltstraat 447 in Utrecht.

Mini-album van metalband Intrusion
Intrusion is een Utrechtse metalband die technische maar toch melodieuze metal maakt. Het viertal is beïnvloed door bands als Textures, In Flames, Lamb of God to Opeth, Slayer en vele anderen. Zelf omschrijven ze hun muziek als liggend tussen progressieve thrash en melodische death metal. Op 1 maart heeft de band mini-album Reach for the Light uitgebracht.

Snoeiharde Shit in Vechtclub
De vijfde Snoeiharde Shit, op vrijdag 22 maart, wordt een avond met veel invloeden van buiten onze landsgrenzen. Cowboys, indianen, bandieten, pistolen en twee DJ’s uit het Oosten. Naast vaste waarde Snoeiharde Sheriff Screaming Soundsystem (house - dubstep ) laten DJ's Typlaut (house - electro - trap ) en Basti Broflow (drum'n'bass ) de beats je langs de oren schieten. Maxmana en To Project And Serve zorgen voor de visuals. Snoeiharde Shit duurt van 22.00 tot 4.00 uur en vindt plaats in de Vechtclub, Brailledreef 9. Entree is €8 (cash only) en drank alleen aan de bar.

SNOEIHARDE SHIT 5 | Teaser from Jefta Varwijk on Vimeo.


Iedereen koning en koningin
Baldadig
“Is een koning nog wel van deze tijd? En zou je dan nog wel zoveel geld voor een feestje moeten neerleggen om dat te vieren?” Dat vragen ACU en DJ-collectief Baldadig zich af. Als ware Revolutionisten willen ze laten zien dat het anders kan. Op hun dansavond tijdens de Koninginnennacht van 29 op 30 april 2013 worden grote Utrechtse namen afgewisseld door opkomend talent binnen Utrecht. Onder het motto: ‘Laat al het oranje maar thuis en kom gewoon zo als je bent. Deze avond wordt iedereen koning en koningin!’ De revolutie wordt ontketend door chiptune helden Eindbaas en Men of Mega. Daarnaast doet Arno Motz een live-set en ook de Baldadig-residents Pleasure Pressure, Geschmacksversterker en Duplotek van de partij. De feestelijkheden in ACU beginnen om 23.00 uur, duren tot 4.00 uur en kosten een schamele 5 euro.

De Kelder kiest het ruime sop
In 2012 is De Inspiratieboot in Amersfoort al incidenteel gebruikt voor muziekoptredens. Case Mayfield speelde er een show en ook fungeerde de boot aan de Eemhaven als één van de locaties tijdens de laatste Popronde. Net als andere poppodia is ook De Kelder op zoek naar andere locaties in de stad om shows te programmeren zodat het programma zo breed en origineel mogelijk gepresenteerd kan worden. Enter De Inspiratieboot. De boot is een geschikt podium voor singer-songwriters met nationale en internationale allure. De kleinschaligheid en intieme sfeer zijn ideaal voor kleine exclusieve optredens. Voor deze shows zijn dan wel een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Op dit moment staan de volgende artiesten op de planning: Broeder Dieleman en Saint Helena Dove (29 maart), Lucky Fonz III (5 april), Ben Caplan en Hillbrandt Mill (10 april) en vrijdag 3 mei komen Ken Stringfellow (The Posies) en Eva Auad optreden.

Nieuw album This Routine is Hell onderweg
In april verschijnt Howl, het nieuwe album van hardcoreband This Routine is Hell. Howl is al in pre-order te krijgen. Geen gek idee want dan heb je misschien één van de gelimiteerde silkscreen uitgaven. Howl is opgenomen tijdens de laatste tour in de States, in de Godcity Studios met Kurt Ballou aan de knoppen. Op de bandcamp-pagina van This Routine is Hell staat al een nieuwe track als voorproefje: ‘Gather Your Stones’. Medio april tourt de band in Portugal en daarna zijn ze weer in Nederland te zien.
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht