Het Goede Doel, Handsome Poets, Mozes & the Firstborn, John Coffey en Mister & Mississippi op Bevrijdingsfestival Utrecht Het Goede Doel, Handsome Poets, Mozes & the Firstborn, John Coffey en Mister & Mississippi op Bevrijdingsfestival Utrecht

Bevrijdingsfestival maakt programma 2013 bekend

, Tekst: redactie 3voor12/Utrecht

Het Goede Doel, Handsome Poets, Mozes & the Firstborn, John Coffey en Mister & Mississippi op Bevrijdingsfestival Utrecht

Bevrijdingsfestival maakt programma 2013 bekend

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht ,

Bevrijdingsfestival Utrecht heeft het programma van de editie van 2013 bekend gemaakt. Onder andere Het Goede Doel, Handsome Poets, Nielson, Fresku, Ewert and The Two Dragons, Mozes and the Firstborn, John Coffey, Mister and Mississippi en DJ St. Paul zijn op 5 mei te zien in Park Transwijk. Utrecht is dit jaar gastprovincie voor de Nationale Viering van de Bevrijding. Om 13.00 uur zal in Utrecht het startsein worden gegeven voor alle 14 landelijke Bevrijdingsfestivals en viert heel Nederland de Dag van de Vrijheid.

Deze editie heeft twee muziekpodia en een nieuw podium waar debat, inhoud en podiumkunsten bij elkaar komen.
 
Het Rabobank Vrede van Utrecht podium begint met het Utrechtse Studenten Koor en Orkest (USKO) en Roos Rebergen met speciaal gecomponeerde vrijheidsnummers. Daarna is het de beurt aan onder andere Het Goede Doel, Handsome Poets, Nielson, Fresku, The Excitements en The Coup. Ambassadeurs van de Vrijheid Chef’Special vliegen per helikopter het hele land door en zijn om 20.30 uur in Utrecht.

Op het Sena Talent Stage staan opkomend talent en al grotere namen naast elkaar met Ewert and The Two Dragons, Rilan & the Bombardiers, Mozes and the Firstborn, Gnucci, John Coffey, The New Shining en Mister and Mississippi. Met John Coffey en Mister and Mississippi spelen er twee bands die in december een 3voor12/Utrecht award wonnen voor respectievelijk beste Utrechtse live-act en meest veelbelovende Utrechtse band.

De Spreekstal is een nieuw podium waar debat, inhoud en podiumkunsten bij elkaar komen. In een theatertent kun je de hele dag genieten van debatten, poëzie, theater, muziek en dj’s. Hier vindt om 13.30 uur het grote slotdebat van de Vrijheidscolleges plaats met o.a. Abdelkader Benali en Kustaw Bessems. Verder zijn er het Dichtersgilde met onder andere Ingmar Heytze, optredens van MasterPeace en een hoorspel van Theatergroep Sonja.
 

Ook dit jaar is de toegang voor het festival in Park Transwijk geheel gratis. Het jaarthema 2013 is 'Vrijheid spreek je af'. De komende tijd staan we vanzelfsprekend uitgebreid stil bij het aanstaande Bevrijdingsfestival Utrecht. Alvast in de stemming komen? Lees dan de verslagen van 2012, die je rechts naast dit artikel vindt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht