3voor12/Utrecht Selecteert: My Blue Van 3voor12/Utrecht Selecteert: My Blue Van

Geraffineerde rock van een geolied bluesbandje

, Tekst: Niels Spinhoven.

3voor12/Utrecht Selecteert: My Blue Van

Geraffineerde rock van een geolied bluesbandje

Tekst: Niels Spinhoven. ,

3voor12/Utrecht zoekt elke maand binnen de grenzen van de provincie Utrecht naar nieuw talent. Soms is dat een barre zoektocht, maar niet altijd. Het laatste is dit keer het geval, want de 3voor12/Utrecht Selecteert van maart is geen onbekende. Het is My Blue Van.

Vaak staat onze Selecteert aan het prille begin van een muzikaal avontuur, maar My Blue Van laat al wat langer van zich horen in en rond Utrecht. De band werd in 2009 opgericht door songwriter Bas Beenackers (zang, gitaar), Freek van Ede (bas) en Dennis Wechgelaar (drums). Toen de stapel songs groot en goed genoeg was, startte My Blue Van in 2010 met liveshows.

De drie trokken mei vorig jaar onze aandacht met het behalen van de finale van de Utrecht Popprijs. My Blue Van verliet Tivoli de Helling daarbij als winnaars van de publieksprijs. Want kort en goed, de band heeft afgelopen jaren een stevige live-reputatie opgebouwd. De stevigheid van die reputatie was op 8 februari van dit jaar uitgedrukt in meters zichtbaar aan de Bemuurde Weerd. Want de rij bij de kassa van EKKO, waar My Blue Van haar eerste langspeler As Colours Change presenteerde, was lang.

Wie de Beenackers, Van Ede en Wechgelaar live aan het werk heeft gezien, weet waarom al die mensen graag tegelijk naar binnen wilden. My Blue Van maakt retestrakke rock van het geraffineerde soort. Denk aan een bluesy Elbow. Beheerst maar ook avontuurlijk, niet vies van wat dramatiek en zeker niet van een beetje stuurloze herrie op z’n tijd. Gek. Alles op een rij zettend is het een raadsel waarom we deze band niet eerder benoemden tot Selecteert. Maar nu dit alsnog het geval is heb je de kans om ze de komende maand (beter) te leren kennen. We gaan ze woord en beeld vangen in een interview en in een fotorepo.

En dat alles doen we om je te verleiden om met ons te constateren dat die goede livereputatie terecht is op de Club 3voor12/Utrecht op donderdag 28 maart. Want daar staan ze, samen met minimaal nog twee andere verrassende acts op het podium van dB’s. En de toegang is nog net zo gratis als volgende keer en de keer daarop. We zien je daar. Toch?
 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht