Première nieuwe Pyropix video met The Maureens

Zomers resultaat van samenwerking tussen 3voor12/Utrecht Selecteert... en Roald van Stijn

Tekst: redactie 3voor12/Utrecht / Video: Roald van Stijn // Pyropix ,

Ruwbouw en popmuziek liggen niet bepaald in elkaars verlengde. Toch bewijst Roald van Stijn (Pyropix) maand na maand dat er een vreemdsoortige chemie bestaat tussen beelden van de bouw van een nieuw Utrechts treinstation en de mooiste Utrechtse popmuziek. Zo ook deze editie, waarin zowel het zomerse liedje ‘There Goes My Love’ van The Maureens als deze band zelf een hoofdrol spelen.

Roald van Stijn heeft een scherp oog voor bijzondere details die in hun alledaagsheid onopgemerkt blijven voor de gehaaste passant. Hij legt de schoonheid van deze details vast in zijn films. Onder de naam Pyropix werkt hij sinds begin 2011 aan een serie video’s over de bouw van station Vaartsche Rijn. Daarin gebeuren de meest wonderlijke dingen. Zo smelt het verstilde ‘Lonely Mountains’ van Kim Janssen naadloos samen met beelden van uiteenspattende druppels van gloeiend staal. Liquid Landlords of Funk maken het afbreken van een stalen spoorbrug tot een choreografie tussen twee takelkranen. En I Am Oak’s ‘Island II’ onderstreept dat het intakelen van een brug over de Kruisvaart de grootse apotheose is van zo’n nacht waarna de wereld er weer een beetje anders uitziet dan de dag ervoor.
 
Mocht het nog niet duidelijk zijn: de redactie van 3voor12/Utrecht is fan. We zijn daarom meer dan vereerd dat we de première hebben van het resultaat van een samenwerking tussen Pyropix en The Maureens. Geniet van ‘There Goes My Love’, een zoete herinnering aan die paar tropische dagen medio juni 2013....


Te zien: The Maureens zijn, naast anderen, te zien tijdens Club 3voor12/Utrecht, donderdag 27 juni 2013 @ dB’s, Utrecht