Maar liefst zeven bands op juni-editie van Club 3voor12/Utrecht Maar liefst zeven bands op juni-editie van Club 3voor12/Utrecht

Met The Maureens, Suit And Tie Johns, Stillwave, verborgenBende en meer!

, Tekst: Ricardo Jupijn / 
Illustratie: Laura Steenge


Maar liefst zeven bands op juni-editie van Club 3voor12/Utrecht

Met The Maureens, Suit And Tie Johns, Stillwave, verborgenBende en meer!

Tekst: Ricardo Jupijn / 
Illustratie: Laura Steenge
 ,

Nog even en we hebben weer een prachtig clubseizoen achter de rug. Deze keer eindigen we met een knal-editie! Niet alleen kwaliteit, maar ook kwantiteit zal er te vinden zijn, want 27 juni wordt dB’s namelijk overspoeld door maar liefst zeven getalenteerde bands. Hieronder een overzicht van Suit And Tie Johns, Stillwave, Taste of Cinnamon, verborgenBende, The Maureens, Let’s Go Eskimo en GardenFest.

Suit And Tie Johns

Met hun verse debuutalbum PAUL reisde Suit And Tie Johns de afgelopen maanden stad en land af om met fuzz-geladen 'psychedelic-garage-disco-bluesmuziek' overal publiek te veroveren. De Nijmeegs/Amersfoortse band is een bijzonder prettige mix van Ty Segall, Velvet Underground, Hookworms, Dr. Feelgood en White Fence. Deze band gaat je de 27ste zeker omver blazen; dat garanderen we bij deze.


Stillwave
Een mooi wapenfeit over Stillwave: het Utrechtse trio won afgelopen mei de bandwedstrijd Clash of the Titans in Tivoli de Helling, waaruit blijkt dat de band live zijn mannetje wel staat. Een tijdje terug brachten ze hun debuut-EP Isles uit, waarop vijf pareltjes van newwavenummers te horen zijn met aangename invloed van Editors, Joy Division en The National.


Taste of Cinnamon

Het Utrechtse duo Taste of Cinnamon komt de Club met pure singer-songwritermuziek vergezellen. "Just music in its simple form", zoals de band het zelf zegt. Weinig poespas dus, alleen onvermengde liedjes zoals die te horen zijn op hun debuutalbum Life of Ours. De kleine en intieme muziek zal perfect tot zijn recht komen in de knusse atmosfeer van dB’s. Luister hier de titeltrack van de nieuwe plaat.


verborgenBende

Het gezelschap verborgenBende wordt gevormd door pak 'm beet vijftien vrienden die in het dagelijks leven onder andere fietsenmaker, bloedpoetser, vakkenvuller en maaltijdbezorger zijn. Luisterend naar hun nummers 'Windje Mee', 'Gemakkelijke Stiltes', '7 Dagen 4 Muren' en 'Ongewenst Intens' belooft het een enthousiast, grappig en afwisselend optreden te worden.


The Maureens

De westkust van Amerika komt wel heel erg dichtbij met de The Maureens; tevens de 3voor12/Utrecht Selecteert van deze maand! Denk aan een mix van de harmonieuze en zonnige kant van The Byrds, The Beach Boys en Mikal Cronin, dan heb je grofweg een idee van de muziek die deze Utrechtse band maakt. Daarnaast bestaat The Maureens ook nog eens uit allemaal muzikanten die er de nodige kilometers op hebben zitten. Bandleden van The Maureens speelden onder andere in Silence Is Sexy, Mr. Love and the Stallions en Brown Feather Sparrow. Verder doen ze dit jaar mee aan de Popronde en presenteren ze hun debuutalbum op 14 september in EKKO. Maar eerst spelen ze op de Club! 


Let’s Go Eskimo

De heren van Let’s Go Eskimo opereren inmiddels alweer een paar jaar vanuit de Domstad. Het geluid van de band is een soort bluespunk gemengd met rock-’n-rollinvloeden die uit meerdere decennia afkomstig zijn. Live een zeer strakke no-nonsenseband die zich op het podium volledig geeft en daarmee het publiek een energie boost van jewelste geeft. Bekijk hieronder de zonnige clip van 'Stepping in Line', die zich afspeelt op onze prachtige Oudegracht.


GardenFest

Deze driekoppige band zal dB’s met hun indie-dance laten stuiteren. Met een hoop rechtlijnige en straffe drumpartijen, vuige synths en pakkende zanglijnen doen ze denken aan het vroege werk van LCD Soundsystem. GardenFest is als laatste band de staart van de avond, dus maak je klaar om te dansen voordat Club 3voor12/Utrecht er weer twee maanden tussenuit gaat.Te zien: 79ste editie van Club 3voor12/Utrecht met The Maureens, Suit And Tie Johns, Stillwave, verborgenBende, Gardenfest, Taste Of Cinnamon en Let’s Go Eskimo, donderdag 27 juni 2013 @ dB’s, Utrecht. Entree is gratis, dus wees op tijd om zeker te zijn van een plekje!
 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht