Kort Utrechts Popnieuws Week 25 Kort Utrechts Popnieuws Week 25

Jongerius zomerfestival, EYOF, Jesus & the Christians, Sunwriters Songday, GardenFest en Smeerboel

, Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht

Kort Utrechts Popnieuws Week 25

Jongerius zomerfestival, EYOF, Jesus & the Christians, Sunwriters Songday, GardenFest en Smeerboel

Tekst: Redactie 3voor12/Utrecht ,

De redactie van 3voor12/Utrecht wordt overstelpt met muzieknieuws, persberichten, nieuwtjes, releases en wat dies meer zij – te veel om mee te nemen, hoewel we natuurlijk ons best doen! In Kort Utrechts Popnieuws zetten we wekelijks het laatste muzieknieuws van Utrechtse bodem voor je op een rij. Deze week een bomvolle editie met nieuws over Jongerius zomerfestival, EYOF, Jesus & the Christians, Sunwriters Songday, GardenFest en Smeerboel.

Heb je zelf ook nieuws of tips uit de regio? Mail naar persberichten@3voor12utrecht.nl

Jongerius zomerfestival met I Am Oak, El Pino & The Volunteers en anderen
De vijfde editie van Jongerius Live is nog maar net klaar of er komt al een festival aan. Op zondag 11 augustus vindt in de tuin van de Jongerius Villa (Kanaalweg 64, Utrecht) een zomerfestival plaats met onder andere Bombay Show Pig, I Am Oak, El Pino & The Volunteers, Neobash, Fablewright en DJ Willem (Plato Utrecht). De hekken gaan open om 14.00 uur en het festival eindigt rond 21.00 uur. Tickets zijn €12.50 en er kunnen maximaal 200 bezoekers op het terrein. Meer informatie hier.
 
Bombay Show Pig en Boemklatsch op openingsceremonie European Youth Olympic Festival (EYOF)
Van 14 tot en met 19 juli is Utrecht gastheer van het internationale sportevenement European Youth Olympic Festival (EYOF) waaraan ruim 2.700 sporttalenten uit heel Europa meedoen. De openingscerenomie, op zondag 14 juli, bevat ook een cultureel programma met als naam Celebrating talent, celebrating Utrecht. In een ca. twintig minuten durende show wordt een aantal uiteenlopende Utrechtse toptalenten gepresenteerd en aaneengeschakeld tot een flitsend geheel. Drie van Utrechts grootste troeven komen aan bod en worden met elkaar verbonden: muziek, dans en visuals. Het programma bestaat uit twee delen: in het eerste deel opent het Utrechtsch Studenten Concert de avond met de Ouverture van Wagners Das Rheingold. In het hoofddeel van het programma worden op het eerste gezicht twee uitersten samengebracht: het oudste symfonieorkest van Nederland, het USConcert, en de indierockband Bombay Show Pig. Zij spelen samen twee nummers: Start/Rewind en het speciaal voor de gelegenheid geschreven I feel so alive. Dat nummer wordt ge-highjacked door Boemklatsch, dat het nummer omtovert tot een vette dance remix waarop ook de tien hyper-creatieve dansers van b-boy crew iLL Skill Squad zich totaal uitleven. De visuals worden verzorgd door DNKRS.

Vagevuur in nieuwe video Jesus & the Christians
Jesus & the Christians heeft een video gemaakt bij ‘Murder and Ballet’, het afsluitende nummer van de recent verschenen debuut-EP. In de clip zijn hoofdrollen weggelegd voor de poster van de brede en de smalle weg (uitleg hier) en veel vuur. 

Laatste Sunwriters Songday van dit seizoen op zondag 30 juni
De laatste Sunwriters Songday van dit seizoen is op zondag 30 juni. Zoals altijd is Café de Stad weer de intieme setting met dit keer zomerse bieren, zomerse soep en muziek van Port of Call, Dustland en Tangerine. De Stad gaat om 14.00 uur open en de eerste act begint om 15.00 uur. Entree is zoals altijd gratis.

GardenFest releast single Lick My Frog in dB’s
De Utrechtse electro-band GardenFest speelde in 2011 al een aantal succesvolle Popronde-shows en bracht tracks uit op het befaamde Londonse label wwmusic. Maar wat de band echter nog niet deed is spelen in thuisstad Utrecht. Dat gemis wordt goed gemaakt op vrijdag 5 juli in dB’s tijdens een party voor de release van de single Lick My Frog. Zelf zegt het drietal dat we bij GardenFest moeten denken aan LCD soundsystem en Laurent Garnier: analoge synths en bassen waar je niet op stil kan blijven staan. Na de speciale 'Lick My Frog' live-set kan er worden doorgefeest met DJ InTheShades (techno) en DJ Woods (chillstep). De deur van dB’s gaat open om 21.00 uur en de entree is € 7 euro (gratis CD Lick My Frog single inbegrepen).

Line-up van Smeerboel festival 2013 bekend
Smeerboel heeft de volledige line-up voor de editie van 2013 bekendgemaakt. Op het festival waar alles mag en kan staan uitsluitend Nederlandse acts. Er zijn vijf muziekarea’s met onder andere techno, dubstep, hiphop en house. Op de mainstage staan onder meer Secret Cinema, Steve Rachmad & Wouter de Moor, SHMLSS en Samuel Deep en op de aparte technostage staan verschillende artiesten uit de Nederlandse technotop, zoals Benny Rodrigues & Darko Esser, Juan Sanchez, DJ Remy, Sandrien en Olena Kadar. Ook Boemklatsch en DJ Paul Elstak komen op zaterdag 14 september naar festivalpark Leidsche Rijn. Na het grote succes van vorig jaar met hiphop op Smeerboel, heeft de organisatie de hiphop-area uitgebreid. Dit jaar kun je luisteren naar Extince, Typhoon, Sticks & Moon, Boef en de Gelogeerde Aap, Cinnaman & MC Sef en StropStrikkers. Je kunt zelf ook meedoen aan Smeerboel 2013. De organisatie is nog op zoek naar creatieve initiatieven van mensen of organisaties die iets leuks willen komen doen op het festival 14 september. Ideeën kun je inzenden naar info@elevation-events.com. De complete line-up vind je op de Facebook-pagina van Smeerboel.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Utrecht